Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Állatkás ki bújt el társasjáték – Little Mémo – Djeco

(9 vásárlói vélemény)

8.360 Ft

Vajon ki bújt el a doboz alá? Melyik állatka hiányzik a társaságból? Memóriafejlesztés és formafelismerés a legkisebbeknek!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Állatkás ki bújt el társasjáték – Little Mémo

Játékismertető:

A Little Mémo (Djeco) játék dobozában 9 darab állatkát, 15 nyereménykorongot és egy takaróhengert találunk, mely az állatkák letakarására szolgál. A feladat nem más, mint kitalálni, hogy mely állatka lett letakarva a játékvezető felnőtt által. Aki először mondja a helyes állat nevét, az kapja a nyereménykorongot. Helytelen válasz esetén azonban elveszít egyet a már korábban megszerzett korongokból. Végül az nyeri a játékot, aki a legtöbb nyereménykorongot szerezte.

Hivatalos magyar nyelvű játékszabály letölthető –>itt<—

A játékot 2 és fél éves kortól ajánljuk!

 

A Little Memo (Djeco) játék által előhívott készségek és képességek:

nagymozgásszem-kéz koordinációszínfelismerésbeszédkészségkoncentrációmemóriarész-egész látásmódszókincsegyüttműködésönbizalom

A játék kreatív módon serkenti a megfigyelő képesség és a memória fejlődését. A kirakott játékok memorizálása és pozíciójuk megjegyzése komoly koncentrációt igényelhet, a hiányzó állatka felismerése pedig közvetve a rész-egész látásmódot is bevonja a játékba illetve hozzájárul a gyermek önbizalmának növeléséhez.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

 • A játékhoz tartozó 9 darab állatka önmagában is egy szuper játékkészlet, imádják a gyerekek megmarkolni, fogdosni, magukkal hurcolászni, kedvencet választani belőlük.
 • Kisebbeknek organikus módon segítheti a szem-kéz koordináció fejlődését illetve a formák, az állatok színeinek felismerését.
 • A memóriajáték megkezdése előtt érdemes először megismerkedni az állatkákkal, megtapogatni őket, megnevezni és megtanulni, melyik milyen állat, mik a jellemzői, hol él, mit eszik.  Ezek a beszélgetések mind hozzájárulnak a gyermek szókincsének, általános ismereteinek bővüléséhez. A legkisebbekkel először csak 2-3 állatkát vonjunk be a memóriajátékba, majd fokozatosan növeljük a megjegyzendő figurák számát.
 • Az állatkákat lehet egymásra pakolni vagy szerepjátékot játszani velük, esetleg bújócskázni is tudunk: a felnőttek eldugják az állatokat a lakás különböző pontjaira, a gyerekeknek pedig meg kell őket találniuk. Két vagy több gyermek közösen keresgélve a figurákat, az együttműködő képességüket is előhívja, miközben remek élményt ad a lakásban elrejtett játékok keresgélése.
 • A taktilis érzékelés fejlesztésére jó játék lehet letakarni az állatkákat valamilyen ruhával, majd tapogatás útján kell kitalálnia a gyermeknek, mely állatok bújtak meg a takaró alatt vagy célzottan kell kitapogatnia egy-egy szülő által kért figurát.
 • Az állatok memorizálásában sokat segít az egymáshoz való pozíciójuk megjegyzése, ebből következik, hogy tudunk nehezíteni a játékon oly módon, ha nem csupán letakarjuk az egyik állatot, hanem a többit még össze is kutyuljuk, így idősebb gyerekeknek is kihívást jelenthet a játék.

A társasjátékhoz a gyártótól megszokott minőségi, vastag, strapabíró kartonból készült tárolódoboz tartozik, így tartós, akár intézményi használatra is kiváló játékot kapunk.

A Djeco Little Mémo társasjátéka egy végtelenül kedves és sokoldalú játék, pontosan azt hozza, amiért szeretjük ezt a márkát: az egyediséget, az édes, utánozhatatlan figurákat, az egyedülálló élményt!

 

Rövid bemutató a Djecotól:

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Little Mémo Djeco játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Méretek21,5 × 21,5 × 5 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Játékidő

10-15 perc

Játékosok száma

2-4

Életkor

2-5 éves kor

Állatkás ki bújt el társasjáték – Little Mémo – Djeco termékről 9 értékelés

 1. Anonim

 2. Zsuzsanna Molnárné Gál

 3. Dóra Peresztegi-Simon

 4. József Simon

 5. Miklós

  Teljesen elégedett vagyok!

 6. Brigitta B.

  Kedves játék, a két éves kislányom is nagyon hamar megértette a feladatot és minden nap hozza is játszani 🙂

 7. Névtelen

 8. Névtelen

 9. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük