Barion Pixel Skip to content

Kincsesláda

A játékpszichológia Kincsesládája a 100 játék kiegészítéseként jött létre, elsősorban olyan termékekből, melyek nem játékok, ugyanakkor nélkülözhetetlen eszközei a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődésének. A Kincsesládában éppen ezért helyet kaptak azok az alapvető, nem kifejezetten terápiás célt szolgáló, ám a hétköznapokban gyakran használt eszközök (mint pl. labda, ugrálókötél), melyek a mozgás fejlődését segítik elő gyermekkorban. Külön kategóriát képviselnek azok az eszközök, melyek az alkotás folyamatát, a kreativitást segítik elő. Hasonlóan a 100 játék válogatásához, itt is gondosan válogatott, kipróbált termékek találhatóak.

Világunk felfedezése, környezetünk megismerése már az óvodás korosztály számára is ösztönös igényként jelenik meg, ehhez nyújt segítséget a Kincsesláda „Felfedező és tudományos eszközök” kategóriája.

A Kincsesládában a különböző eszközöket magában foglaló kategóriákon túl megbújhatnak olyan különlegességek, valódi kincsek, kivételes játékok, melyek valamilyen szempontból egyedülállóak, mint a Holztiger faállatok, a régi időket felidéző, retro hangulatú játékok vagy a máig népszerű diafilm mesék.