Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Ludanimo 3 az 1-ben társasjáték – Djeco

15.990 Ft

Ludanimo 3 az 1-ben társasjáték: színlépegetős játék, memória játék és toronyépítő egyben!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Ludanimo 3 az 1-ben társasjáték – Djeco

Játékismertető:

A francia Djeco a Ludanimo társasjátékot három meglévő játékának az összevonásával készítette el, így kapunk egy különleges 3 az 1-ben társasjátékot, mely számtalan készséget hív elő a játékok során!

Az elegáns doboz tartalma:

  • 5 db változó méretű kartonból készült kocka
  • 6 db változó méretű karton henger
  • 4 db kisméretű karton háromszög alapú hasáb
  • 1 db  puha állatos dobókocka
  • 1 db puha színes dobókocka
  • 6 db műanyag állatka
  • játékleírás

A Ludanimo 3 az 1-ben társasjáték az alábbi három játékot rejti:

  • Toronyépítő játék: a kartonkockával, hengerrel és háromszög hasábbal illetve a 6 db állatkával kell minél magasabb tornyot építeni. A torony alapvetően a karton elemekből fog felépülni, az állatkákat pedig az egyes emeletekben tudjuk elrejteni. Az építkezést végezhetjük szabadon, vagy a dobókockákat használva a dobás eredményét mutató módon is (pl. piros szín dobása esetén csak piros jelzésű építőelemet választhatunk).
  • Színlépegetős társasjáték: ebben a játékban először a pályát kell felépítenünk a karton elemek egymás mellé pakolgatásával. A játékot ezután a színes dobókockával játszva mindig olyan mezőre kell lépni, amilyet éppen dobunk. A játék különlegességét az adja, hogy a pályát magunk készíthetjük el, így variálhatjuk azt játékról játékra.
  • Memória játék: a 6 darab figurát elrejtjük szabadon választott kartonelemek alá, majd az állatos kockával dobva mindig azt az állatot próbáljuk megtalálni, amit a kocka éppen mutat. Ha rossz kockát/hengert emeltünk fel, akkor a másik játékos jön. A játékot az nyeri, aki a legtöbb állatkát tudja begyűjteni.

 

A Ludanimo játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációmemóriarész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszámfogalomegyüttműködésönbizalomkitartáskudarctűrésszabálykövetés

Mint az építős játékok általában, a Toronyépítő játék remek lehetőséget ad a térbeli látásmód, a szem-kéz koordináció fejlesztéséhez. Az emeletek egymásra pakolása, az állatkák kockákba illesztése mind ügyes kézmozdulatokat és erőadagolást kíván. A torony bizony könnyen elborulhat, ezzel is próbára téve a kitartást és a kudarctűrést. A memória játék kreatív módon serkenti a megfigyelő képesség és a memória fejlődését. A kirakott kockák/hengerek memorizálása, az általuk rejtett állatok megjegyzése komoly koncentrációt igényelhet.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játékhoz tartozó 6 darab állatka önmagában is egy szuper játékkészlet, imádják a gyerekek megmarkolni, fogdosni, magukkal hurcolászni, kedvencet választani belőlük.

A memóriajáték megkezdése előtt érdemes először megismerkedni az állatkákkal, megtapogatni őket, megnevezni és megtanulni, melyik milyen állat, mik a jellemzői, hol él, mit eszik.

Az állatkákkal szerepjátékot játszani vagy akár bújócskázni is tudunk: a felnőttek eldugják az állatokat a lakás különböző pontjaira, a gyerekeknek pedig meg kell őket találniuk. Két vagy több gyermek közösen is keresgélheti a figurákat, remek élmény a lakásban elrejtett játékok keresgélése.

A taktilis érzékelés fejlesztésére jó játék lehet letakarni az állatkákat valamilyen ruhával, majd tapogatás útján kell kitalálnia a gyermeknek, mely állatok bújtak meg a takaró alatt vagy célzottan kell kitapogatnia egy-egy szülő által kért figurát.

A társasjátékhoz a gyártótól megszokott minőségi, vastag, strapabíró kartonból készült tárolódoboz tartozik, így tartós, akár intézményi használatra is kiváló játékot kapunk.

A társasjátékot a 3-6 éves korosztály számára ajánljuk!

Tudtad? A Ludanimo bekerült a Játékpszichológia 5 legsokoldalúbb, legtöbb készséget megmozgató játéka közé! Nézd meg, mely játékok fejlesztik még a legtöbb készséget illetve képességet: –> sokoldalú játékok –<

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Ludanimo játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Méretek28 × 29 × 9,5 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Életkor

3-6 éves kor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ludanimo 3 az 1-ben társasjáték – Djeco” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük