Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Little Association társasjáték – Djeco

(3 vásárlói vélemény)

6.590 Ft

Az asszociációs képesség fejlődését elősegítő izgalmas társasjáték a Djeco kínálatából!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Little Association társasjáték – Djeco

Játékismertető:

A Little Association társasjáték a gyerekek asszociációs képességét hívja elő egy gyorsasági játék formájában. Az asszociáció vagy más néven a „társítás” azon folyamat, mely során megtanuljuk, hogy különböző dolgok térben és időben összetartozhatnak, együtt szerepelhetnek, kölcsönösen felidézhetik egymást. Ilyen például a tehén, tejesbödön, tej vagy a kutya, kutyaház, csont, harapás asszociációk.

A doboz tartalma:

  • 3 db helyszíneket megjelenítő tábla
  • 3 darab műanyag állat: nyúl, béka, tehén
  • 30 db részleteket mutató kártya

A játék előtt helyezzük ki a játéktérre a három helyszíneket megjelenítő táblát: zöldségeskert, tavacska, legelő. A játék főszereplői a három állatka, melyek a felsorolt helyszíneken élnek: a béka a tóban, a nyuszi a zöldségeskertben, a tehén pedig a legelőn. A 30 darab feladatkártya mindegyike valamilyen tárgyat vagy élőlényt jelenít meg, melyek összekapcsolhatóak valamely helyszínnel, illetve főszereplővel. Ha például egy répát mutató kártya kerül játékba, akkor a nyuszit kell megfognunk és a zöldségeskertre helyeznünk. Az nyeri meg az adott kártyát, aki a leggyorsabban ismeri fel a szóban forgó asszociációt és a leggyorsabban nyúl a helyes állatért majd helyezi azt a helyes élőhelyre.

A játékot az nyeri, aki a legtöbb kártyát gyűjti össze, vagy lehet adott számú megnyert kártyáig is játszani (pl. 5 elnyert kártyalap).

 

A Little Association társasjáték által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációszínfelismerésreflexbeszédkészségkoncentrációmemóriarész-egész látásmódszókincsönbizalomkudarctűrésszabálykövetés

A játék próbára teszi a gyerekek koncentrációs és megfigyelő képességét. A következő kártya felcsapása a legizgalmasabb pillanat, hiszen ekkor nagyon kell koncentrálni és minél gyorsabban felismerni, hogy mely állat/helyszín társítható a felcsapott kártyához. A játék remek módon trenírozza a szem-kéz koordinációt és a gyermek reflexeit is. Mint a legtöbb társasjáték, a Little Association is előhívja a szabálykövetés és a kudarctűrés képességet, a gyerekek megtapasztalják, hogy mások is győzhetnek, lehet, hogy nem ők lesznek a leggyorsabbak, legügyesebbek. Győzelem esetén azonban erősödik a gyermek önbizalma, a gyerekek újra és újra szeretnének próbálkozni, hogy ismételten megtapasztalják a Little Association nyújtotta játékélményt.

 

Személyes tapasztalatok:

A Little Association kifejezetten egyedinek mondható társasjáték, mely célzottan fejleszti a gyerekek asszociációs képességeit, miközben remek időtöltést biztosít a 2.5 – 5 éves korosztály számára. A társasjátékhoz a gyártótól megszokott minőségi, vastag, strapabíró kartonból készült tárolódoboz tartozik, így tartós, akár intézményi használatra is kiváló játékot kapunk. Az első játék előtt érdemes a kis kártyákat egyenként átbeszélni a gyermekkel, mit látunk rajta, mire használjuk, hol él, honnan ismerős neki, stb? Ezzel is elősegítjük a gyermek szókincsének gyarapodását és beszédkészségének fejlődését.

A játék nagyon izgalmas játékélményt tud nyújtani, könnyen előhívja a gyerekekből a versenyszellemet, a győzni akarást.

 

Rövid vizuális játékszabály bemutató a Djecotól:

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Little Association játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Méretek21,5 × 21,5 × 5 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Játékidő

10-15 perc

Játékosok száma

2-4

Életkor

2-5 éves kor

Little Association társasjáték – Djeco termékről 3 értékelés

  1. Zsuzsanna Molnárné Gál

  2. József Simon

  3. Andrea Kancsár

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük