Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Bújtatós játék dzsungel állatokkal – Learning Resources

9.690 Ft

Élénk színekben pompázó bújtatós játék kedves dzsungelállatokkal és hozzájuk tartozó odúkkal!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Bújtatós játék dzsungel állatokkal – Learning Resources

Játékismertető:

A Learning Resources által tervezett dzsungelállatos bújócska játék egy igazán egyedi fejlesztő játék a bölcsis-kisovis korosztály számára. A készlet 5 darab különböző színű faodút tartalmaz, melyeknek kinyitható ajtajuk van és belsejükbe éppen elfér egy-egy dzsungelben élő állat: majom, zebra, elefánt, tigris, oroszlán.

Az állatfigurák ujjbábként is funkcionálnak, így a játék nem csak bújtatós, rakosgatós játékélményt nyújt, de bábozásra is kifejezetten alkalmas.

 

A bújtatós játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésbeszédkészségmemóriarész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszámfogalomempátiafantáziaönbizalomkommunikáció

A nyitogatható odúk elősegítik a finommotorikus mozgások fejlődését, a szem-kéz koordináció trenírozását. Az öt állatka és odú sorszámozottak és színesek, így gyakorolhatjuk a gyerekekkel a mennyiségek értelmezését és a színfelismerést is. A készlet kiválóan alkalmas szerepjátékra is, a gyerekek hosszan képesek az állatokat „beszéltetni”, különböző szituációkat eljátszani velük. A szerepjáték során trenírozódik a fantáziájuk, miközben észrevétlenül fejlődhet az empatikus képességük.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Ahogy azt a Learning Resourcestől megszokhattuk, az általuk tervezett játékok többféle játéklehetőséget rejtenek magukban. A kis dzsungel állatokkal és a házikókkal változatos módon lehet játszani:

  • Ismerkedés: hagyjunk időt az állatkák megismerésére, a színek, a számok azonosítására, memorizálására. Beszélhetünk az állatok tulajdonságairól, jellemzőiről.
  • Bújtatós játék: rejtsük el az egyik állatkát valamelyik odóba. A feladat megkeresni az állatkát. Ismételhetjük a játékot az összes állatkával. Ezután bújtassunk el több állatot egyszerre, majd keressük meg mindet.
  • Rakjuk ki az összes odút és állatkát magunk elé, majd párosítsuk őket színük alapján. Találomra választhatunk egy odút és kérjük meg a gyermeket, hogy tegye bele a hozzáillő állatot.
  • Memória játék: rakjuk ki az összes odút és állatkát, de az egyik állatot dugjuk el valamelyik odúba. A gyermeknek ki kell találnia, hogy melyik hiányzik az 5 állatkából és meg is kell találnia azt. Kisebb gyerekeknél először játsszunk kevesebb állatkával, majd növeljük az állatok számát, ahogy ráérez a memóriajáték menetére.
  • Gyakorolhatjuk a számok vagy színek felismerését: „Mutass rá a hármas számú odúra és a kék állatra!”.
  • Egyszerű sorépítőset is játszhatunk, ha számsorrend alapján egymás után rakosgatjuk az odúkat és az állatokat.
  • Építhetünk tornyot a faodúkból!

A játékot 18 hónapos kortól ajánljuk 5 éves korig! A termék doboza 26 x 17 x 9,5 cm.

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Bújtatós játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek26 × 17 × 9,5 cm
Életkor

18 hónapos kortól

Gyártó

Learning Resources

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bújtatós játék dzsungel állatokkal – Learning Resources” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük