Barion Pixel Skip to content
orchard toys játékok

Számolós játék – Fogd ki és számold meg! – Orchard Toys

4.990 Ft

Fogd ki a halakat, de vigyázz, mert jön a cápa és mindent elveszíthetsz!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Számolós játék – Fogd ki és számold meg!

Játékismertető:

A számolós játék dobozának tartalma:

  • 30 darab buborékos kártya
  • 4 darab befőttesüveget ábrázoló kártya
  • 1 darab 3D-s polip pörgető

Az Orchard Toys társasjátékai közül a Fogd ki és számold meg nem csak egy számolást gyakoroltató, elősegítő játék, de egyben egy nagyon aranyos társasjáték is, melyben a szerencse is helyet kapott. A 3D polip pörgetőt kell ügyesen megpörgetni, majd egy olyan buborékos kártyát húzni, melyen épp annyi buborék van, amennyit a pörgető mutat. A kihúzott kártyát megfordítva halakat láthatunk, ha szerencsénk van, olyan kártyát húztunk, amin minél több halacska van. A játék célja, hogy nekünk legyen a legtöbb halacskánk a játék végére, melyeket a befőttes üvegként ábrázolt karton lapunkra kell gyűjteni.

A játékot 3-6 éves korosztálynak ajánljuk!

 

A számolós játék által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációszínfelismerésmemóriaszámfogalomszámoláskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A pörgettyű használata és a halacska kártyák kezelése segíti a gyermek szem-kéz koordinációjának fejlődését, a halacskák és a buborék pöttyök számolása pedig a mennyiségek tudatosításához és a tíz alatti számolás trenírozásához járul hozzá. A gyermek a játék során végig aktívan használja a megfigyelő képességét, kisebbeknél (3 éves) pedig a folyamatos színfelismerés is izgalmassá teszi a játékot. A játékszabály betartása gyakoroltatja a gyerekekkel a szabálykövetés képességét, míg maga a versenyhelyzet a kudarctűrés (vesztettem) és az önbizalom (győztem) fejlesztéséhez nyújt segítséget.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Az Orchard Toys számolós játékának sikerült észrevehetetlen módon belecsempészni a számolás képességének fejlesztését egy egyedi társasjátékba. Oly módon gyakoroltatja a számolást, hogy az nem erőltetett, kedves rajzaival és egyszerű szabályával hozzájárul a gyermek motivációjának fenntartásához. A pörgettyűt kezdés előtt még össze kell állítanunk, hiszen három részből áll. A játékkal a szabályfüzetben leírttal eltérően is játszhatunk. Kisebbeknek még tovább egyszerűsíthetjük és egyszerű szortírozós játékot is játszhatunk: rakjuk ki a 4 befőttes üveg kartonlapot magunk elé, és a halacskás lapokat pedig lefordítva terítsük ki. Felváltva húzzunk lapot és attól függően, hogy milyen színű halacskát húztunk (zöld, narancs, sárga, rózsaszín) a megfelelő színű befőttesüvegbe gyűjtsük őket.

Akár memóriajátékot is játszhatunk a kártya mindkét oldalával. Egyik esetben azonos színű halacskákat kell felfordítani, míg a kártyák másik oldalát használva azonos számú buborékokat kell megtalálnunk. Ez a memória játék jóval könnyebb, mint a hasonló játékok, hiszen itt csak ötféle kártya van és mindegyikből több is, így a gyermek jóval nagyobb valószínűséggel fog ugyanolyan két kártyát felfordítani.

Ha tetszett a Számolós játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek19,5 × 8 × 14 cm
Gyártó

Orchard Toys

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Életkor

3-6 éves kor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Számolós játék – Fogd ki és számold meg! – Orchard Toys” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük