Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Jármű építő játék 3-az-1-ben – Learning Resources

13.490 Ft

Rakétát akarsz építeni vagy inkább helikoptert? Netán egy vonatot? Semmi akadálya! A Learning Resources bölcsiseknek, kisovisoknak szánt építőjátéka mindháromra képes!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Jármű építő játék 3-az-1-ben

Játékismertető:

A jármű építő játék 17 darab építőelemet tartalmaz, melyek segítségével háromféle jármű (vonat, helikopter, rakéta) összeépítése közül is választhatunk. A szett tartalmából egyszerre egy járművet lehet összeállítani, melyhez illusztrált összeillesztési útmutatót is kapunk. Ha készen vagyunk, újból szét kell szednünk a játékot, hogy egy újabb jármű összerakásához foghassunk hozzá.

A készlet nem igényel semmilyen szerelő eszközt, a különböző darabokat pattintással lehet összeilleszteni.

A dobozhoz mellékelt útmutatót a gyártó oldaláról is letölthetjük –> itt <–

 

A jármű építő játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskreativitásmemóriarész-egész látásmódrugalmas gondolkodásfeladattudatönbizalom

A járműépítő játék jellegéből adódóan elősegíti a szem-kéz koordináció fejlődését, az egyes építőelemek összeillesztése, egymásba dugása ügyes finommotorikus mozdulatokat kíván a megfelelően irányított erőkifejtéssel egyetemben. Az építés során a szín– és formafelismerés is szerepet kap („most jön a nagy sárga henger”), illetve többszöri összeépítés után a gyermek már a memóriájára is támaszkodhat.

Az építőjáték kiválóan trenírozza a testek térbeli értelmezését, helyzetük megfigyelését és ügyes pozícionálását. Az útmutató értelmezése (nagyjából 3 éves kortól) rendkívül hasznos feladat a gyermek számára. Megértheti, hogy a kétdimenziós lapra rajzolt ábra milyen összefüggésben van a világunk háromdimenziós terével.

A játék már egész kis korban olyan (felnőttként is fontos) képességeket hív elő, mint a rész-egész látásmód (hogyan állnak össze a darabok egy egésszé) vagy a rugalmas gondolkodás („ha így nem megy be, akkor lehet, hogy el kell forgatnom?”).

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Learning Resources játéktervezői egy igazán különleges építőjátékot alkottak a legkisebbek számára. A gyártó akár már 2 éves kortól ajánlja a terméket, mely tapasztalatunk szerint nem túlzás. Bár ilyen kisgyerekek számára az összeillesztős építőjátékok ritkaságszámba mennek, a Learning Resources kifejezetten a bölcsis-kisovis korosztály számára akart egy izgalmas játékot alkotni.

A műanyag elemek szépen lekerekítettek és természetesen minden darab kellően nagy ahhoz, hogy ne lehessen lenyelni (így lehetett 2 évre levinni a játék korhatárát). Két-három éves kor között még szükséges a szülői segítség, négy éves kortól már önállóan is képes a gyermek összeépíteni a kiválasztott járművet.

A játék egyedisége, hogy a darabokból egyszerre mindig csak egy járművet építhetünk össze, ez a tény pedig különlegesen motiválóan hat a gyermekre! Amint elkészült a járművel, izgalmas azt szétszedni és újra próbálkozni egy másik járművel. Majd ismét szétszedni és összerakni a harmadikat is. Mindez jelentősen erősítheti a gyermek önbizalmát is!

A készlet darabjait a gyermek kreatív módon, az útmutatóban láthatótól eltérően is használhatja, például gond nélkül szerelhetünk egy propellert a rakéta orrára is.

Bár a jármű tematika sokszor a fiús játékokhoz kapcsolódik, a Larning Resources játéka hasonlóan izgalmas pillanatokat tartogat mindkét nem számára, kislányok is ugyanolyan élvezettel szerelik és játszanak vele akárcsak a fiúk.

Rövid videó a játékról:

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Jármű építő játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek25 × 23 × 11 cm
Életkor

2-5 éves kor

Gyártó

Learning Resources

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jármű építő játék 3-az-1-ben – Learning Resources” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük