Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Little Cooperation társasjáték – Djeco

(6 vásárlói vélemény)

8.360 Ft

Versengés helyett együttműködésen, együttjátszáson alapuló társasjáték a Djeco kínálatából!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Little Cooperation társasjáték – Djeco

Játékismertető:

A Little Cooperation társasjáték a Djeco legkisebbeknek szánt játéksorozatának egyik legkedvesebb játéka. A Little játékokat már 2 és fél éves kortól lehet játszani és egészen 5 éves korig tartogatnak izgalmakat. A társasjáték azon játékok közé tartozik, melyek során a játékosok nem versengenek egymással, hanem egy közös célért együtt játszanak. Ebben a játékban sarkvidéki állatokat kell eljuttatnunk egy jégtábláról a biztonságos kunyhóhoz.

A doboz tartalma:

 • 4 db műanyag sarkvidéki állatfigura
 • 3 db karton játéktér
 • 6 db fa hídpillér
 • 1 db dobókocka

Hivatalos magyar nyelvű játékszabály letölthető –>itt<—

A játék elején mind a 4 állatot a kiinduló jégtáblára kell helyeznünk. A kockadobások alapján kell lépnünk, de sajnos előfordul, hogy „jégkockát” dobunk, ami azt jelenti, hogy leolvad a jéghíd egyik lába. A játék célja, hogy átjuttassuk mind a négy állatot a jéghíd túloldalára a kunyhóhoz, mielőtt a híd mind a 6 lába leolvad és elsüllyednek a játékosok.

 

A Little Cooperation társasjáték által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációfinommotorikakoncentrációrész-egész látásmódegyüttműködésönbizalomkudarctűrésszabálykövetés

A játékosok együtt küzdenek azért, hogy az állatfigurákkal átérjenek a híd túlsó oldalára, így a Little Cooperation a versengés helyett az együttműködésre épít. Azért kell izgulnunk, hogy a másik játékos minél jobbat dobjon a kockával, mert így összességében gyorsabban haladunk a cél felé. „Jégkocka” dobása esetén el kell távolítanunk a híd egyik lábát, ami ügyes kézmozdulatokat és figyelmet igényel a gyerekektől, gyakran a szülők is besegíthetnek, hogy ne dőljön le a híd. Esetenként a hídon lévő bábuk áthelyezésére is szükség lehet, hogy a kivett hídláb után is megmaradjon a híd egyensúlya. Ez a lépés ügyes rész-egész látásmódot követel a gyermektől, megértheti, hogyan viselkedik a híd a bábuk súlya alatt.

Ebben a játékban a játékvesztés is mást jelent, mint egy hagyományos társasjáték esetében, hiszen itt együtt veszítünk, közös a „veszteségélmény”. A játék az alaposan kidolgozott szabályainak köszönhetően nagyon jól mérsékli a teljes kudarc lehetőségét, általában egy állatot sikerül átjuttatnunk a túloldalra, mire az egész híd összedőlne. Az olyan játékok valószínűsége, amikor egyetlen állatot sem tudunk megmenteni, nagyon alacsony.

 

Személyes tapasztalatok:

A társasjátékhoz a gyártótól megszokott minőségi, vastag, strapabíró kartonból készült tárolódoboz tartozik, így tartós, akár intézményi használatra is kiváló játékot kapunk.

A játék nagyon jól fenntartja a bölcsisek, kisovisok figyelmét, tapasztalataink alapján kifejezetten izgalmas, gyakran újrajátszható társasjáték, mely sokszor előkerül a gyerekpolcról.

A Djeco Little Cooperation társasjátéka egy igazán kedves játék, melynek segítségével megtapasztalhatják a gyerekek a közös célért való küzdés különleges élményét!

 

Rövid vizuális játékszabály bemutató a Djecotól:

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Little Cooperation játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Tömeg1 kg
Méretek21,5 × 21,5 × 5 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Játékidő

10-15 perc

Játékosok száma

2-4

Életkor

2-5 éves kor

Little Cooperation társasjáték – Djeco termékről 6 értékelés

 1. Zsuzsanna Molnárné Gál

 2. Ildikó Heisz

  Szép kivitelezés, jó fejlesztő játék

 3. Mária Kneifelné Szilágyi

 4. Katalin

  Nagyon aranyos játék. Hároméves kislányomnak is tetszik. Jó, hogy együtt kell elérni a célt és nem egymás ellen.

 5. László Pers

 6. Mária

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük