Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Fa formabedobó játék – Djeco

(1 vásárlói vélemény)

6.190 Ft

A Djeco kicsiknek szánt fejlesztő formabedobó játéka az egyik legjobb választás a hasonló játékok között!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Fa formabedobó játék – Geo Pingy

A játék tartalma:

  • 1 db formabedobó doboz kinyitható tetővel
  • 5 db különböző színű és formájú fa bedobó elem

 

Játékismertető:

A fából készült formabedobó játék dobozába kell a megfelelő helyre bedobnia a gyermeknek a színes térbeli alakzatokat. A fadoboz a játék tartója is egyben, így a külső kartondobozra valójában nincs is szükségünk. A formabedobó doboz teteje gumival van hozzáerősítve a dobozhoz, így az magától visszacsapódik a helyére, ha elengedjük.

 

A fa formabedobó játék által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációlogikafeladattudatönbizalom

A játékot kifejezetten a formafelismerés fejlesztésére tervezték, mely során a gyermeknek az alapvető logikai, következtető képességeit is használnia kell. Kisgyermek esetén a különböző formák kézbevétele taktilis ingerekkel szolgál, mely formákat ügyes finommotorikával és szem-kéz koordinációval kell a helyükre illesztenie. Színek felismerését is gyakorolhatjuk, ha a forma színe alapján kérjük meg a gyermeket a feladat elvégzésére (pl. most dobd be a sárga színűt). A formák helyes beillesztése az ujjak finom erőadagolását igényli, ugyanakkor a térbeli látásmódra is szükség van, a helyes beillesztéshez nem elég a síkbeli formafelismerés. A kockák dobozba ejtése hangos koppanással jár, mely az auditív megtapasztalásokat összeköti a vizuálissal (pl. ezt a formát bedobom ilyen erővel, akkor az ilyen hangosan koppan).

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Sok formabedobót leteszteltünk számos gyártótól, mire kiválasztottuk a Djeco játékát. Több itthon kapható formabedobóval is az volt a problémánk, hogy nem tűnnek eléggé biztonságosnak az éles kialakításuk miatt, mind a formabedobó, mind pedig a formák tekintetében, ami azért is lényeges, hiszen a formabedobós játékok többnyire a 3 év alatti korosztálynak szólnak, ezért különösen fontos a biztonságos kialakításuk. A Djeco formabedobós játékán a doboz és a formák éleinek kialakítása szépen csiszolt és eldolgozott. A dobozt nagyon jó kézbe venni, érezni, minőségi fa termékről van szó.

A doboz remek tervezésének köszönhetően a bedobónyilások kereteinek színei megegyeznek az adott forma színeivel, ezzel is segítve a gyermek számára a feladat sikeres elvégzését. Mind az öt forma behelyezése a kezdődő feladattudatot erősíti a gyermekben.

Mint minden természetes fa játék – a tartós használat során – ez a játék is kopik. A kopások hozzátartoznak a fa játékok természetes tulajdonságaihoz, ezért is szeretjük őket olyanoknak, amilyenek!

A játékot 1-3 éveseknek ajánljuk!

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Fa formabedobó doboz játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

 

További információk

Méretek15 × 15 × 9 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Életkor

1-3 éves kor

Fa formabedobó játék – Djeco termékről 1 értékelés

  1. Szekér Istvánné

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük