Barion Pixel Skip to content

Okosító, iskolaelőkészítő játékok

Az okosító és iskolaelőkészítő kategóriába olyan játékokat válogattunk, melyek valamely – iskolaérettséghez nélkülözhetetlen – képességet hivatottak fejleszteni. Az itt található játékok egytől egyig fejlesztő hatásúak, olyan képességeket céloznak meg, mint például a számfogalom, koncentráció, rész-egész látásmód, térbeli látásmód, irányokkal kapcsolatos fogalmak ismerete és használata, vagy a logikus gondolkodás. A játékok alaposan megdolgoztatják a gyermek megfigyelő képességét és gyakran igényelnek rugalmas gondolkodást is.

Az iskolakezdés komoly kihívás elé állítja a gyerekeket, akik a szükséges képességek birtokában magabiztosan tudnak majd megfelelni az elvárásoknak. A lenti játékok remek lehetőséget biztosítanak a már felsorolt képességek fejlesztéséhez.

A finommotorikus készségekhez kapcsolódóan a szem-kéz koordináció és a helyes ceruzafogás adja meg az alapot a grafomotoros készségek elsajátításához, mely az iskolaérettség elengedhetetlen kritériuma. A grafomotoros készségek fejlesztéséhez kiváló lehetőséget adnak a különböző kreatív és alkotó eszközök, melyek közül a Kincsesládánkban kedvedre válogathatsz.

Mind a(z) 7 találat megjelenítve