Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Little Mime – UtánZoo kártyajáték – Djeco

(1 vásárlói vélemény)

3.960 Ft

A kártyajátékok világába bevezető kedves kis játék, mely a legkisebbek nyelvén, az állatok utánzásával biztosít különleges játékélményt!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Little Mime – UtánZoo kártyajáték – Djeco

Játékismertető:

A Little Mime egy egyszerű, mégis rengeteg játéklehetőséget magában hordozó kreatív kártyajáték. A dobozban 30 darab különböző állatot ábrázoló kártyalap található, melyek nem szokásos téglalap alakú kártyák, hanem az állat körvonala mentén lettek körülvágva.

A játék szabályai egyszerűek: tegyünk ki 4 darab kártyalapot a játékosok elé, majd a kezdő játékos gondolatban válassza ki az egyik állatot ábrázoló kártyát. A feladat, hogy hangutánzással vagy az állat mozgásának utánzásával a játékos megszemélyesítse a kiválasztott állatot, a játékostársak pedig rájöjjenek, melyik állatról van szó.

A kártyatartó doboz mérete: 12 cm x 8,5 cm x 3 cm. FSC® tanúsítvánnyal rendelkező papírból és kartonból készült termék.

 

A Little Mime Djeco által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációnagymozgásbeszédkészségmemóriarugalmas gondolkodásszókincsönbizalomkommunikációegyüttműködésszabálykövetés

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Little Mime meglepően sokféle játéklehetőséget rejt magában, annak ellenére, hogy mindössze 30 darab állatkát ábrázoló kártyalapból áll. A hagyományos kártyajátékok kötött szabályrendszere itt kevésbé érvényesül, így ténylegesen a legkisebbek számára is élvezhető, követhető a játék. Az állatok rajzai nagyon jól sikerültek, jól felismerhetőek, kedves formavilággal rendelkeznek. A dobozon látható „Ultra resistant” felirat nem túlzás, a kártyák vastagabbak és ellenállóbbak a hagyományos kártyákhoz képest, ráadásul még vízállóak is, így igazán gyerekbarát játékról beszélünk. A kártyalapok akár 90 fokban is elhajlíthatóak anélkül, hogy megtörnének.

Az egyszerű játékszabályt többféleképpen is nehezíthetjük, így a gyermekünk életkorához igazíthatjuk a játékot:

  • A legegyszerűbb nehezítés, ha a 4 darab kártyalapot az asztal közepén fejjel lefelé rakjuk ki, így nem tudjuk, hogy mely 4 állat valamelyikét kell kitalálni, bármilyen állat lehet a feladvány.
  • 4 lap helyett játszhatunk egyszerre 5 vagy akár 6 lappal is.
  • Nehezíthetjük a játékot, ha hangot nem adhatunk ki, csak mutogatással vagy a testünk mozgásával tudjuk utánozni az állatot (valódi pantomim játék).
  • Nagyobb gyerekekkel játszhatunk szóbeli játékot is, a kihúzott állatot szóban kell körbeírni anélkül, hogy kimondanánk a nevét. Ez a játékmód alaposan próbára teszi a gyerekek rugalmas gondolkodását, hiszen az állatról kell olyan leíró módon beszélniük, hogy a többiek ki tudják találni, miről is van szó.
  • Az asztalon lévő kártyalapok körvonalai sokszor segítenek a gyerekeknek, hiába van lefordítva a kártyalap. Tovább nehezíthetjük a játékot, ha nem rakunk ki 4 lapot a játéktérre, hanem mind a 30 kártyából úgy választunk, hogy a kártyahúzó játékos a kezével el is takarja a kártyát, így a körvonala sem nyújt segítséget.
  • A játék alapvetően kooperációs kártyajáték, ám átalakíthatjuk versengős játékká is. Több játékos esetén például azé legyen a kártya, aki először kitalálja, mely állatról van szó és nyerje az a játékot, aki a legtöbb kártyalapot gyűjtötte össze.
  • Nagyobb gyerekekkel (5+) is érdemes kipróbálni, az Activity társasjátékokhoz hasonló módon lerajzolni, körülírni, elmutogatni az állatokat.

A Little Mime kártyalapokat használhatjuk az ismeretek illetve a szókincs bővítésére is. Mind a 30 állattal kapcsolatban megbeszélhetjük, hogy milyen jellegzetes tulajdonságokkal rendelkeznek, hol élnek, mivel táplálkoznak.

Játszhatunk memóriajátékot is: tegyük ki az összes kártyát a játéktérre, és hangutánzó-pantomim módon idézzünk meg a egy állatot. A többi játékosnak ki kell találniuk, mely lefordított kártya rejti a szóban forgó állatot. Egyrészt segítségünkre van a kártyák körvonala, másrészt a memóriánkra és a megfigyelő képességünkre hagyatkozva emlékeznünk kell, mely állatot merre fordítottuk már fel korábban.

Személyes tapasztalatunk, hogy a játék hangutánzó illetve állatmozgás utánzó jellege nagyon vidám és izgalmas játékélményt biztosít a gyerekeknek, így a kártyapakli gyorsan bekerül a kedvenc játékok közé!

A játékhoz ajánljuk a külön kapható kártyafogót vagy kártyatartó táblát is, melyek megkönnyítik a lapok kézben vagy asztalon tartását:

kártyafogó gyerekeknek

kártyatartó tábla

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

További információk

Méretek12 × 8,5 × 3 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Szezonális kincsek

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Életkor

2 és fél éves kortól

Little Mime – UtánZoo kártyajáték – Djeco termékről 1 értékelés

  1. László Pers

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük