Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Spike finommotorika fejlesztő süni – Learning Resources

(12 vásárlói vélemény)

9.990 Ft

Egy egyedülálló sünis játék, mely kiváló finommotorika fejlesztő!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Spike finommotorika fejlesztő süni

Játékismertető:

A játék egy műanyag süniből és 12 db beilleszthető „tüskéből” áll. A Spike finommotorika fejlesztő süni félbenyitható, a tüskéket a hasába pakolva lehet tárolni, ha nem játszunk vele. A tüskék 4 féle színűek, minden színből 3 db található a készletben. A játékhoz magyar nyelvű játékleírás is tartozik, mely számos játékötletet is tartalmaz.

 

A Spike finommotorika fejlesztő süni által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációmemóriasoralkotás, sorritmusszámfogalom

A sünit kifejezetten a finommotorika korai fejlesztésére tervezte a Learning Resources. A tüskék beillesztése folyamatos koncentrációt igényel a gyermektől, a süni hátának a görbülete miatt mindig kicsit változtatnia kell a behelyezés szögén, hogy könnyedén becsúsztathassa a tüskét a helyére. Ugyanígy a tüskék kihúzása is összpontosítást kíván, a felnőttek nem is gondolnák, hogy egy kisgyereknek még ki kell tapasztalnia, hogy a tüskék tetejének összecsippentésével, a hüvelyk- és mutatóujj segítségével (mely a későbbi ceruzafogás elsajátításában játszik szerepet), valamint a süni hátához igazodó helyes szög megtalálásával tudja csak kihúzni a tüskéket. Ehhez összehangolt szem-két koordinációra és ügyes erőadagolásra van szüksége.

A süni kemény műanyagból van, a tüskék pedig puhák, lekerekítettek, toll formájúak, kicsit be is nyomhatóak, de könnyedén ki is rúgják magukat, kiváló taktilis ingereket biztosítanak. A 12 tüske helyes beillesztése fejleszti a térbeli látásmódot is, hiszen minden egyes tüskét egy kicsit módosított szögben kell behelyezni (a gyermek törzséhez képest).

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játékot minőségi műanyagból gyártották, nagyon jó érzés kézbe venni és biztonságos is, a tüskék elhajlanának, ha esetleg ráesne a gyermek. A süni hátát nem egyszerű levenni vagy visszahelyezni, így két éves kor alatt szülői segítségre lehet szükség.

 • A kezdeti számfogalom elsajátításában is segít a játék, például megszámlálhatjuk a tüskéket vagy csak bizonyos színűeket, megkérhetjük, hogy szúrjon a sünibe adott számú tüskét. A süni hátán a lyukak sorszámozottak is, így ha már van kialakult számfogalma a gyermeknek, akkor megkérhetjük, hogy a számok sorrendjében helyezze be őket.
 • A különböző színeknek köszönhetően a színfelismerést is lehet gyakorolni (pl. most rakd be a piros tüskéket).
 • A tüskékkel önmagukban is lehet soralkotást játszani, például egymás után kirakva őket szín szerint, vagy minden színből egyet-egyet, amíg le nem rakjuk mind a 12 darabot.
 • A süni memóriajátékra is alkalmas oly módon, hogy például beleszúrkálunk pár tüskét a süni hátába, megkérjük a gyermeket, hogy jól figyelje meg és jegyezze meg őket, majd miután elfordult, kihúzunk egyet, neki pedig ki kell találnia a hiányzó tüske helyét és színét.

Mindegyik tüske behelyezése egy-egy apró sikerélmény a gyermek számára, s ha mind a 12 a helyére került, akkor „tádááám” kész a remekmű! A játék így olyan élményt biztosít, mely a süni újabb és újabb kirakására sarkallja. Bármennyire is egyszerűnek tűnik, mégis nagyon nehéz megunni ezt a játékot!

A játékot 18 hónapos kortól 3 éves korig ajánljuk!

 

Figyelem: a Spike sünit hamisítják!

Az alábbi írásunkban leteszteltük a Shein és Temu oldalakon kapható süni hamisítványt:

spike süni hamisítvány

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Spike finommotorika fejlesztő süni játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid videó a gyártótól:

További információk

Méretek18 × 20 × 9,5 cm
Gyártó

Learning Resources

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Életkor

18 hónapos kortól

Spike finommotorika fejlesztő süni – Learning Resources termékről 12 értékelés

 1. Schlakkerné Erdész Mária

 2. Diményné Kiss Katalin

 3. Kissné Nagy Adrienn

 4. Eszter

  Szép kidolgozású, minőségi játék. Babakezekbe való tüskékkel. Ötletet is ad a gyártó hányféleképpen lehet játszani vele, fejlettségi szinttől függően (6 játék lehetőség).

 5. Melinda

  Szeretjük, jó fejlesztő játék.

 6. Szakterné Lukács Anita

 7. Ceglédi Júlia

 8. Andrea

 9. Noemi

  Nagyon kis kedves játék 😊

 10. Katalin Antalné

 11. Zoltánné Földvári

 12. Péterné Hajdu

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük