Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Formaillesztő – formaberakó – Számos alapozó – 1234Basic – Djeco

5.990 Ft

Egy minőségi formabeillesztő játék, mely egyszerre segíti a formák, mennyiségek és színek felismerésének képességét.


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Formaillesztő, formaberakó – Számos alapozó – 1234Basic

A játék tartalma:

  • 1 db fa tábla
  • 2×4 db színes fa térbeli alakzat

 

Játékismertető:

A Djeco alap (Formaillesztő – formaberakó -1234Basic) fejlesztőjátéka a legegyszerűbb formákkal ismerteti meg a gyermeket. Felfedezheti, hogy egyre több pálcikára kell felfűzni a geometriai formákat, illetve mindezt két rétegben (szintben) is el lehet végezni. A felső formák festése pedig egy-egy állatkát idéz (csiga, teknős, csibe, pillangó).

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréslogikaszámfogalomfeladattudatkudarctűrésönbizalom

Fejlesztőjáték lévén a Djeco formabeillesztője segíti a gyermek formafelismerésének fejlődését. A helyes forma megtalálása után még a megfelelő oldalának a megtalálására is figyelnie kell, melyhez egyszerű logikára és térlátásra is szüksége van. A kiálló pálcikákra való formaillesztés pontos erőadagolást és szem-kéz koordinációt igényel. A formákhoz tartozó pálcikák különböző mennyisége a kezdődő számfogalom kialakulását segítik elő. A nyolc elem helyes beillesztése a feladattudatot hívja játékra.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék a francia Djeco szépen kivitelezett fejlesztőjátéka, élei biztonságosak, az alaplapon és a formák esetében is szépen lekerekítettek. A geometriai alakzatok helyes irányba forgatása, helyüknek megtalálása nagyszerű lehetőséget teremt a finommotorikus készségek gyakorlására. A különböző vidám színek és kedves állatkák barátságossá teszik ezt a készségfejlesztő játékot. Az állatkák rajzolata művészien absztraktra sikeredett, de két éves kor felett már könnyebben felismerhetőek.

Idősebb gyermekeknél a formákat egy papírlapra téve majd körberajzolva őket megkérhetjük a gyerkőcöt, hogy színezze ki azokat az eredeti rajzolatok alapján. Próbálja például sárgára kifesteni a háromszöget és belerajzolni a csibe szemeit, csőrét és taraját.

A játékot 1-4 éveseknek ajánljuk!

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Formaillesztő – formaberakó – Számos alapozó – 1234Basic játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek28,5 × 7 × 5 cm
Életkor

1-4 éves kor

Gyártó

Djeco

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Formaillesztő – formaberakó – Számos alapozó – 1234Basic – Djeco” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük