Barion Pixel Skip to content
brainbox játékok

Brainbox társasjáték – Az első képeim

6.990 Ft

Méltán népszerű, izgalmas játék a képekkel, ráadásul időre!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Az első képeim – Brainbox társasjáték

Játékismertető:

A játék tartalma:

  • 55 darab játékkártya
  • 1 kártya a játékszabályokkal
  • 1 darab homokóra
  • 1 darab dobókocka

A számtalan Brainbox játék közül ‘Az Első Képeim’ játékot választottuk ki, úgy gondoljuk a 4-6 éves korosztálynak talán ez a leghasznosabb változat az összes Brainbox játék közül. A feladat egyszerű, rövid ideig memorizálhatja a gyermek a kártyán látott rajzot/jelenetet, majd válaszolnia kell a kérdésekre.

Egyjátékos változat esetén húzzunk egy kártyát a gyermek számára, majd adjuk oda, hogy tanulmányozhassa 10 másodpercig (amíg a homokóra le nem jár). Ezután tegyük fel neki a kártya hátoldalán lévő kérdéseket. Életkortól függően megszabhatjuk, hány kérdésre kell jól válaszolnia ahhoz, hogy megnyerje a kártyát.

Többjátékos módban ugyanígy tanulmányozni kell a kártyát 10 másodpercig, utána azonban a soron következő játékosnak kell átadni azt, majd dobni a dobókockával, a kockával kidobott sorszámú kérdést felolvassa a játékos, akinek odaadtuk a kártyát, nekünk pedig meg kell azt válaszolni. Ha helyes a válasz, megkaphatjuk a kártyát.

Mindkét játékformánál az a cél, hogy minél több kártyát gyűjtsünk össze!

 

A Brainbox társasjáték által előhívott készségek és képességek:

auditív észlelésbeszédkészségkoncentrációmemóriaszókincsfeladattudatkommunikációönbizalomszabálykövetés

A Brainbox társasjáték jellegéből adódóan alaposan megdolgoztatja a gyermek megfigyelő képességét, folyamatosan koncentrálnia kell, hogy minél jobban memorizálja a képen látottakat. A memorizáló fázis után ügyesen figyelnie kell a kérdésekre, ami az auditív észlelést hívja elő, miközben kialakul egy folyamatos kommunikáció szülő-gyermek, illetve a játékosok között. A játék kiváló lehetőséget ad a beszédkészség fejlesztéséhez és a szókincs bővítéséhez is. Rengeteg tárgy és állat van a rajzokon, amikről akár külön-külön is sokat lehet beszélgetni. A szabályok betartása a gyermek szabálykövetését erősíti, míg a kérdés-válasz interakciók a feladattudatot mélyítik el. A játék során elért sikerélmény a gyermek önbizalmának fejlődéséhez járul hozzá. A játék a gyermek időérzékét is fejleszti, hozzászoktatja, hogy csak véges ideig végezheti a megfigyelést, utána meg kell próbálnia visszaadnia a látottakat.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Brainbox társasjátékok nem véletlenül oly népszerűek. Az óvodás és kisiskolás korosztály számára Az Első Képeim társasjáték egy igazán kompakt fejlesztő játék. A homokóra használatát szükség szerint mellőzhetjük is, kisebbeknek hagyhatunk bármennyi időt a kártyák memorizálására. A játékkal akár már 3 éves gyermekkel is játszhatunk, természetesen ekkor még nem kell memorizálni a képeket, a látottak megnevezése, színek, állatok, tárgyak felfedezése hosszú időre kellemes és hasznos szórakozást kínál a gyermeknek.

Ha tetszett a Brainbox – Az első képeim társasjáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek12 × 12 × 12 cm
Életkor

4+

Gyártó

Brainbox

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Kategória

Okosító, iskolaelőkészítő játékok, Társasjátékok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Brainbox társasjáték – Az első képeim” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük