Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Játék hangszer szett: tamburin, rumbatök, kasztanyetta – Djeco

(3 vásárlói vélemény)

9.960 Ft

Három gyönyörű játékhangszer, melyekkel kisebb gyermekek is elboldogulnak, akiknek még nincs hangszeres vagy zenei tapasztalatuk!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Játék hangszer szett: tamburin, rumbatök, kasztanyetta

Játékismertető:

Egy gyönyörű festéssel ellátott három darabos Djeco játék hangszer szett:

  • Rumbatök, más néven maracas egy rázással megszólaltatott hangszer, mely halacskás festést kapott, s egy virág formájú filces anyagú díszt a fanyél részére.
  • Tamburin, más néven csörgődob egy kis kézi dob, mely egy fából készült abroncsra kifeszített papagáj mintájú dobrészből és a szélein elhelyezett kék és sárga színű 7 pár csörgő lemezből áll. Bal kézzel tartjuk és rázzuk, jobb kézzel pedig ritmikusan ütjük a hangszert.
  • Kasztanyetta, mely egy spanyol népi ütőhangszer. Fából készült, a homorú kiképzésű lapocskák felső részét egy bagoly díszíti, a jellegzetes csattogó hangot a lapocskák ujjakkal történő gyors egymás utáni összekoccantása hozza létre.

A játékot 3 éves kortól ajánljuk! A termék dobozának mérete: 29 x 19 x 7 cm.

 

A játék hangszer szett által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásfinommotorikanagymozgásritmusérzékkoncentrációlateralizációmemóriaegyüttműködésfantáziaönbizalom

A játékhangszerek remek lehetőséget adnak a gyerekeknek az auditív észlelésük aktivizálására és a ritmusérzék előhívására. A kasztanyetta az ujjak ritmikus mozgatását igényli, míg a rumbatök és a tamburin már nagyobb mozgásokat is kíván, a kar izmainak vagy éppen mindkét kéz összehangolására ösztönöz. A hangszerek ritmikus megszólaltatása, illetve (gyakorlást követően) akár két játékhangszer összehangolása a jobb és bal kézben kiválóan segíti a lateralizáció és a propriocepció trenírozását.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Mindhárom játékhangszer a gyártóra jellemzően gyönyörűen, egyedi módon kidolgozott, mely a ritmusérzék fejlesztése mellett a gyermek szépérzékét is formálja! A tamburin – mint általában egy dobszerű hangszer – kellően hangos, ám a rumbatök csörgése nagyon szülőbarát 🙂 A szépséges kasztanyetta pedig olyan a kezünkben, mint egy kis ékszer a tenger kincsei közül.

Ezek a hangszerek azért ideálisak a bölcsődés vagy óvodás korú gyerekeknek, mert nagyon egyszerű megszólaltatni őket és könnyen adnak sikerélményt. Fontos megjegyezni, hogy a hangszerek nem professzionális zeneszerszámok, hanem kisgyerekeknek szánt gyerekjátékok, így elsősorban arra valók, hogy egyszerű hangokat, ritmusokat szólaltassanak meg a gyerekek, melynek során örömüket lelik a „zenélésben”. Ez a szett 3 teljesen különböző hangszer hangjával is megismerteti a gyerekeket, melyek főként ritmikus jelentőséggel bírnak.

Érdemes a gyerekeknek egyszerűbb ritmusokat, dobolásokat, csörgéseket mutatni, melyeket hallás után vissza kell ismételniük, ezzel gyakoroltatva a hangok ritmusának, számának megfigyelését, a rövid távú emlékezet trenírozását. Illetve fordítva, a gyermek is kitalálhat valamilyen ritmikus sorozatot, melyet utána a szülőnek kell visszaismételnie. Kellő gyakorlás után akár három családtag is összeállhat egy „zenekarrá” együtt játszani.

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Djeco 6016 – Játék hangszer szett leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Méretek29 × 19 × 7 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Szerepjátékok

Anyagösszetétel

Fa, Fém, Műanyag, Papír/Karton, Textil

Életkor

3+

Játék hangszer szett: tamburin, rumbatök, kasztanyetta – Djeco termékről 3 értékelés

  1. Mária

    Gyönyörűen kidolgozott darabok. Nagyon elégedett vagyok a termékkel.

  2. Anita Szakterné Lukács

  3. Zátonyi Andrea

    Az unokánk teljes extázisba volt , amikor kibontotta.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük