Barion Pixel Skip to content
smart games játékok

Térlátást fejlesztő játék – Bunny Boo – Smart Games

(3 vásárlói vélemény)

12.990 Ft

Boo nyuszi segít a térlátás és a problémamegoldó képesség fejlesztésében!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Térlátást fejlesztő játék – Bunny Boo

Játékismertető:

A Smart Max a Bunny Boo játékot kifejezetten a térbeli problémamegoldás trenírozására fejlesztette ki. A dobozban három különböző színű és formájú fából faragott elemet, Boo nyuszit és feladatlapokat találunk. A játéknak egyszerű szabálya van: figyeljük meg a feladatkártyát, s próbáljuk meg összeállítani a rajta látottakat. Ehhez mindössze Boo nyuszit és a három faformát használhatjuk. Ha sikerül, léphetünk a következő kihívásra, melyekből összesen 60-nal találkozhatunk.

A dobozban találunk egy megoldásokat tartalmazó füzetet is, mely háromdimenziós ábrán szemlélteti a helyes megoldásokat.

 

A Bunny Boo térlátást fejlesztő játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréslogikarész-egész látásmódrugalmas gondolkodásfeladattudatkitartáskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A játék építős jellegéből adódóan hatékonyan segíti a szem-kéz koordináció erősítését és a finom mozgások fejlődését. A feladatlapok értelmezése során a megfigyelő képesség kap kiemelt szerepet, ezután a gyermek a logikus gondolkodása és a rész-egész látásmódja segítségével tudja megoldani a térbeli  feladatokat. A játék kiválóan teszteli a rugalmas gondolkodás képességét, egy-egy újabb feladat megoldása során nem feltétlenül elegendő az eddig ismert megoldások használata, flexibilis módon új módszer bevetésére lehet szükség (pl. a nyuszi beleültetése a piros elembe, így magasabb lesz). A feladatok helyes megoldása erősíti a gyermek önbizalmát, míg a sikertelen próbálkozások a kudarctűrő képességét teszik próbára. Az egyre nehezedő kihívások a gyermek feladattudatának fejlesztéséhez is hozzájárulnak, míg egy-egy nehéz feladat teljesítése a kitartás képességét is alaposan igénybe veheti.

 

Személyes tapasztalatok:

A kihívásokat érdemes sorrendben megcsinálni, mert az egyre nehezedő feladatok a különböző megoldásaik révén tanítják a gyermeket a problémamegoldásra. Összesen 4 nehézségi szinttel találkozhatunk: zöld, sárga, piros és a legnehezebb lila szint. A játékot a gyártó 2 éves kortól ajánlja, az ő nehézségi szintjük a zöld színnek felel meg. A nehezebb piros és lila feladványok a 6+ korosztálynak is tartogatnak kihívásokat, sőt, a játék akár felnőtteknek is kiváló kikapcsolódás!

A három térbeli elem és Boo nyuszi szépen lekerekített élekkel rendelkezik, szép festés és kidolgozottság jellemzi őket.

A játék során teljesen normális, ha a gyermek előbb-utóbb elakad és nem tudja megoldani a feladatot. Ekkor a legtöbbet úgy segíthetünk, ha kérdésekkel operálva vezetjük rá a megoldásra (pl. biztos, hogy így kell lerakni a piros elemet, nem fordítva?), hiszen ha mi rakjuk helyére az elemet, akkor nem biztos, hogy megérti, az ő megoldása miért nem volt jó. Gyakran még felnőttek számára is úgy tűnhet, hogy több megoldása is lehetséges egy-egy feladványnak, de ha alaposan megvizsgáljuk, hamar rájövünk, hogy mindig csak egy megoldás a helyes.

A játék egyetlen szabálya, hogy a feladatlapon lévő formációt szemből nézve kell értelmezni. A gyerekeknek ez nem feltétlenül triviális, így mindenképp magyarázzuk el neki, hogy a végeredmény akkor lesz jó, ha az építményt szemből nézve látjuk olyannak, mint ami a feladatkártyán van. Érdemes a gyermeknek szemmagasság közelébe helyezni a játékot, például asztalnál játszani, vagy földön ülve a játék dobozára építkezni, mely így ideális „építkezési” magasságot biztosít.

A feladatlapokat tartalmazó játékoknál megszokhattuk, hogy a helyes megoldást megtaláljuk a feladatlap hátulján. Ettől eltérően a Smart Games a Bunny Boo játéknál a megoldásokat egy külön széthajtható füzetben mellékelte. A döntés mellett az szól, hogy a helyes megoldást mutató térbeli (3D) rajzolatok komplex vizuális értelmezést kívánnak, így inkább csak a szülőknek/pedagógusoknak segítenek, a gyerekeket nem feltétlenül vezetnék a helyes megoldás felé.

 

Rövid videó a játékról a Smart Gamestől:

 

Ha tetszett a Bunny Boo térlátást fejlesztő játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek29 × 24 × 10 cm
Életkor

2+

Gyártó

Smart Games

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa, Papír/Karton

Térlátást fejlesztő játék – Bunny Boo – Smart Games termékről 3 értékelés

  1. Zátonyi Andrea

    Ötletes és nagyon jó minőségü a kivitelezés

  2. Lanszki Klára

  3. Marianna Peles-Nagy

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük