Barion Pixel Skip to content
ravensburger játékok

Csigafutam társasjáték – Ravensburger

(4 vásárlói vélemény)

8.490 Ft

Vajon melyik csiga ér leghamarabb a célba? Egy izgalmas tásasjáték a legkisebbek számára!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Értesítsünk, ha újra elérhető?

Csigafutam társasjáték

Játékismertető:

A doboz tartalma:

 • 1 db kihajtható játéktér
 • 6 db fa csiga
 • 2 db színes dobókocka
 • játékszabály

A Csigafutam kifejezetten a legkisebbek számára készült, egyszerű szabályokkal rendelkező társasjáték. Már három éves kortól játszhatunk vele, hiszen nem igényli a számok ismeretét, a dobókockákon mindössze színes pöttyök vannak. A Csigafutam társasjáték a Ravensburger által bevezetett „Első társasjátékom” sorozat egyik legjobban sikerült játéka, mely egyedi megjelenésével, kedves színeivel vezeti be az ovisokat a társasjátékok világába.

 

A csigafutam társasjáték által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációszámfogalomegyüttműködéskésleltetéskudarctűrésszabálykövetésönbizalom

A játék színes dobókockákat használ számos/pöttyös kockák helyett, a dobott színű csigával kell lépni, nem szükséges számolási képesség a játékhoz. A Csigafutam így három éveseknek könnyedén játszható, de annak is izgalmas, aki már tud számolni (4-6 éves kor), hiszen azt is jó megfigyelni, melyik csiga mennyivel vezet a társai előtt, vagy hány lépés szükséges még a célig. Mint általában a társasjátékok, a Csigafutam is megkövetel a gyermektől együttműködést és egyszerű szabálykövetést (pl. nem lehet akármikor dobni, meg kell várni, míg újra mi következünk). A csiga lemaradása a gyermek kudarctűrő képességét teszi próbára, míg szerencsés győzelem esetén az önbizalma erősödhet.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Ravensburger Csigafutam egy nagyon kedves társasjáték, könnyen értelmezhető szabályokkal. Játszhatjuk versengő módon, azaz mindenkinek van egy csigája, aminek szurkol, de természetesen játszhatunk tét nélkül is (kooperatív módon), egyszerűen csak megfigyelve, melyik csiga ér be leghamarabb és kik az utána következők. Akár megszemélyesíthetjük a csigákat családtagokkal, lehet az egyik színű apa, egy másik anya, nagymama, gyerekek, így különleges családi csigafutammá válik a játék.

Remek játék a legkisebbek számára, akik még csak mostanában ismerkednek a táblás társasjátékok szabályvilágával. Egy-egy futam akár gyorsan véget is érhet, így 10-15 perc alatt akár többször is megélhetjük a csigás versengés izgalmát. A játék kellemes kikapcsolódás tud lenni, ideális társasjáték egy könnyed szülő-gyermek együttjátszás élményéhez!

A játékot 3-6 éveseknek ajánljuk!

Ha tetszett a Csigafutam társasjáték játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek33 × 23 × 5 cm
Gyártó

Ravensburger

Anyagösszetétel

Fa, Papír/Karton

Kategória

Társasjátékok

Játékosok száma

2-6

Játékidő

5-10 perc

Életkor

3-6 éves kor

Csigafutam társasjáték – Ravensburger termékről 4 értékelés

 1. Lilian Bogdán

  Nagyon szép kivitelezésű, egyszerű társasjáték a legkissebbeknek. A facsigák letisztult formával illenek majd a kicsi kezekbe.

 2. Tiborné Orosz

 3. Katalin

  Nagyon jó első társasjáték. Jó, hogy közösen juttatjuk a célba a csigákat.

 4. Mária Stummer

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük