Close
Skip to content

Fejlesztő játékok

Minden játék fejleszt, kompetenciát ad, a különböző játéktípusok között azonban mégis külön kategóriát képviselnek a fejlesztő játékok.

A fejlesztő játékok tervezése során a gyártók általában valamilyen készség vagy képesség fejlesztését tűzik ki célul, mely lehet szenzoros (pl. tapintás) vagy motoros fejlődést segítő (pl. finommotorika, egyensúly), gondolkodást fejlesztő (pl. logika, figyelem) vagy akár szociális kompetenciákat elősegítő játék is (pl. kommunikáció, empátia).

Ebben a kategóriában elsősorban az 1 éves kor felett ajánlott játékok találhatóak, a fejlesztő hatású csecsemőknek szóló játékok a Bébijátékok kategóriájában kaptak helyet. Külön kategóriát képviselnek a gondolkodást fejlesztő kirakó típusú játékok, melyek a Puzzle, kirakó játékkategóriában találhatóak.

Az itt megtalálható fejlesztő játékok között helyet kaptak az alapformák illetve a betűk, számok felismerését segítő úgynevezett “formabeillesztős” játékok, a tárgyállandóság kialakulását segítő “nyitogatós” játékok, a kezdődő finommotorikus készségeket elősegítő “összeillesztős, bedugós, fűzős” játékok, a számfogalom kialakulását segítő játékok illetve a szociális kompetenciák fejlődését segítő, érzelmeket tudatosító “beszélgetős” játékok.

Mind a(z) 25 találat megjelenítve