Barion Pixel Skip to content
granna játékok

Szivárvány színfelismerő játék – Granna

(1 vásárlói vélemény)

5.490 Ft

Egy igazi színfelismerős társasjáték, jól átgondolt szabályfüzettel, vidám, élénk színekkel!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Szivárvány színfelismerő játék

Játékismertető:

A színfelismerő játék tartalma:

  • szivárványos tábla
  • 36 darab korong színes képekkel (6-6 kép minden színből)
  • 6 színű dobókocka
  • játékszabály

A Granna Szivárványos játék egy kifejezetten a színekkel való ismerkedésre tervezett társasjáték. A játékszabály többféle játékmódot is leír számunkra, melyek közül a legegyszerűbb, amikor a korongokat a megfelelő színű helyre kell pakolni a szivárvány táblán. A legbonyolultabb játékmódban pedig fejjel lefelé kell lerakosgatni a színes korongokat, majd emlékezetből visszavenni őket, ráadásul úgy, hogy nem is a megfelelő helyen vannak a szivárványos táblán. A többféle játékmód így 3-tól akár 10-éves korig biztosít kihívásokat!

A játékszabály füzetben további érdekességek is olvashatóak a szivárvány keletkezéséről, a színek árnyalatairól és típusairól (pl. meleg-hideg színek), sok-sok példával illusztrálva.

 

A színfelismerő játék által előhívott készségek és képességek:

színfelismeréslogikamemóriaszókincsfeladattudatönbizalom

A játék szuper lehetőséget teremt a színek és formák felismerésének gyakorlására. A 36 darab korong egy nagyon jó gyűjtemény, mely gazdag színekben, formákban egyaránt, a tárgyak, növények, stb. megnevezése hozzásegít a gyermek szókincsének növeléséhez. Az egyszerűbb játékmódoknál (pl. a színes korongok a tábla megfelelő helyére illesztése) a színfelismerésen túl mindössze ügyes megfigyelésre van szükség, míg a bonyolultabb játékszabályok esetén a memória és a logika is bekapcsolódik a játékba. A játékok szabályos végigjátszása a gyermek feladattudatát, sikeres befejezése pedig az önbizalmát erősíti.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A korongok kellően vastag kartonból készültek, így elég strapabíróak. A korongokon szereplő képek jól lettek összeválogatva, a 3-6 korosztály számára releváns fotókat nyomtattak rájuk. A társasjáték szabályfüzetén érződik, hogy hozzáértéssel és gondossággal készült. Három különböző játékmódot próbálhatunk ki, de emellett magunk is könnyen módosíthatunk a szabályokon és újabb játékvariánst találhatunk ki (pl. a legegyszerűbb esetben a korongok táblára helyezésénél ne saját magunk válasszuk ki a következő korongot, hanem dobjunk a kockával és a dobott színű csoportból válasszunk). Összességében a játék egy nagyon kedves társasjáték, mellyel a gyermek akár egyedül is képes játszani, de testvérrel, szülővel igazán kellemes elfoglaltság.

 

Tudtad a Grannáról?

A Granna játékok szülőhazája Lengyelország. A harminc éves múltra visszatekintő lengyel cég a társasjátékok specialistája. Egyedi stílusával, neves grafikusok által készített illusztrációival összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöz a játékoknak. Az Európa-szerte ismert márka sikerességéhez hozzájárul, hogy nagy gondossággal fordítják le és adaptálják játékaikat (pl. versek, játékleírások fordítása) az adott országok számára.

A Játékpszichológia 100 játéka közé előszeretettel válogattuk be a lengyel cég óvodás korosztálynak szóló társasjátékait. Elsősorban a készségfejlesztésre fókuszáló koncepció (például az érzékszervekre ható társasjátékai), a részletes játékleírások, a strapabíró karton használata és a játékaik eredetisége, kedves, magával ragadó látványvilága emeli magas színvonalú társasjátékokká a Granna játékait.

 

Ha tetszett a Színfelismerő játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek20 × 30 × 5 cm
Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Játékosok száma

1-6

Játékidő

10-15 perc

Életkor

3+

Gyártó

Granna

Szivárvány színfelismerő játék – Granna termékről 1 értékelés

  1. Réka

    Nagyon szuper kis fejlesztő, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük