Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Kukacos játék Wriggleworms – Learning Resources

(3 vásárlói vélemény)

14.990 Ft

Egy zseniális kukacos játék, mely kiváló finommotorika fejlesztő is egyben!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Kukacos játék – Wriggleworms

A játék tartalma:

 • 1 doboz, melynek tetejét az aljához állítva lehet kialakítani a játékteret
 • 20 db izgő-mozgó kukac
 • 10 db mini számkártya
 • 8 db relációs kártya
 • 2 db kukachosszúság jelző kártya
 • 1 db pörgettyűs kerék
 • 1 db háromujjas csipesz
 • 4 db szortírozó kerítés
 • 1 db habszivacs játékfelület
 • 6 db rögzítőkapocs

 

Játékismertető:

A Wriggleworms kukacos játék tábláját először elő kell készíteni a képeken (illetve a dobozon lévő QR kóddal letölthető leírásban) látható módon. A játékot többféleképpen is lehet játszani, a cél általában az, hogy minél több kukacot gyűjtsünk össze, húzzunk ki a földből a csipesz segítségével, így megnyerve a játékot. Számos egyéni játéklehetőség is adott, ekkor nem a győzelmen van a hangsúly, hanem a gondolkodáson és a kukacok összegyűjtésén, mely egy kiváló finommotorikus gyakorlófeladat is egyben. Bármely játékvariációt is választjuk, a szülő-gyermek interakció fontos szerepet kap ebben a fejlesztő társasjátékban.

A játékot 3-6 éveseknek ajánljuk!

 

A Wriggleworms kukacos játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréslogikasoralkotás, sorritmusszámfogalomszámolásfeladattudatkitartáskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

Mielőtt elkezdenénk játszani a játékkal, fontos, hogy megmutassuk a gyermeknek a háromujjas csipesz helyes fogását, valamint azt, hogyan lehet vele nyitó-záró mozdulatokat végezni, csippenteni. A cél, hogy rutinszerűen elsajátítsa a csipeszfogást, mely segíti a grafomotorikus készségek, a rajzolás, az íráskészség kialakulásához szükséges hárompontos ceruzafogást elsajátítani. A kukacok kihúzása és szortírozása alaposan megdolgoztatja a gyermek szem-kéz koordinációját, a finommotorikus készségeket előhívó mozdulatok során megfelelő erőadagolás szükséges, hogy az izgő-mozgó műanyag állatkák kijöjjenek a helyükről. Mindehhez alapos kitartásra és feladattudatra van szükség. Sikertelenség esetén a gyermek kudarctűrése, siker esetén pedig az önbizalma fejlődhet.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Az angol Learning Resources egy rendkívül sokrétű játékot alkotott. Az első ránézésre csak kukacok kihúzogatásából álló játékban valójában óriási potenciál van, a gyártó is mellékelt néhány játéktippet:

Szortírozás:

 • húzza ki a gyermek egyesével a kukacokat és tegye a megfelelő színű kerítésbe
 • jelöljünk ki két kerítést a hosszú kukacoknak, a másik kettőt pedig a rövideknek, majd válogassuk szét a méretük szerint (használhatjuk a kukachossz ellenőrző segédkártyákat is)
 • rakjuk ki egymás mellé a kukacokat szín szerint / hossz szerint / egyesével változtatva a színeket / stb.

Számolás (számfogalom, számolás):

 • minden kerítés elé rakjunk egy számkártyát (7 alatti számot) majd kérjük meg a gyereket, hogy annyi kukacot rakjon a kerítésbe, amilyen számot a kártyán lát
 • mondjunk egy számot a gyermeknek, annyi kukacot kell kihúznia (vagy bedugnia) a játéktérből
 • a számkártyákkal játszhatunk összeadósat vagy kivonósat is, az eredmény jelentheti a kihúzandó kukacok számát

Relációk:

 • a relációs kártyák használatával fejleszthetjük a gyermek logikai képességeit (pl. a hosszú zöld kukac úgy viszonyul a rövid zöld kukachoz, mint a hosszú narancssárga kukac a ??? narancssárga kukachoz. ??? = rövid)

Társasjátékok:

 • a pörgettyű használatával 2-4 játékos játszhat kukacgyűjtő játékot, aki a legtöbbet gyűjti össze, az lesz a győztes.
 • variálhatjuk úgy is, hogy csak a hosszú kukacok számítanak, azokért megy a verseny
 • játszhatunk kakukktojásosat is, például behelyezünk 12 rövid kukacot és 1 hosszút, s aki véletlenül kihúzza a hosszút, az azonnal veszít
 • A játékhoz 1 csipesz tartozik, ezért társasjáték során érdemes lehet kiegészítő csipeszt beszerezni, hogy mindenkinek legyen sajátja, s ne kelljen körbeadogatni:

A csipesz mint eszköz, önmagában is használható játékra apróbb tárgyak, játékok szortírozására, egymásra építésére, a finommotorikus készségek fejlődését nagyban elősegíti, a csippentős mozdulatok kiválóan fejlesztik a szem-kéz koordinációt.

Összességében a Wriggleworms egy nagyszerűen kitalált és megalkotott játék, a kukacok rugalmasak, tényleg csak úgy izegnek-mozognak az ember kezében, a sokféle játékmód pedig nagyon sokáig biztosítja, hogy az egyik kedvenc játéka legyen a családnak!

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Wriggleworms kukacos játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid videó a gyártótól:

További információk

Méretek25,5 × 25,5 × 6,5 cm
Gyártó

Learning Resources

Kategória

Fejlesztő játékok, Társasjátékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Életkor

3-6 éves kor

Kukacos játék Wriggleworms – Learning Resources termékről 3 értékelés

 1. Zsuzsanna

 2. Matild Nagy

 3. Kiss Dezsőné

  Megelőlegezem az 5 pontot, mert nagyon ötletesnek, jónak tartom a játékot. Karácsonyra vettem az unokáimnak, így nem tudok még véleményt mondani róla, mivel csak akkor bontjuk majd ki.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük