Barion Pixel Skip to content
tooky toy

Kézügyesség fejlesztő játék 3 az 1-ben – Tooky Toy

6.490 Ft

Három az egyben kézügyesség fejlesztő játékszett a Tooky Toy kínálatából: yoyo, pörgettyű és elefántos egyensúlyozó játék!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Kézügyesség fejlesztő játék 3 az 1-ben

A játékszett tartalma:

  • 2 db yoyo játék
  • 3 db fa pörgettyű
  • 1 db egyensúlyozó elefánt játék (1 db elefánt + 4×10 db színes pálcika)

Játékismertető:

A Tooky Toy fából faragott, 3 az 1-ben, kézügyesség fejlesztését célzó játék összeállítása nem csak hasznos, de szórakoztató is egyben! A készlet tartalmaz két darab, 5.5 cm átmérőjű yoyot, melyeknél a madzag fix rögzítésű a yoyo belsejében, így kevésbé rutinos gyerekek is könnyebben boldogulnak a mozgatásával. A csomagban három különböző színű fából készült pörgettyű is helyet kapott, melyek ideális méretűek (4.5 – 5.5 cm magasság) az ovis és kisiskolás korosztály számára. A harmadik játék a dobozban nem más, mint egy egyensúlyozó elefántos játék. A szépen festett fa elefánt mellé 40 darab színes fa pálcikát kapunk, melyekből tornyot építhetünk az elefánt hátára. A játék dobozát érdemes megtartani, kiváló tárolója a három különböző játéknak.

 

A kézügyesség fejlesztő játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaritmusérzékszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációsoralkotás, sorritmuskitartáskudarctűrésönbizalom

A yoyo játék fejleszti a gyermek szem-kéz koordinációját. Életkortól függően akár hosszabb időre is szükség lehet, hogy a gyermek ráérezzen a yoyozáshoz szükséges ritmikus mozgásokra és a folyamatosan változó erőadagolásra. A pörgettyű játékok remek lehetőséget adnak a pörgető mozdulat begyakorlásához és sima felületen könnyen adnak sikerélményt, de akár lapos szőnyegen is felpörgethetjük néhány másodpercre. Az elefántos toronyépítés a finom mozgásokat trenírozza, miközben folyamatos koncentrációra is szükség van, hogy le ne boruljon az épülő torony. Mindhárom játék képes előhívni a gyermek kudarctűrő képességét, hiszen a játékok készség szintű elsajátításához akár hosszabb időre is szükség lehet.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Tooky Toy 3 az 1-ben játék összeállítása igazán egyedinek mondható. A két yoyonak és három pörgettyűnek köszönhetően akár két gyermek egyidejű (vagy páros) játékához is kiváló lehetőséget teremt. Az elefántos egyensúlyozó játék során a sikeres toronyépítéshez mindkét kéz összehangolt mozgására is szükség van, így komplexebb, ügyesebb mozdulatokat és ügyes térlátást igényel az egyszerűbb toronyépítő játékokhoz képest. A mellékelt színes pálcikákkal akár soralkotó játékokat is játszhatunk, az elefánt pedig fejjel lefelé is alkalmas egyensúlyozós játékra. Az elefánttal önmagában is lehet játszani, vagy akár dekorációs elemként is használható a gyerekszobában.

Összességében jó ár/érték arányú termék, melyet bátran ajánlunk 3 éves kortól az óvodás, kisiskolás korosztálynak.

Ha tetszett a kézügyesség fejlesztő játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek32,5 × 26,5 × 4,5 cm
Gyártó

Tooky Toy

Anyagösszetétel

Fa

Kategória

Ügyességi játékok

Életkor

3+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kézügyesség fejlesztő játék 3 az 1-ben – Tooky Toy” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük