Barion Pixel Skip to content

Alkotó és kreatív eszközök

A bölcsis és ovis korosztály számára nélkülözhetetlen az alapanyagokkal való megismerkedés, azok megmunkálásával kapcsolatos tapasztalatok gazdagodása, a különböző alkotó technikák elsajátítása. Ezek mind hozzájárulnak a gyermek finommotorikus készségeinek gazdagodásához, melyek aztán segítik a gyermeket a mindennapi tevékenységek során.

Az alkotó és kreatív eszközök között egyrészt olyan termékeket találsz, melyek alapvetőnek számítanak az otthoni alkotás folyamatában. Ide tartoznak például a ceruza, filctoll, ecset, olló, míg az anyagok tekintetében ilyen a gyurma, a kinetikus homok vagy a habgyurma. Másrészt vannak olyan kreatív szettek, elsősorban a francia Djeco gyártótól, melyek egyszerű, jól körülhatárolt tevékenységek mentén (például matricázás, karckép technika, bársony színezés) segítenek valami különlegeset és maradandót alkotni. Végül pedig találsz itt olyan termékek is, melyek segítségével szárnyalhat a fantázia, kifejezetten a kreativitást, a szabad alkotást teszik lehetővé (például gyöngykészlet, mágneses tábla szett, gyöngykép készítő).

A papírboltok és webáruházak kínálatában ezernyi kreatív eszközt, terméket találni, a Játékpszichológia erre az oldalra összeválogatta számodra azokat, melyeket alaposan leteszteltünk és bátran merünk ajánlani.

Az alkotó és kreatív eszközök használata nem csak a finommotorikus készségek és a szem-kéz koordináció fejlődéséhez járulnak hozzá, hanem az olyan gondolkodást segítő folyamatokhoz is, mint a megfigyelő képesség, az összpontosítás, a rész-egész látásmód vagy a logikus gondolkodás. Továbbá előkészítik az olyan, iskolai élethez elengedhetetlen szociális és pszichés képességeket is, mint például a feladattudat, a kitartás, a kudarctűrés, vagy akár a szabálykövetés. Azon túl, hogy a kis alkotások elkészítése hozzájárul a gyermek önbizalmának megalapozásához, remek lehetőséget biztosítanak a szülő számára a gyermekhez való kapcsolódáshoz, a közös alkotás öröméhez.

Mind a(z) 14 találat megjelenítve