Barion Pixel Skip to content
pagony

Adj egy pacsit, Boribon! – Pagony

(3 vásárlói vélemény)

5.990 Ft

Egy kis ismerkedés a színekkel, a számokkal, miközben sok-sok meghitt, kedves pillanat részese lehet szülő és gyermeke! Egy igazi szeretetteljes játék a 3-6 éves korosztálynak!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Adj egy pacsit, Boribon!

Játékismertető:

Az Adj egy pacsit, Boribon egy igazán egyedi, magyar fejlesztésű (Pagony) társasjáték, Marék Veronika, József Attila díjas írónő ötlete alapján, mely a játékosok közötti aranyos interakciókra épít.
A játék célja, hogy elsőként gyűjtsük össze a 7 különböző színű lufit. Egy lufi megszerzéséhez olyan kedves vagy épp vicces cselekményt kell végrehajtanunk, mint például megölelni a másikat, suttogni valamit a fülébe, vagy egyszerűen csak kinyújtani a nyelvünk hegyét, kacsintani rá, szamárfület mutatni.

A társasjáték nagyszerű, szeretetteljes légkört teremt és egyedi módon mozgatja meg a résztvevők érzelmeit!

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikanagymozgásritmusérzékszem-kéz koordinációszínfelismerésbeszédkészségkoncentrációlogikaszámfogalomkésleltetésönbizalomegyüttműködésempátiaszabálykövetés

A játék egyedi módon éri el az együttműködést és a szabálykövetést a gyerekek részéről, miközben felszabadító, pozitív érzelmeket vált ki. A lufik összegyűjtése előhívja a társasjátékokra jellemző versenyhelyzetet, ugyanakkor nem kap akkora hangsúlyt, mint egy hagyományos társasjátékban az intim légkör miatt. A játék interaktív feladatai a beszédkészséget trenírozzák, ám a fő hangsúly a mozgásos feladatokon van.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Ez a játék egy rendkívül hangulatos társasjáték, mely egyedi módon teremti meg a meghitt szülő-gyermek kapcsolódást és a vidám pillanatokat. Már 3 éves kortól játszható és felnőttek számára is kifejezetten élvezetes.

A tervezőktől nagyon jó ötlet volt, hogy a játéktábla mindkét oldalát használták, így valójában két játékot is kapunk. Ha az egyik oldal „akcióit” már jól ismerjük, érdemes elkezdeni a másik oldalt használni. Az anyaghasználat minőségi, a játéktábla vastag és strapabíró, a dobókocka pedig egészen méretes, így a kisebbek is könnyen tudják használni.

A lufik egyenkénti összegyűjtése csak akkor sikerül, ha „jól” teljesítettük a különböző akciókat (pl. puszi, ölelés, csikizés), ám könnyen belátható, hogy ezeket képtelenség „elrontani”, így valójában nincs tényleges versenyhelyzet, ezért kudarc, csalódás sem éri a gyermeket, annál több kedves, érzelemteli pillanat és felszabadult, jó hangulatú együttlét. A játékszabályokat eleve nagyon rugalmasan határozták meg a készítők, a táblán tetszés szerint bármely irányba el lehet indulni, így mindig két lehetőségünk van lufit találni. Sőt, ha olyan mezőhöz értünk, ahonnan már korábban elvitték a lufit, bárhonnan választhatunk egy ugyanolyan színűt a tábláról.

Ebben a játékban meg kell szeretgetnünk egymást, ezért olyanok játsszák, akik közel állnak egymáshoz érzelmileg: leginkább szülők és gyermekek, nagyszülők és unokák.

Mikor a játékot tesztelték a készítők, azt találták, hogy hárman lehet játszani ezt a társasjátékot, ennél több fő már nem optimális, a kisebb gyermek számára ugyanis nehéz, túl sok kivárni ennél több embert. Így tud játszani például a gyermek és szülei, vagy egy szülő és két gyermek. A kettes felállás (szülő és gyermeke) pedig talán a legjobb!

Az Adj egy pacsit, Boribon társas nagyon jó szín- és formafelismerő játék is egyben, így a legkisebbekkel is érdemes lehet játszani. Kisebb gyermekek számára, akik még csak most ismerkednek a társasjátékok világával, könnyen egyszerűsíthetjük a játékot, a játékos feladatokat kezdetben akár teljesen el lehet hagyni. Náluk még a társasozás „ritmusának„, szabálykövetésének (dobok-lépek, dobsz-lépsz) elsajátítása is komoly teljesítmény. Ekkor „csupán” annyi a feladatunk, hogy felhelyezzük az összes lufit a megfelelő helyre (ez már önmagában nagy kihívás és hosszabb időt igényel a kisebbektől), majd a kockával dobva mindig azt a lufit kaphatjuk meg, ahová érkezik a bábu (ha Boribont dobunk, akkor tetszőlegesen választhatunk magunknak lufit). Még ennél is egyszerűbb, ha nincs mindenkinek külön bábuja, csak eggyel játszunk és azzal lépegetünk felváltva (segítve a gyermeknek leszámolni a lépéseket, amennyiben ez még nem megy neki). Nem mindig egyszerű megtalálni, hogy az egyes mezőkhöz pontosan melyik lufi tartozik, a lufik szalagjának kacskaringósága egyfajta vonalvezetési gyakorlatot is nyújt, mely segíti a gyermek figyelemének összpontosítását és a szem-kéz koordináció fejlődését. Érdemes segíteni a gyermek ujját végigvezetni a lufik szalagjain, hogy ráérezzen a szemei és ujja mozgásának összehangolására (mely később az írás elsajátításának az alapja).

 

Ha tetszett az Adj egy pacsit, Boribon! játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek27,5 × 19 × 4 cm
Gyártó

Pagony

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Játékidő

15-20 perc

Játékosok száma

2-4

Életkor

3+

Adj egy pacsit, Boribon! – Pagony termékről 3 értékelés

  1. Waller Tiborné

    Aranyos játék.

  2. András

  3. Mónika Bartos

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük