Barion Pixel Skip to content

Sorépítő dominó készlet vödörben – TopBright

9.990 Ft

Egyedi elemek, ötletes megoldások, praktikus tárolás! Ez mind jellemzi a számtalan készséget megmozgató fából készült soralkotó dominó játékot!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Sorépítő dominó készlet vödörben – TopBright

Játékismertető:

A TopBright által gyártott, kifejezetten a 3-6 éves korosztály számára tervezett dominó játék egy nagyon praktikus, fogóval ellátott vödörben érkezik. A 100 darab elemet tartalmazó készletben a hagyományos dominók mellett találunk békákat formázó dominóelemeket és különleges kiegészítőket is.

A sorépítő dominó készlet tartalma:

  • 53 db normál dominó
  • 36 db békás dominó
  • 6 db építőelem
  • 1 db golyófuttató elem
  • 3 db különleges pályaelem
  • 1 db golyó

A teljes készlettel így kalandos pályákat tudunk építeni, melyeket különleges élmény összeállítani és végül ledönteni. A békás dominó elemek között vannak számmal és betűvel ellátottak is, így akár a számok/betűk felismerését, egyszerű szavak kirakását is gyakorolhatjuk. A normál dominók többféle színből kerülnek ki, a vödörben a gyártó külön csomagolja az összes színt. A három különleges elem közül a malom és a farönk arra szolgál, hogy a dominók közé beállítva továbbítsák a lendületet és újabb dominókat lökjenek meg, míg a fémlabda egyfajta „célként” szolgál, kongással jelzi, hogy sikeres volt a pálya teljesítése, hiszen az utolsó dominó meglökte a felfüggesztett csengő labdát.

 

A dominó készlet által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációlogikakreativitásrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszámolásfeladattudatkésleltetéskitartáskudarctűrésönbizalom

A sorépítő dominó játék meglepően sokféle készséget hív elő a különböző játéklehetőségek során. A színes dominók egymás mellé igazítása, a kiegészítők elhelyezése ügyes erőadagolást és finom mozgásokat kíván. A megálmodott pálya felépítése nem csak a szem-kéz koordinációt fejleszti, de a kreativitást is előhívja a gyerekekből. Egy-egy hosszabb dominósor felépítéséhez koncentrációra és kitartásra is szükség van, míg a véletlen eldőlések a kudarctűrést trenírozzák. A dominók és a kiegészítők egymás mellé helyezése és „működésbe” hozása gyakran több próbálgatást igényel, így az építés a gyermek megfigyelő képességét és problémamegoldó képességét egyaránt megdolgoztatja. A speciális elemeket például mindenképp le kell tesztelnie, hogy pontosan milyen messze helyezze a dominókat tőle, hogy az biztosan továbbítsa a lendületet a következő dominó felé. A dominósor nem csak egy síkban, de akár térben is folytatható, sőt akár másfajta fából készült építőjátékok elemeit is bevonhatjuk a pálya építésébe. Az ilyen jellegű „építkezős” játékok organikus módon segítik a rész-egész látásmód fejlődését. Egy teljes pálya elkészítése és sikeres ledöntése hozzájárul a gyermek önbizalmának növekedéséhez, miközben erősíti a feladattudat képességét is.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A TopBright dominó készlete egy kiváló kezdő készlet a 3-6 éves korosztály számára, és még a szülők számára is kellemes kikapcsolódást nyújt együtt építeni a gyerekekkel. A 100 darabos elemszám már kellően nagy ahhoz, hogy hosszabb pályákat is készítsünk, míg a vödör rendkívül praktikus a játék tárolása szempontjából. A békás faragás és festés igazán különlegessé és szerethetővé teszi a játékot. A dominókkal akár tornyokat is építhetünk, a színes elemek váltakozásával sormintákat is készíthetünk, vagy csak egyszerűen számolás gyakorlására is használhatjuk azokat.

Ha tetszett a Sorépítő dominó készlet leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Tömeg1,3 kg
Méretek18 × 18 × 18 cm
Gyártó

TopBright

Kategória

Ügyességi játékok

Anyagösszetétel

Fa, Fém, Műanyag

Életkor

3-6 éves kor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sorépítő dominó készlet vödörben – TopBright” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük