Barion Pixel Skip to content
tickit játékok

Formabeillesztő fajáték – 14 darabos – TickiT

9.990 Ft

Formabeillesztő fajáték a Tickit kínálatából! Milyen gyorsan tudod megtalálni, hogy melyik forma melyik korongba illik?


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Formabeillesztő fajáték – 14 darabos – TickiT

Játékismertető:

A TickiT Formabeillesztő fajáték kiváló lehetőséget teremt a gyerekek számára a geometriai formák megismeréséhez. A játék 14 darab formát tartalmaz, melyek mindegyikét egy lapos korongba tudjuk beleilleszteni, így a teljes készlet 28 darabból áll. A korongok szélessége 6.4 cm, magassága pedig 1.2 cm, ami ideális a gyerekek kézméretéhez.

A játék 7 egyszerű geometriai formát és 7 komplexebb formát tartalmaz:

  • egyszerű geometriai formák: kör, ovális, félkör, háromszög, négyzet, téglalap, hatszög
  • komplex formák: csillag, kulcslyuk, gomba, kereszt, virág, szív, korona

A játék egy henger formájú dobozban érkezik, melyben kényelmesen tárolhatjuk a játékot, ám kapunk a készlethez egy vászon zsákot is, mely szintén praktikus tárolója a fa elemeknek.

A játékot 1-5 éveseknek ajánljuk!

 

A formabeillesztő fajáték által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaerőadagolásszem-kéz koordinációgrafomotoros készségkreativitásmemóriarész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusfeladattudatfantáziaönbizalom

A formabeillesztős játékok elsősorban a szem-kéz koordináció és a formafelismerés fejlesztésére használhatóak. A TickiT fából készült formáihoz meg kell találni a megfelelő korongot és helyesen forgatva, pozícionálva bele kell helyezni a korong közepébe. A gyerekek a játék során megfigyelhetik a formák viselkedését, mi történik, ha ferdén rakják bele, mit jelent a tükörkép, a 90 vagy a 180 fokos elforgatás. A teljes készlet újabb és újabb sikeres kirakása hozzájárulhat a gyermek önbizalmának fejlődéséhez!

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Nagyon sokféle formabeillesztő játék létezik, a TickiT-nek mégis sikerült egy egészen különleges és egyedi játékot készítenie! A fa megmunkálása kifogastalan, az élek szépen csiszoltak. A játékhoz mellékelt vászon zsák nagyon praktikus, jó minőségű.

Kisebb gyerekeknek a formák helyükre illesztése okoz izgalmas kihívásokat, míg nagyobb gyerekek kreatív módon is fel tudják használni a készletet. A fa formák rajzeszközként is funkcionálnak, körbe lehet azokat rajzolni, mely az egyszerű geometriai formáknál nem olyan bonyolult, ám a komplex formáknál már több gyakorlást igényel, hogy a papírlapon szép csillag/korona/stb. szülessen. Emellett a két kéz ügyes összehangolására is szükség van, hiszen az egyik a támasztó, rögzítő, a másik pedig a rajzoló. Formák rajzolására a korongokat is használhatjuk, ekkor egészen másfajta erőadagolást kell kifejtenünk a ceruzával, hiszen ekkor „belülről” rajzoljuk körbe a formát, nem pedig kívülről.

A gyerekek kreativitásuknak köszönhetően többféleképpen is használhatják rajzoláshoz a formákat. Lehet velük sormintákat készíteni, színezni vagy akár feldíszíteni, megszemélyesíteni őket (pl. körből arcot készíteni). A formákkal való rajzolás segítheti a gyerekek grafomotoros készségeinek fejlődését.

A formákhoz mellékelt vászonzsák a praktikus tárolás mellett felhasználható kitapogatós, kitalálós játékokhoz is. Elrejtünk néhány formát a zsákba, a gyermeknek pedig tapogatás útján ki kell találnia, megneveznie azokat.

Memóriajátékokhoz is alkalmas a készlet. Elrejtünk egyet belőlük, a gyermeknek pedig ki kell találnia, melyik forma hiányzik.

A formabeillesztős játék legnagyobb előnye, hogy örök darab, nem lehet elnyűni, és sokféle játékra, felhasználásra ad lehetőséget.

A Tickit játékokhoz a fa fenntartható erdőgazdálkodásból származik. A kompozit faanyag igazoltan formaldehid mentes. A játékok színezéséhez vízalapú, károsanyagmentes festéket használnak.

 

Ha tetszett a Formabeillesztő fajáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

360°-os nézet

A termék 360 fokos nézetéhez kattints a nagyító nyilakra majd az egérrel tudod forgatni!

További információk

Méretek6,4 × 6,4 × 1,2 cm
Gyártó

TickiT

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Életkor

1 éves kortól

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Formabeillesztő fajáték – 14 darabos – TickiT” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük