Barion Pixel Skip to content
granna játékok

Az Én Erdőm társasjáték – Granna

(1 vásárlói vélemény)

4.990 Ft

A felnőtt társasjátékok építkezős, stratégiai gondolkodása a kicsikre optimalizálva!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Az én erdőm társasjáték

Játékismertető:

A játék tartalma:

  • 20 fenyőalap + 20 fenyőrátét
  • 4 játéklap a maximum 4 játékosnak
  • 2 dobókocka
  • 3 kartonállatka a három csoport jelölésére
  • 20 különböző kartonmadárka
  • 20+ műanyag talp
  • játékszabály

Ez az erdőépítős társasjáték a komoly stratégiai társasjátékok szabályrendszerét zseniális módon egyszerűsítette kisgyerekek szintjére. A játék célja, hogy a leggyorsabban a saját erdőnk épüljön fel, azaz elsőként gyűjtsünk össze 5 fenyőfát rajta egy madárral. A játék természetesen a szerencsén is múlik (két kockával kell dobni), de a stratégiánkat is használni kell, hogy minél optimálisabban haladjunk az építkezésekkel. Megjelenik a játékban a rugalmas, hosszú távú gondolkodás is, például „most van választási lehetőségem, ezért most olyan döntést hozok, hogy a következő dobásnál könnyebb dolgom legyen”.

A játék kétféle nehézségi szinten is játszható, a könnyebb verzió 4-7 éveseknek ajánlott, míg a bonyolultabb a 8-10 éveseknek!

 

Az én erdőm társasjáték által előhívott készségek és képességek:

finommotorikalogikarész-egész látásmódrugalmas gondolkodásstratégiaszámfogalomszámoláskésleltetéskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

Az én erdőm társasjáték nagyon sokféle készséget és képességet előhív a játék során. A kis faelemek összeillesztése óvatos finommotorikát követel, a két kockával való dobás és számolás pedig a számfogalom szükségességét feltételezi. A saját erdőnk felépítése a stratégia mellett logikus gondolkodást is megkíván, illetve a játék kiválóan trenírozza a rész-egész látásmódot, hiszen összességében kell a gyermeknek értékelnie az aktuális erdőjének a „készültségi” szintjét, hogy optimális döntést tudjon hozni a következő elem tekintetében. Az én erdőm a legtöbb társasjátékhoz hasonlóan győzelem esetén az önbizalom erősödéséhez járul hozzá, míg játékvesztés esetén a gyermek kudarctűrő képessége kerül megpróbáltatás alá. A késleltetés képessége szintén alapvető fontosságú (kivárni, míg újra mi következünk, hagyni a többieket a saját ritmusukban haladni, stb.).

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Érezni a Granna társasjátékán, hogy a tervezők azzal a szándékkal ültek le a játék tervezése során az asztalhoz, hogy egy kicsiknek szánt stratégiát is bevonó játékot fejlesszenek. Véleményünk szerint ez igen jól sikerült, s nagyon fontos megemlíteni, hogy a játék nehézségi szintje jól skálázható az életkor előrehaladtával.

 

Tudtad a Grannáról?

A Granna játékok szülőhazája Lengyelország. A harminc éves múltra visszatekintő lengyel cég a társasjátékok specialistája. Egyedi stílusával, neves grafikusok által készített illusztrációival összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöz a játékoknak. Az Európa-szerte ismert márka sikerességéhez hozzájárul, hogy nagy gondossággal fordítják le és adaptálják játékaikat (pl. versek, játékleírások fordítása) az adott országok számára.

A Játékpszichológia 100 játéka közé előszeretettel válogattuk be a lengyel cég óvodás korosztálynak szóló társasjátékait. Elsősorban a készségfejlesztésre fókuszáló koncepció (például az érzékszervekre ható társasjátékai), a részletes játékleírások, a strapabíró karton használata és a játékaik eredetisége, kedves, magával ragadó látványvilága emeli magas színvonalú társasjátékokká a Granna játékait.

 

Ha tetszett Az én erdőm játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek27,5 × 19 × 5 cm
Gyártó

Granna

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Játékosok száma

2-4

Játékidő

10-15 perc

Életkor

4-10 év

Az Én Erdőm társasjáték – Granna termékről 1 értékelés

  1. Anonim

    Szép, jó, hasznos.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük