Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Little Circuit színlépegetős társasjáték – Djeco

(15 vásárlói vélemény)

6.990 Ft

A Little Circuit az egyik legjobb választás ahhoz, hogy bevezessük a bölcsis/kisovis korú gyermekünket a társasjátékok logikáinak és szabályainak világába.

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Little Circuit színlépegetős társasjáték

Játékismertető:

A Little Circuit társasjáték tartalma:

 • 4 db gumi állat
 • 6 db összeilleszthető pályaelem
 • 1 db nagyméretű kocka
 • 15 db karton zseton

A Djeco Little Circuit névre keresztelt társasjátéka azon kevés társasok közé tartozik, mely már akár 2 és fél éves kortól is játszható. A játék 6 darab, kemény kartonból készült pályaelemét először össze kell illesztenünk, hogy egy hosszú, 99 cm-es játékpályát kapjunk. A játék célja, hogy végiglépkedve a pálya színes mezőin, mi érjünk be először az állatfiguránkkal a célba. A dobókockának színes oldalai vannak, mindig a következő dobott színű mezőre kell lépni. Van továbbá két különleges oldala is a kockának: ha virágot dobunk, akkor a következő olyan színű mezőre léphetünk, melyen most is állunk. Ha azonban méhecskét dobunk, vissza kell lépnünk az utolsó olyan színű mezőre, amelyiken éppen állunk.

Ha végigért egy játékos és belépett a célba, választhat magának egy győzteseknek járó zsetont. A játékot az nyeri, aki először összegyűjt 3 zsetont!

Hivatalos magyar nyelvű játékszabály letölthető –>itt<–

 

A Little Circuit színlépegetős társasjáték által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációlogikarész-egész látásmódkudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A játék legfontosabb jellemzője, hogy számok helyett színekkel operál, a játékfigura a színes mezőkön halad előre (vagy hátra). A játék alapvető logikai képességeket is előhív („ha x színűn állsz, akkor játéka következő „x” színűre lépj), illetve a kacskaringós pálya jellegéből adódóan a rész-egész látásmódot is trenírozza. A játék során a gyerekek számos alapvető, társasjátékokra jellemző szabályszerűségeket sajátíthatnak el, érthetnek meg. Ilyen például a „utolérés”, „megelőzés” fogalma vagy annak a megértése, hogy a játék végső megnyeréséhez több kört, több zsetont kell nyerni. Megismerhetik a mezőkkel kapcsolatos szabályokat, pl. mi történik, ha olyan mezőre lépünk, melyen már van egy állatfigura, mit kell tenni, ha épp nem tudunk a kockadobásnak megfelelően lépni. A játék elvesztése a gyerek kudarctűrő képességét, míg a győzelem az önbizalmát erősítheti. A nagyméretű dobókocka, az állatfigurák használata a hosszú pályán keresztül hozzájárulhat a szem-kéz koordináció fejlődéséhez is.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A társasjáték egy kemény, magas minőségű kartondobozban érkezik. Külön izgalmas, hogy a pályát minden játék előtt kirakó módjára össze kell állítani, az egyes elemek puzzle-szerűen illeszkednek egymáshoz. A dobókocka 2.5 cm-es oldallal rendelkezik, mely nagyobb a hagyományos kockáknál, így kényelmesebb a fogása, könnyebben megmarkolható a 2-5 éves korosztály számára.

A Little Circuit színlépegetős játék kiváló lehetőséget teremt a társasjátékok világának és szabályszerűségeinek megismeréséhez. A hosszú pályán jól gyakorolhatóak a mezőkövetések, előre-hátra lépések. A gyermek korához mérten egyszerűsíthetjük vagy bonyolíthatjuk a játékot. Három éves kor alatt például érdemes a virág és pillangó dobásokat leegyszerűsíteni, ilyen korban még nem feltétlenül képes a gyermek megérteni azt a logikai relációt, hogy „lépj a következő olyan színű mezőre, amilyenen most állsz”. Pillangó esetén lehet a szabály egy egyszerű előrelépés, méhecske esetén pedig egy mezőnyi hátralépés. A játék hosszát is könnyen skálázhatjuk, játszhatunk addig, míg valaki be nem ér a célba, vagy több kört is végigvihetünk, s 3 vagy akár 5 nyert zsetonig is eljátszhatunk.

A játékhoz tartozó 4 darab állatka (kutya, tigris, boci, nyúl) önmagában is remek játéklehetőségeket rejt magában, a gyerekek szeretik megmarkolni, magukkal hurcolászni őket, kedvencet választani belőlük.

 

Vizuális játékszabály bemutató a Djecotól:

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Little Circuit játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek21,5 × 21,5 × 5 cm
Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Fa, Gumi, Papír/Karton

Játékosok száma

2-4

Játékidő

10-15 perc

Életkor

2-5 éves kor

Little Circuit színlépegetős társasjáték – Djeco termékről 15 értékelés

 1. Viktória

  Szuper kis társas!

 2. Zsuzsanna

 3. Lilian Bogdán

  Aranyos kis műanyag figurákkal, a kicsik kedvence lesz.

 4. Jánosné

  Nagyon szép a társasjáték,remélem sok értékes időt fogunk együtt tölteni játék közben.

 5. Zsolt Ildikó

  Ma érkezett meg! Nem kellett sokat várni rá. Nagyon szép kivitelezés. Remélem unokám is élvezni fogja.

 6. Istvánné Sélei

 7. Tiborné Orosz

 8. István

  Szep es tartos jatek

 9. Dóra Peresztegi-Simon

 10. József Simon

 11. Katalin

 12. Judit

  A legjobb választás a társasjáték megismertetésével a kicsik számára. Kislányom (3 éves) imádja.

 13. Ági Raffay

 14. Andrea Kancsár

 15. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük