Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Hangpárosító társasjáték – Memo Sono – Djeco

7.960 Ft

Felismered mely dobozok csörögnek ugyanúgy? Nem is olyan könnyű összepárosítani őket, mint elsőre gondolnád!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Hangpárosító társasjáték – Memo Sono – Djeco

Játékismertető:

A Memo Sono társasjáték tartalma:

  • 6 darab azonos mintázatú csörgő doboz
  • 6 darab állatmintás csörgő doboz
  • 1 db karton játéktábla
  • 1 db vászontok
  • játékszabály

A Djeco által tervezett Memo Sono hangpárosító társasjáték egy igazán különleges auditív élményt nyújt a gyerekeknek. A játék feladata, hogy megtaláljuk mely dobozok csörögnek ugyanúgy, melyek adnak ki ugyanolyan hangzást. A játékban 6 darab állatos dobozt találunk, melyek más-más csörgő hangot adnak ki a belsejükben lévő különböző méretű, tömegű és számú golyónak köszönhetően. Ezt a hat állatos dobozt helyezzük a játéktérre. A gyerekek feladata, hogy húzzanak a textil tokból egy dobozt (a tokban minden doboz ugyanolyan kinézetű), majd próbálják megtalálni a hozzá tartozó állatos dobozt, ami ugyanúgy csörög. A játékot az nyeri, aki legtöbb párt találja meg. A játékot 3 éves kortól ajánljuk.

Hivatalos magyar nyelvű játékszabály letölthető –>itt<–

 

A hangpárosító társasjáték által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásszem-kéz koordinációritmusérzékkoncentrációmemóriamintázat felismeréskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A játék kifejezetten az auditív érzékelést trenírozza, a gyerekeknek a dobozok ütemes rázásával memorizálniuk kell, hogy melyik doboz milyen hangot ad ki. A dobozok csörgése sokszor nagyon hasonló, így ügyes koncentrációt igényel, hogy eldöntsük két hangról, megegyeznek-e. A játék ily módon a mintázat felismerést is erősíti, csak nem a vizuális hanem az auditív térben. Mint a társasjátékok általában, a Memo Sono is elősegíti a szabálykövetés erősödését, győzelem esetén erősödik az önbizalom, játékvesztés esetén pedig a gyerekek kudarctűrő képessége trenírozódik.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Óvodás korú gyerekek számára rendkívül izgalmas, újszerű élmény a Hangpárosító játékkal játszani! Nagyon kevés játék van, mely ilyen erősen előhívja az auditív érzékelést, miközben izgalmas játékmenetet is biztosít. Nagy szeretettel ajánljuk minden három évesnél idősebb óvodásnak, sőt még kisiskolásoknak és akár felnőtteknek is kihívás lehet a Memo Sonoval való játék!

A játék többféle nehézségi szinten is játszható, ahogy a gyermek egyre rutinosabb lesz a csörgések felismerésében, úgy nehezíthetünk a szabályokon.

Három nehézségi szint:

  1. A legegyszerűbb játékmód során mindig húzzunk egy dobozt a vászontokból, majd próbáljuk meg kitalálni, melyik állatos doboznak van ugyanolyan hangja. Ha nem jó dobozt választunk, akkor adjuk tovább a kihúzott dobozt a következő játékosnak, így neki már eggyel kevesebb lehetőség közül kell választania.
  2. Annyiban nehezítsük a játékot, hogy ha valaki nem találja meg a kihúzott doboz helyes párját, akkor ne a következő játékosnak adja azt tovább, hanem tegye vissza a vászontokba, így a következő játékosnak ugyanúgy húznia kell a játékban lévő dobozok közül. Ezzel a módszerrel nehezítjük a játékot és a játékidőt is megnöveljük.
  3. A harmadik nehézségi szintet akkor érdemes bevetnünk, ha a gyermek már rendkívül rutinos a csörgések felismerésében. Ha olyan sokszor játszottunk a játékkal, hogy a gyermek bármely doboz húzásánál egyből megmondja, mely állatos doboz tartozik hozzá (hiszen mind a 6 állatos doboz csörgésének hangját jól ismeri), akkor alkalmazzuk a következő nehezítést: a játéktérre az ugyanolyan mintázatú dobozokat helyezzük, a vászontokba pedig tegyük az állatos dobozokat. Így a húzás után a gyermek állatos dobozt fog kézben tartani és ahhoz kell párt keresnie a játékban lévő ugyanolyan mintázatú dobozok közül. Ebben az esetben már komoly memorizálásra is szükség van, hiszen a játéktéren lévő sematikus mintájú dobozok csörgését kell megjegyezni. A játék így akárhányszor újrajátszhatóvá válik, függetlenül attól, mennyire memorizálták a játékosok az állatos dobozok hangjait.

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Memo Sono hangpárosító társasjáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek21,5 × 21,5 × 5 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Játékosok száma

2-4

Játékidő

10-15 perc

Életkor

3+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hangpárosító társasjáték – Memo Sono – Djeco” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük