Barion Pixel Skip to content
fauna játékok

Bárkajáték fa állatokkal – Fauna

(1 vásárlói vélemény)

15.990 Ft

A Fauna fából készült bárkája egy igazi mestermű, mely hosszú játékélményt biztosít a gyerekeknek.


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Bárkajáték fa állatokkal – Fauna

A játék tartalma:

  • 1 db fa bárka
  • 3 db különböző színű formabedobó fedélzet
  • 15 db fa állatka
  • 1 db vászontáska

 

Játékismertető:

Az olajozott égerfából készült bárka a hozzá tartozó 3 rétegelt lemezből gyártott, cserélhető fedélzeti rész és a 15 juharfából készült állatka alkotják a fajátékot. Az állatok biztonságos tárolására egy praktikus környezetbarát vászonzsákot is kapunk a játékhoz. A 3 darab fatálca (fedélzet) elsősorban formabedobóként funkcionál, a 15 állatka pedig három nagy családra osztható, minden csoporthoz egy adott színű fedélzettel:

  • piros formabedobó fedélzet — háziállatok: boci, ló, birka, csacsi, kakas
  • zöld formabedobó fedélzet — erdei állatok: szarvas, bagoly, medve, farkas, róka
  • sárga formabedobó fedélzet — afrikai állatok: zsiráf, víziló, elefánt, teve, orrszarvú

A fa állatkák 2 cm vastagságúak, mindegyik megáll a lábán. Felületük nem kezelt sem olajjal, sem lakkal. Méretük alapján egyik sem lenyelhető, így már 2 éves kortól is biztonságosan játszhat vele a gyermek.

 

A bárkajáték által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésbeszédkészségkoncentrációkreativitáslogikamemóriasoralkotás, sorritmusszámfogalomszókincsegyüttműködésfantáziafeladattudatkitartáskudarctűrésönbizalom

A Fauna bárkája alapvetően egy formabedobó játék, mely a gyermek formafelismerését hivatott edzeni. Az állatkák bárkába helyezése pontos finommotorikus mozdulatokat és erőadagolást igényelnek, miközben a szem-kéz koordináció biztosítja, hogy az állatka a megfelelő lyukba kerüljön. A formabeillesztéshez nem csak a formák felismerésére, de alapvető logikára is szükség van. Kisebbeknek is nyugodtan odaadhatjuk a faállatkákat, számukra érdekes taktilis élményt nyújthat a különböző formák végigtapogatása, az állatok alakjának felfedezése. A három dimenziós faformák megfelelő irányú beillesztése térbeli tájékozódási képességeket is igényel, mindhárom formabedobó fedélzet „végigjátszása” pedig a feladattudatot erősíti.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Fauna natúr kis állatainak egyedi, kifinomult, kerek formái, összetéveszthetetlen stílusa, selymes tapintása könnyen fa „kisállat-függővé” teszi az embert (nemcsak a gyermeket, szülőket is)!

A bárkához tartozó 15 állatka önmagában is egy szuper játékkészlet, lehet őket sorba rakni élethelyük szerint (szavanna, erdő, háziállat) vagy építeni belőlük tornyokat. Versenyezni is lehet, ki tud magasabbat építeni, vagy egy adott számú elemből (pl. 5 állatkából) álló tornyot hamarabb felépíteni. Az ilyen építős játékok a figyelem összpontosítása mellett a kitartást és a kudarctűrést is erősíthetik. Nem csak egymás ellen, egymást segítve együtt is építhetünk, ezzel is erősítve az együttműködést, a közös munka élményét. Bárhogyan is építkezünk, egy nagy torony felépítése hozzájárul a gyermek önbizalmának erősödéséhez.

Az állatokról tudunk a gyerekekkel beszélgetni is, megismerkedhetünk a különböző fajokkal, hol élnek, hogyan élnek, milyen nagyra nőnek illetve természetesen Noé bárkájának bibliai történetét is elmesélhetjük nekik. Az állatokról szerzett különböző  információk begyűjtése a kisgyermekeknek általában a legelső megszerzett kis tudásuk közé tartozik, ezért ezek a beszélgetések a gyermek kifejezőkészségének fejlődése, szókincsének bővülése mellett mind hozzájárulnak az alapvető ismereteinek gyarapodásához is.

Szerepjátékokra is alkalmas a játék, lehet állatos történeteket, ismert meséket eljátszani vagy akár kitalált történeteket megjeleníteni és természetesen eljátszhatjuk vele Noé történetét is.

A játékhoz mellékelt vászontáskával játszhatunk kitalálós, kitapogatós játékot is: dugjunk el néhány állatot a zsákba, a gyermeknek pedig a zsákba nyúlva kell kitapogatnia az állatkákat (pl. tapogasd ki, vajon melyik lehet az elefánt?). Hasonló módon memóriajátékot is játszhatunk, például ki kell találnia, melyik állatot dugtuk el, melyik hiányzik a többi közül. Eleinte elég lehet, ha például csak az öt darab egy csoportba tartozó állatból rejtjük el valamelyiket, később pedig már akár mind a 15 darab állatka bevonható a memóriajátékba. A 15 darab faállat alkalmas lehet arra is, hogy számolós, halmazba rakosgatós játékokat játsszunk velük.

Alkotó kedvünket, kreativitásunkat is aktivizálhatja a játék, az állatokat körbe lehet rajzolni egy rajzlapra vagy még egyszerűbb, ha magát a fedélzeteket használjuk körberajzolós sablonként, amiket aztán kiszínezhetünk, de akár magukat a natúr állatkákat is színesebbé tehetjük: akril-, víz- vagy temperafestékkel kedvünkre megfesthetjük őket.

Amennyiben a terméket víz vagy nedvesség éri, elpakolás előtt teljesen ki kell szárítani. Ellenkező esetben a fa gombásodásnak indulhat.

 

Tudtad? A Fabárka bekerült a Játékpszichológia 5 legsokoldalúbb, legtöbb készséget megmozgató játéka közé! Nézd meg, mely játékok fejlesztik még a legtöbb készséget illetve képességet: –> sokoldalú játékok –<

 

Tudtad a Faunáról?

A Fauna fajátékok magyar tervezésű, székelyföldi gyártású termékek. A vállalkozás 1991 óta gyárt gazdag színvilágú, melegséget hordozó, fából készült játékokat: oktató és fejlesztő játékokat, 3D kirakókat, mozgó (gurulós, tologatós, húzogatós, rugós) játékokat és kellékeket lovagi játékokhoz. A kisgyerekeknek szánt játékaik egészen egyedi és nagyon gondos tervezésűek, különleges és egyben barátságos formavilágúak. Minden termékük alapanyaga fenntartható erdőgazdálkodásból származik, káros anyagoktól mentes, környezetbarát, megfelel az EU-s szabványoknak. A Fauna mára oly népszerű lett, hogy több európai országban is jelen van.

A játékpszichológia válogatott 100 játéka közül személyes kedvenceink a Fauna által gyártott játékok. Szeretjük a kedvesen-kerekített, egyedi faunás formákat, a többféle módon használható játékok sokoldalúságát, s emellett dekoratív szerepük sem elhanyagolható: vidámsággal, melegséggel töltik meg az otthont.

 

Ha tetszett a Bárkajáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek30 × 18 × 16 cm
Gyártó

Fauna

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa, Textil

Életkor

3-6 éves kor

Bárkajáték fa állatokkal – Fauna termékről 1 értékelés

  1. Komáromi-Mácsai Éva

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük