Barion Pixel Skip to content

Szemlélet

A gyerekek számára a játék a világ kicsinyített másaként a testi, lelki, mentális és társas fejlődésük nélkülözhetetlen eszköze. A szülők részéről pedig – akiknek a gyerekekkel ellentétben már nem életkori sajátosságuk a játék, ugyanakkor játszótársaik is gyermeküknek – a kapcsolódás egy fontos eszköze, a szeretetkifejezés módja. E két alapmegközelítést figyelembe véve próbálja a játékpszichológia weboldal bemutatni a gyerekjátékok világát, hasznosságát és sokszínűségét. A 100 játék webáruháza szeretne egy merőben újfajta vásárlási élményt biztosítani a szülőknek, nagyszülőknek és mindenki másnak is, akik gyerekjátékok iránt érdeklődnek.

A jatekpszichologia.hu szemlélete a következő gondolatok mentén épül fel:

 • Válogatott gyerekjátékok – 100 játék és nem több: 
  A 100-as szám egy szép kerek, mesevilági bűvös szám, mely a gyerekek nyelvén a sokaság szimbóluma és mellette még számos jelentést hordoz. Mielőtt azonban úgy tűnne, hogy magunkra öltjük a számszimbolika kényszerzubbonyát, nem a 100-as számhoz ragaszkodunk, sokkal inkább ahhoz az elvhez, hogy valahol meghúzzuk a határt a játékok hatalmas kínálatában. Ha figyelembe vesszük, hány játéka van ma egy gyermeknek, a 100-as szám észszerűnek és elégségesnek tűnik a 0-tól 6 éves korig szükséges készségeket és képességeket megmozgató gyerekjátékok tekintetében.
 • Minimális játékkínálat, maximális gondossággal válogatva:
  A szűk kínálat lehetővé teszi, hogy alapos válogatási folyamattal és teszteléssel valóban olyan játékokat kínáljunk, melyek kiemelkedő darabjai a kategóriájuknak. A cél egy letisztult, átlátható játékkínálat, mely ugyanakkor a lehető leggazdagabb a megmozgatott készségek és képességek tekintetében.
 • Szakmai alapokra és személyes tapasztalatokra épülő leírások és tippek
  Játékleírásainkkal próbálunk egy olyan játékvásárlási élményt nyújtani, ami azt az igényt próbálja kielégíteni, hogy valóban megismerhesse a szülő egy játék funkciógazdagságát és a benne rejlő lehetőségeket. Személyes tippjeink segítik a szülő-gyermek játékélményt és egymásra hangolódást.
 • Minden játék felmérve a gyermek 6 éves koráig megjelenő legfontosabb készségek szerint – 40-nél is több készség és képesség alapján tesztelve
  A jatekpszichologia.hu felsorakoztatja és rendszerezi azokat a legfontosabb készségeket és képességeket, melyek a gyermek 6 éves koráig megjelennek. Minden játék kiválasztásánál alaposan felmértük, hogy mely készségeket és képességeket hívja elő és milyen minőségben az adott játék.
 • Minden játék alkalmas mindkét nem számára – a játék mindenkié, nemtől függetlenül
  A 100 játék egy olyan válogatás, mely nem bontja ketté fiú és lány kategóriára a játékokat, minden játék alkalmas mindkét nem számára, fiú és lány egyaránt megtalálja bennük a játékélményt.

Nem ragaszkodunk kizárólagosan egyetlen gyártó játékkínálatához sem (ami természetesen nem jelenti azt, hogy nincsenek kedvenceink). Igyekeztünk egy-egy adott játékkategóriában minél több gyártó termékét megvizsgálni és letesztelni, hogy ár/érték arányban a lehető legjobb döntést hozhassuk a játékok kiválasztásánál. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több mint 40 különböző márka termékei találhatóak meg a 100 játék válogatása között.

A kiegyensúlyozott fejlődéshez a játékok mellett szüksége van a gyerekeknek más eszközökre is, melyek az alkotás folyamatát, a kreativitást vagy a mozgásfejlődést segítik elő. Ilyen eszközökből a Játékpszichológia oldalán sincs hiány, a játékokhoz hasonlóan magas minőségi követelmények alapján lettek összegyűjtve a Kincsesládába a gyerekek számára olyan segítő eszközök, kiegészítők mint például speciális labdák, csipeszek, EQ fejlesztők, játszószőnyegek.

!! Fontos megemlíteni, hogy egy adott készséget vagy képességet előhívó játék önmagában nem elegendő a fejlődési nehézségek, az elmaradást mutató területek „korrekciójában”. Minden ilyen esetben fontos szakember felkeresése, szükség esetén személyre szabott terápia, fejlesztő foglalkozások megkezdése !!

A 100 játék nem egy kőbe vésett lista, ami a játékok számát illeti, bővülni biztosan nem fog, ellenben folyamatosan fejlődik, megújulhat, ahogyan a játékfejlesztők is újabb, egyre ötletesebb játékokat mutatnak be évről évre, úgy mi is fogékonyak és nyitottak vagyunk az újításokra.

Úgy tűnhet, a Játékpszichológia webáruháza egyfajta 100-as „toplistát” válogatott össze a játékpiacról, erről azonban szó sincs, efféle szándék a mai beláthatatlan játékkínálatot figyelembe véve is teljességgel lehetetlen, ugyanakkor azt gondoljuk, ez a 100 játék egy – winnicotti értelemben – „elég jó” válogatás, mely segít eligazodni a különböző játéktípusok határtalan játékkínálatában!

Játékpszichológia – ahol a játéknak is lelke van