Barion Pixel Skip to content
fakopáncs játékok

Járműves fa dominó – Fakopáncs

(5 vásárlói vélemény)

3.490 Ft

A dominó nem hiányozhat egyetlen gyerekszobából sem! Egy szépen elkészített fa dominó készlet járművekkel festve.

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Járműves fa dominó készlet dobozban

Játékismertető:

A Fakopáncs egyedi dominókészlete egy elcsúsztatható tetővel rendelkező fa dobozban van elhelyezve, mely egy nagyon praktikus tárolója a játéknak. A dominók felszínén különböző járművek vannak felfestve, így a dominózás során itt pöttyök helyett járművek képeit kell párosítani. A fa dominó készlet 28 elemet tartalmaz.

 

A Fa dominó készlet által előhívott készségek és képességek:

koncentrációmintázat felismeréssoralkotás, sorritmusszókincsszabálykövetés

A dominózás jellegéből adódóan fejleszti a gyermek soralkotó képességét és a mintázat felismerését, hiszen az elemek szabályos lerakása során egy olyan sorozatot készítünk, melyben a játékosok által kialakított mintázat köszön vissza. A dominózás organikus módon hívja elő a koncentrációt, ha a gyermek nem fókuszálja a figyelmét az éppen aktuális elemre, akkor könnyen kiesik a ritmusból vagy akár rossz elemhez is nyúlhat (tipikus hiba szokott lenni a dominósorozat fordulásakor elhelyezett rossz elem). A járműves fa dominó készlet nem pöttyös dominókat tartalmaz, hanem közlekedési eszközöket, így amellett, hogy a formafelismerés képessége hangsúlyt kap a játék során, a szókincs bővülését is elősegíti a gyermek számára.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Fakopáncs egy nagyon költséghatékony dominót alkotott, melynek témája illik a célközönség érdeklődési köréhez, hiszen az óvodások, kisiskolások előszeretettel érdeklődnek a közlekedési eszközök iránt. A játék egy fa dobozban kapott helyet, melynek praktikus, elcsúsztatható fedele van. A hagyományos dominó játékokkal ellentétben itt a formafelismerésen, a közlekedési eszközök beazonosításán és nem a számolás képességén van a hangsúly, így már 3 éves kortól is játszható. Kezdetben érdemes átbeszélni a gyermekkel a képeken látható járműveket, mely így segíti a szókincs gyarapodását, s ha már magabiztosan felismeri, megnevezi őket, utána érdemes elkezdeni dominózni vele.

 

Tudtad a Fakopáncsról?

A Fakopáncs több mint 3 évtizede, 1990-ben indult egyszemélyes vállalkozásként és elsőként igyekezett kielégíteni hazánkban a fajátékok iránt mutatkozó egyre nagyobb igényt. Kiváló ár/érték arányú és a gyakran régi időket idéző játékaik gyorsan belopták magukat a magyar lakosság szívébe. A Fakopáncs játékok nagymértékben hozzájárultak a fajátékok magyarországi népszerűsödéséhez és a készségfejlesztő játékok iránti igény erősödéséhez.

 

Ha tetszett a Domkinó készlet játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek26,5 × 9 × 4 cm
Gyártó

Fakopáncs

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Fa

Játékidő

10-15 perc

Játékosok száma

2-4

Életkor

3+

Járműves fa dominó – Fakopáncs termékről 5 értékelés

  1. Bulat Lászlóné

    Pont olyan, amilyet szeretettem volna.

  2. Vas Lajosné

    Nagyon meg vagyok elégedve!

  3. Beatrix B.

  4. Katalin

  5. Tiborné Orosz

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük