Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

All about me – Készlet a szociális, érzelmi fejlődéshez – Learning Resources

(11 vásárlói vélemény)

10.990 Ft

Az All about me elsősorban az EQ (érzelmi intelligencia) fejlesztésére tervezett játék, mely 6 családnyi kis bábut tartalmaz színes házakkal együtt. Kiváló kivitelezésének köszönhetően ez a játék a szerepjátékok építőkockája, végtelen játéklehetőséget rejt magában!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

 All about me – Készlet a szociális, érzelmi fejlődéshez

A játék tartalma:

 • 6 darab különböző színű műanyag házikó levehető tetővel
 • 36 darab gumi figura (6 féle szín, 6 féle családtag)
 • eredeti játékleírás (angol) + magyar nyelvű leírás

 

Játékismertető:

Az All about me érzelmi intelligencia fejlesztő játék hat darab házikóból (8 x 7cm) és a hozzájuk tartozó 6 fős családokból áll. Így összesen 36 gumifigurát tartalmaz a doboz, minden színből hatot. Az egy színbe tartozó bábuk férfi, női, fiú, lány, kisded és kutyus alakot formáznak. A házikók teteje levehető, a bábuk belerakhatóak, így a házikók a játék tárolói. A házakat kombinálni is lehet, akár több emeletet is egymásra építhetünk. A játékkal számtalan módon lehet játszani, legyen az szerepjáték, szortírozás, sorbarendezés, számolós, elbújtatós vagy akár építkezős. A figurák arca nincs megrajzolva, így a gyermek fantáziájára van bízva, milyen érzelmet képzel a bábuknak a saját maga által létrehozott világban. A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésbeszédkészségkoncentrációmemóriasoralkotás, sorritmusszámfogalomszámolásszókincsegyüttműködésempátiafantáziafeladattudatkommunikáció

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék igazi „open-ended” vagyis nyitott végű fejlesztő játék, rendkívül sokoldalú, számtalan játéklehetőséget rejt magában. Játékmódtól függően számos készséget, képességet megmozgat az All About me játék:

 • A legkisebb gyerekekkel egyszerű rakosgatós, szortírozós játék során a szem-kéz koordináció és a finommotorikus készségek gyakorolhatók, emellett a színfelismerés (pl. „rakjuk ide a piros bábukat”), formafelismerés is (pl. „gyűjtsük össze a kutyusokat”).
 • A bábukat típusuk vagy színük szerint sorba is rakhatjuk vagy el is bújtathatjuk őket a házakba (pl. „hány bábut raktam a zöld házba?”) egy kis memóriajátékot játszva.
 • A házakból építkezve a térbeli látásmódot is bevonhatjuk a játékba (emeletes házak, előtte, mögötte fogalmak gyakorlása).
 • A játék kiválóan alkalmas a számfogalom megértésének segítésére illetve a 36 bábuval számtalan számolós játékot játszhatunk („rakj be 1 bábut az első házba, 2 bábut a másodikba, stb.).
 • A készlettel könnyen játszhatunk szerepjátékokat, eljátszhatjuk, hogy ellátogatunk a nagyszülőkhöz, vendégségbe megyünk az ismerősökhöz, játszani hívjuk a szomszéd kisfiút vagy például nagy ünnepséget tartunk az utcában. A gyártó olyan apróságra is figyelt, hogy például a női figura a kisdedet a karjára tudja venni. Mint minden szerepjátékban, a kommunikáció és a beszédkészség itt is fontos szerepet kap, nem beszélve a szókincs gyarapodásáról, hiszen számos olyan szituációt játszhatunk el, melyek során új szavakat is tanulhat a gyermek (pl. állatorvoshoz visszük a kiskutyát).
 • Ügyességi versenyt is játszhatunk  vele: például ki tudja minél gyorsabban mind a 6 figurát felállítani a felfordított házikó felületére.

A játékhoz mellékelt magyar nyelvű ismertető sokféle játékötletet tartalmaz, melyeket végigjátszva a feladattudatot erősíthetjük. Játéktípustól függően a gyermeknek komoly koncentrációra és megfigyelő képességének aktív használatára van szüksége.

Az All about me sokoldalúságának köszönhetően szinte megunhatatlan, sokrétű fejlődést segítő hatásának köszönhetően kiváló fejlesztő játék kisgyermekkorban.

 

Tudtad?

 • Az All about me bekerült a Játékpszichológia 5 legsokoldalúbb, legtöbb készséget megmozgató játéka közé! Nézd meg, mely játékok fejlesztik még a legtöbb készséget illetve képességet: –> sokoldalú játékok –<
 • Az All about me játéknak megjelent az érzelmek felismerésére fókuszáló All About Me Feelings változata is, ahol a figurákat különböző arckifejezésekkel és testtartással látták el:
érzelmi intelligencia fejlesztő játék
All about me Feelings

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett az All about me – Készlet a szociális, érzelmi fejlődéshez játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid videó a gyártótól:

További információk

Méretek23 × 17 × 7 cm
Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag

Gyártó

Learning Resources

Életkor

3+

All about me – Készlet a szociális, érzelmi fejlődéshez – Learning Resources termékről 11 értékelés

 1. Anonim

 2. Komáromi-Mácsai Éva

 3. Fehér Kavics Református Óvoda

 4. Beáta

 5. Névtelen

  Ajándék lesz, még nem adtuk oda a kis unokánknak. Sok jót olvastam, hallottam erről a játékról, bízom benne, hogy nagy sikere lesz majd! Köszönjük a kedves ,kis meglepetést! 🙂

 6. Kósa Tiborné

  3 éves kis unokámnak van ilyen, nagyon szeret játszani vele. Pakolgatja a családokat, beszélget velük, különféle szituációkat játszik el, gyakran magában. Neki a színek megtanulása már megvan. Jó hogy 3 gyerek baba van ők is hárman vannak testvérek. Most amit vásároltam, azt karácsonyra kapja a 2 és 3 éves dédunoka. Biztos vagyok benne, hogy ők is szeretni fogják. A kicsinek a színek, mennyiségek, család fogalmának megtanulásához kiváló lesz. Igaz ők csak ketten vannak testvérek, de náluk van kutyus. Ha a pici babát félre tesszük, ők is leképezhetik a saját családjukat. Szerintem nagyon jó és hasznos játék.

 7. Kata

  Szuper, színes, jó minőségű játék, amit ezer féle módon tudunk használni tipegő korosztálytól kisiskolás korig.

 8. Istvánné Szabó

  Azt kaptam amit vártam. Nagyon jó fejlesztőjáték. Köszönöm.

 9. Névtelen

 10. Névtelen

  Ötletes, kiváló minőség.

 11. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük