Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Földönkívüli invázió – finommotorika fejlesztő szortírozós játék – Learning Resources

16.390 Ft

Rengeteg űrlény várja, hogy összeszedd, megszámold és helyrerakd őket! Itt a Learning Resources csipeszes, szortírozós, finommotorikát fejlesztő játéka, a Földönkívüli Invázió!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Földönkívüli invázió – finommotorika fejlesztő szortírozós játék

A játék tartalma:

 • két részes repülő csészealj
 • 6 darab kivehető szortírozó tálca
 • 30 darab űrlény figura
 • 6 számkártya
 • 2 darab háromujjas finommotorika csipesz
 • 1 darab dobókocka pörgető kupola
 • 1 játéklap
 • játékszabály

 

Játékismertető:

A Learning Resources amerikai játékfejlesztő vállalat Földönkívüli invázió névre keresztelt 48 darabos játéka egy újabb kreatív darabja a gyártó termékpalettájának. A játékhoz tartozó 30 űrlény nagyszerű lehetőséget teremt a szortírozás gyakorlásához, a kis lényeket szín vagy forma alapján is lehet válogatni az űrhajó színes tálcáiba. A játékhoz mellékelt két darab háromujjas csipesz segítséget nyújt a hárompontos fogás fejlesztéséhez. A csipeszek a Learning Resources jól ismert, népszerű csipeszei, melyeket a Mozgásfejlődést segítő eszközeink között külön is megtalálhatóak. A tálcák és az űrlények egytől-egyig bepakolhatóak az űrhajóba, mely így tárolóként is funkcionál. Az űrhajó mérete 23 x 13 cm.

A készlettel nem csak szortírozósat tudunk játszani, hanem a mellékelt játéklapnak köszönhetően társasjátékként is funkcionál. Az űrhajó tetején lévő kupola különleges funkcióval rendelkezik. A kupola kivehető, asztalra helyezhető és önálló dobókocka pörgetőként viselkedik. A tetejét megnyomva a benne lévő két dobókocka (számos és színes) megpördül és ‘sorsol’ nekünk. Segítségével úgy tudunk dobókockázni, hogy sosem kell a kockák után menni, hiszen nem tudnak messzire gurulni, nem tudnak elveszni sem. Az űrlényes társasjáték szabályait a használati utasítás tartalmazza.

A játékot 4-8 éves korosztálynak ajánljuk.

 

A finommotorika fejlesztő szortírozós játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációmemóriasoralkotás, sorritmusszámfogalomszámolásegyüttműködésfantáziafeladattudat

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék használati utasításában leírtakon kívül egyéb módon is játszhatunk az űrlényekkel:

 • A legkisebb gyerekekkel egyszerű rakosgatós, szortírozós játék során a szem-kéz koordináció és a finommotorikus készségek gyakorolhatók, emellett a színfelismerés (pl. „rakjuk ide a piros űrlényeket”), formafelismerés is (pl. „gyűjtsük össze a három szeműeket”).
 • A bábukat típusuk vagy színük szerint sorba is rakhatjuk akár egy 30 űrlényből álló sort is alkothatunk
 • Nagyobb gyerekekkel memóriajátékot is játszhatunk, például eldugunk 1 vagy 2 darabot, és ki kell találni, mely űrlények hiányoznak az asztalról.
 • A játék kiválóan alkalmas a számfogalom megértésének segítésére, a számolás gyakorlására.
 • Ügyességi versenyt is játszhatunk vele: ki tudja minél gyorsabban a 6 tálcát telerakni űrlényekkel a csipeszek segítségével, természetesen ügyelve a megfelelő színek szerinti szortírozásra.

A játékot 4 és 8 éves kor között ajánljuk, mely kiválóan alkalmas önálló játékra és társasjátékra egyaránt!

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Földönkívüli invázió – finommotorika fejlesztő szortírozós játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid videó a gyártótól:

További információk

Méretek23 × 23 × 9,5 cm
Gyártó

Learning Resources

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Életkor

4-8 éves kor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Földönkívüli invázió – finommotorika fejlesztő szortírozós játék – Learning Resources” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük