Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Első kártyám – Little Match – Djeco

(12 vásárlói vélemény)

4.390 Ft

Első kártyám is lehetne a neve, hiszen már két – két és fél éves kortól is lehet játszani ezzel a szuper tartós kártyajátékkal.

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Első kártyám – Little Match Djeco

Játékismertető:

A Djeco Little Match névre hallgató kártyajátéka kifejezetten a kicsik számára lett kitalálva. A dobozban 40 darab színes kártyalapot találunk, melyek 4 féle állat valamelyikét ábrázolják (nyuszi, pillangó, bagoly, cica) összesen 5 féle színben. A játék egy nagyon leegyszerűsített UNO-hoz hasonlít: minden játékos kap 4 lapot, a maradék pakliból pedig felfordítunk egy kártyát középre. Ezután színre-színt, állatra-állatot elv alapján kell rakni, s az győz, aki hamarabb megszabadul a lapjaitól.

 

A Little Match Djeco által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésmemóriaönbizalomszabálykövetés

A Little Match által két legerősebben bevont készség a formafelismerés (4 állatkából kell választania) és a színfelismerés (5 színből kell választania). A kártyák tartása, a lapok mozgatása pedig a szem-kéz koordinációt és a finommotorikus képességeket hívják elő. A játék során edződik a kezdődő szabálykövető képesség (színre-szín, állatra-állat) illetve a megfigyelő képesség is. A győzelem hozzájárul a gyermek önbizalmának az erősödéséhez!

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Little Match egy kedves kis kártyajáték, teljesen a 2-5 éves korosztály számára optimalizálva. Élei lekerekítettek, teteje hullámos dizájnt kapott. A játék leegyszerűsített szabályrendszere és formavilága tökéletesen illeszkedik a korosztály képességeihez. Maguk a kártyák rendkívül strapabíróak, tökéletesen alkalmazkodnak a korosztály adta megpróbáltatásokhoz: nehezen gyűrődnek, ellenálló, vízlepergető bevonatot kaptak, melyek így a még „játékrágcsálós” korban lévő gyerekek számára is biztonsággal adhatók.

A játékhoz ajánljuk a 100 játék kiegészítői között kapható kártyafogót vagy kártyatartó táblát is, melyek megkönnyítik a lapok kézben tartását:

kártyafogó gyerekeknek

kártyatartó tábla

 

A kártyával 2 és 3 éves kor között önmagában (ellenfél nélkül) is tud játszani a gyermek szortírozós játékot. Pakoljuk ki elé mind a 20 féle kártyát 4 x 5 -ös módon, 4 sornyi állatka, mindegyikből 5 szín. Így a pakliban szintén 20 lap marad, mindegyik kártyából még egy darab. Ezután adogassuk egyesével a gyermeknek a kártyákat, ő pedig ügyesen helyezze a kártyát a megfelelő helyre a 4 x 5 lapot tartalmazó „rengetegben”. Ha kész van, együtt tudunk örülni a nagy szortírozás sikerének!

Nagyobbakkal hagyományos memóriajátékot is játszhatunk, elvégre minden kártyából két darab van a pakliban. Fektessük fejjel lefelé az összes lapot az asztalra például 4 sor és 10 oszlop módon. Sorban haladva minden játékos felfordít két kártyát, ha ugyanolyan, akkor felveheti, ha nem talált, akkor vissza kell fordítani. Aki a legtöbb párost találja meg, az győz! Ezt a játékot könnyen a játékosok képességeihez tudjuk igazítani, ha például elveszünk 5 kártyapárt, akkor 30 kártyával kisebb játékteret kapunk, melyben könnyebb megjegyezni az egyes párok pozícióját. Akár 20 kártyára is csökkenthetjük a játékteret, hogy a legkisebbeknek is legyen sikerélménye!

A kártyajáték magyar nyelvű leírását ->>itt<<- találod!

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett az Első kártyám – Little Match játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek15 × 12 × 3 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Játékosok száma

1-4

Játékidő

5-10 perc

Életkor

2-5 éves kor

Első kártyám – Little Match – Djeco termékről 12 értékelés

 1. Anonim

 2. Beatrix B.

 3. Katalin

 4. Szűcs Ibolya

 5. Zsuzsanna

  Minőségi termék, nagyon élvezzük, szívből ajánlom ennek a korosztálynak!

 6. S. Ildikó

  Nagyon szép grafika és szín, tartós.
  Tökéletes termék.

 7. Zsuzsanna Molnárné Gál

 8. Névtelen

  Szép kivitelezés. Erősnek tűnik. A kártyával való ismerkedésre teljesen megfelel.

 9. József Simon

 10. Andrea Kancsár

 11. Evelyn

  Sajnos a kisfiam nem szereti és a környezetemben egy gyereknek se tetszett, pedig szuper kis játék. A kártyák strapabírónak tűnnek, szépek a színek és a minták. Nagyszerű játék, már ha leköti a gyereket!

 12. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük