Barion Pixel Skip to content
Goula játékok

Logic park – térbeli logikai építő – Goula

8.990 Ft

Térlátást és logikus gondolkodást fejlesztő játék a spanyol Goula kínálatából!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Logic park – térbeli logikai építő – Goula

Játékismertető:

A Goula által tervezett Logic park játékos módon trenírozza a gyerekek térbeli problémamegoldó képességét. A dobozban hat változatos formájú és színű, fából faragott elemet és feladatlapokat találunk. A játéknak egyszerű szabálya van: figyeljük meg a feladatkártyát, s próbáljuk meg összeállítani a rajta látottakat. A játék ötletes módon tartalmaz két kartonlapot is, melyeket a játék dobozára illesztve egy parkos játszóteret alakíthatunk ki, innen a játék Logic park neve!

 

A Logic Park játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréslogikarész-egész látásmódrugalmas gondolkodásfeladattudatkitartáskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A játék építős jellegéből adódóan hatékonyan segíti a szem-kéz koordináció erősítését és a finommozgások fejlődését. A feladatlapok értelmezése során a megfigyelő képesség kap kiemelt szerepet, ezután a gyermek a logikus gondolkodása és a rész-egész látásmódja segítségével tudja megoldani a térbeli  feladatokat. A játék kiválóan teszteli a rugalmas gondolkodás képességét, egy-egy újabb feladat megoldása során nem feltétlenül elegendő az eddig ismert megoldások használata, flexibilis módon új módszer bevetésére lehet szükség. A feladatok helyes megoldása erősíti a gyermek önbizalmát, míg a sikertelen próbálkozások a kudarctűrő képességét teszik próbára. Az egyre nehezedő kihívások a gyermek feladattudatának fejlesztéséhez is hozzájárulnak, míg egy-egy nehéz feladat teljesítése a kitartás képességét is alaposan igénybe veheti.

 

Személyes tapasztalatok:

A kihívásokat érdemes sorrendben megcsinálni, mert az egyre nehezedő feladatok a különböző megoldásaik révén tanítják a gyermeket a problémamegoldásra. Összesen három nehézségi szinttel találkozhatunk: zöld, sárga és a legnehezebb piros. A játék úgy lesz egyre nehezebb, hogy a feladványon az egyes fa építőelemek közül egyre többnek lesz „szürke” a színe, így a gyermeknek kell felismernie, hogy melyik formát kell használnia a megoldás során, nem tud a színekre hagyatkozni.

A játékot a gyártó 3 éves kortól ajánlja, az ő nehézségi szintjük a zöld színnek felel meg. A nehezebb piros feladványok a 6+ korosztálynak is tartogatnak kihívásokat, sőt, a játék akár felnőtteknek is kiváló kikapcsolódás!

A játék során teljesen normális, ha a gyermek előbb-utóbb elakad és nem tudja megoldani a feladatot. Ekkor a legtöbbet úgy segíthetünk, ha kérdésekkel operálva vezetjük rá a megoldásra (pl. biztos, hogy így kell lerakni a piros elemet, nem fordítva?), hiszen ha mi rakjuk helyére az elemet, akkor nem biztos, hogy megérti, az ő megoldása miért nem volt jó. Gyakran még felnőttek számára is úgy tűnhet, hogy több megoldása is lehetséges egy-egy feladványnak, de ha alaposan megvizsgáljuk, hamar rájövünk, hogy mindig csak egy megoldás a helyes.

A feladatlapokat tartalmazó játékoknál megszokhattuk, hogy a helyes megoldást megtaláljuk a feladatlap hátulján. Nincs ez másként a Logic park esetében sem, így könnyedén ellenőrizhetjük, hogy helyesen építettük-e össze az elemeket a macival.

Rövid játékbemutató videó partnerünktől, a HOR Zrt.-től:

 

Ha tetszett a Logic Park leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek24 × 18,5 × 5,3 cm
Életkor

3+

Gyártó

Goula

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa, Papír/Karton

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Logic park – térbeli logikai építő – Goula” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük