Barion Pixel Skip to content

Színkereső IQ labda

(2 vásárlói vélemény)

1.990 Ft

Egy különleges labda, mely hosszantartó, izgalmas játékidőt biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Értesítsünk, ha újra elérhető?

Színkereső IQ labda

Játékismertető:

A színkereső IQ labda tekinthető a Rubik kocka kistestvérének. Sokkal egyszerűbb kirakni, már 3-4 éves gyerekek is képesek sikert elérni vele! A labda kb. 6.5 cm átmérőjű, felületén 12 lyuk található, melyekből 11 valamilyen színnel van megjelölve és szintén 11 színes golyó található a labda belsejében a lyukakban. A 12. (fehér színnel jelölt) lyuk üres, így a belső golyókat mindig arrébb tudjuk rakosgatni a labdán belül, hiszen egy hely mindig szabad lesz. A játék lényege, hogy minél gyorsabban minden golyót a megfelelő színű lyukba tereljünk.

A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

A színkereső IQ labda által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációerőadagolásszínfelismeréslogikarugalmas gondolkodásrész-egész látásmódönbizalomkitartáskudarctűrés

A színkereső IQ labda egy szórakoztató, hosszú időtöltést biztosító játék, miközben a szem-kéz koorcinációt is aktívan fejleszti. A golyókat gyorsan össze lehet keverni, majd nekikezdhetünk azok helyre rakásához, természetesen mindegyiket a színének megfelelő lyukba. Minden golyó egy pozícióval arrébb nyomása tompa csattanással jár, így a játék folyamatos szenzoros élményt, visszacsatolást biztosít (látás, hallás és tapintás egyszerre). Minden golyót úgy tudunk a helyére rakni, ha az útjából eltoljuk a többi golyót, így a játék folyamatosan fejleszti a rész-egész látásmódot és a logikus gondolkodást, hiszen a golyók csak a többi golyó ügyes átmozgatásával tudnak pozíciót váltani.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Ez a kis 6.5 cm-es labda meglepően izgalmas játékélményt biztosít a gyerekek számára. Már 3-4 éves kortól lehet próbálkozni vele, saját tapasztalataink szerint egy 4 éves gyermek már akár 2 perc alatt is ki tudja rakni színhelyesen a labdát. Ugyanakkor egy 10-12 éves gyermeknek vagy akár felnőtteknek is kellemes időtöltést biztosít.

A labda szuper lehetőséget teremt a szülő-gyermek kapcsolódásra is. A gyerekek imádják, ha a szülő vagy a nagytestvér összekeveri a labdán a színeket, majd egy-két perc küzdelem után már lehet is hozni és mutatni az elkészült, színhelyes labdát! A játék így gyors visszacsatolást, gyakran ismételhető sikerélményt biztosít.

Az IQ labda egy nagyon jó ár/érték arányú termék, mely hosszú időre képes izgalmas kihívást biztosítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kiss helyen is elfér, így ideális utazáshoz, nyaraláshoz egyaránt.

Figyelem: a labda színében eltérhet a fotókon látottaktól, a színek keveredése az aktuális szállítmány függvénye!

 

Ha tetszett a Színkereső IQ labda leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek6,5 × 6,5 × 6,5 cm
Életkor

3+

Gyártó

Toys Amsterdam

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Színkereső IQ labda termékről 2 értékelés

  1. Zsuzsanna G.

  2. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük