Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Falánk szörnyek ügyességi társasjáték – Djeco

9.690 Ft

Gyors szín- és méretfelismerés, helyzetértékelés és ügyes szörnyetetés! Ez a Falánk szörnyek ügyességi társasjáték!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Falánk szörnyek ügyességi társasjáték

Játékismertető:

A Falánk szörnyek ügyességi társasjáték egy igazán egyedi, a szimbolikus gondolkodási képességeket is megmozgató játék. A játék során csipeszek segítségével kell különböző színű és hosszúságú zsinórdarabokkal megetetnünk a szörnyeket attól függően, hogy mit látunk az egyes kihúzott kártyákon.

A doboz tartalma:

  • 96 db színes zsinór
  • 32 db kihíváskártya
  • 4 db szörnyfigura
  • 4 db csipesz
  • 1 db dobókocka
  • 1 db játékleírás

A játék menete röviden: minden játékos kap egy szörnyet és egy csipeszt, majd felfordítunk egy kihívás kártyát. A kártyán lévő tárgyak mérete és színe alapján gyorsan meg kell etetnünk a saját szörnyünket a megfelelő színű és hosszúságú zsinórral. Aki a leggyorsabb, az nyeri meg a szóban forgó kihíváskártyát. A cél a legtöbb kártya összegyűjtése.

 

A Falák szörnyek játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációreflexszínfelismeréskoncentrációlogikaszámfogalomkudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A csipeszhasználat kiváló lehetőséget biztosít a finommotorikus készségek és a szem-kéz koordináció trenírozására, a zsinórdarabok behelyezése a szörnyek szájába gyakran precíz erőadagolást és helyes csuklómozgást is megkíván. A játék alapvetően a színek és méretek felismerésére helyezi a hangsúlyt, a tárgyak rajza a kártyákon csak szimbolikus. A legfontosabb lépés a felfordított kártyán lévő tárgyrajzok gyors értelmezése, mely alaposan megdolgoztatja a megfigyelőképességet és a logikus (ebben az esetben inkább szimbolikus) gondolkodást: ha például egy nagyméretű nyalókát látunk zöld háttérrel, akkor egy hosszú zöld zsinórral kell megetetnünk a szörnyünket. Mint minden ügyességi, versengős társasjáték, a Falánk szörnyek is edzi a kudarctűrő képességet, ugyanakkor a játékgyőzelmek hozzájárulnak az önbizalom erősödéséhez.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Falánk szörnyek ügyességi társasjáték egy rendkívül jól skálázódó játék, melyet a gyártó 5-99 éves korig ajánl. A feladatkártyák kétféle nehézségi szintűek (kék, piros) illetve a speciális rajzokat mutató dobókocka játékba vonása tovább bonyolíthatja a játékot. A legegyszerűbb játékszabály alkalmazásával (1 feladatkártya, nincs verseny egymás között) már akár 4 éves kortól is játszható a játék, míg a legnehezebb fokozaton (több feladatkártya, dobókocka figyelése, gyorsasági versengés) akár tinédzserek és felnőttek számára is komoly kihívásokat tartogat.

A játék egy méretes 30 x 28 x 6 cm-es dobozban érkezik, mely a jól megszokott Djeco minőségű kellékeket rejti.

A magyar nyelvű játékszabály letölthető itt: Falánk szörnyek játékszabály

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Falánk szörnyek játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek30 × 28 × 6 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Ügyességi játékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Életkor

5+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Falánk szörnyek ügyességi társasjáték – Djeco” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük