Barion Pixel Skip to content

Társasjátékok

A társasjátékok azok a játékok, melyek a legkomplexebben fejlesztik a gyermek képességeit és készségeit, mert egyszerre képesek a szociális, pszichés és kognitív területek megmozgatására.

Olyan alapvető kognitív készségek hívhatóak elő társasjátékozás során mint például a számolás (táblán való lépegetés), a stratégia (előre gondolkodás, lépések tervezése), a koncentráció vagy ritmusérzék, reflex (ki következik, ki a leggyorsabb). A társasjátékokról általában elmondható, hogy a verbális területeket is remekül fejlesztik azáltal, hogy aktív kommunikációt igényelnek részvevőktől, új szavak elsajátítására sarkallnak, s így hozzájárulnak a gyermek szókincsének bővüléséhez is.

A társasjátékok lehetőséget biztosítanak olyan pszichés, szociális képességek trenírozásához, mint például a kurdarctűrés (győzelem és vereség fogalmának átélése) vagy a szabálykövetés (betartom a játékszabályokat), s hozzájárulnak olyan hasznos képességek gyakorlásához is, mint a késleltetés (kivárom, amíg rám kerül a sor).

A társasjátékok további nagy előnye, hogy lehetőséget teremtenek a közösen megélt minőségi időtöltésre, szó szerint összehozzák a családot egy kis játékra.

Mind a(z) 25 találat megjelenítve