Barion Pixel Skip to content
wonderworld játékok

Montessori torony / Gyűrűpiramis – Wonderworld

(2 vásárlói vélemény)

5.990 Ft

Egy kiváló minőségű és biztonságos montessori jellegű gyűrűpiramis a Wonderworld-től! A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Montessori torony / Gyűrűpiramis

Játékismertető:

A gyűrűpiramis (vagy gyakori nevén Montessori torony) egy fa alapzatból, a rúdra húzható hat különböző színű gyűrűből és a tetejére helyezhető lezáró elemből, egy golyóból áll. A hat szín a szivárvány színeit reprezentálja. A fa alapzat kialakítása domború, így minden irányba ki tud lengeni a torony.

 

A Montessori torony / gyűrűpiramis által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésvizuális észleléskoncentrációlogikasoralkotás, sorritmusfeladattudatkitartáskudarctűrésönbizalom

A Montessori torony avagy gyűrűpiramis az egyik legismertebb fejlesztő játék, nem véletlenül, egyszerűsége ellenére számos készséget megmozgat. A gyűrűk felhelyezése megfelelő erőadagolást kíván a kéztől és az ujjaktól, miközben a finommotorikus készségeket veszi igénybe. A gyűrűpiramis kirakása egy vizuális észlelésen keresztül végzett gondolkodás, a gyűrűk felhelyezésének helyes kirakáshoz kezdetleges logikára is szükség van valamint erős koncentrációs képességre. Legkorábban körülbelül másfél éves korban tudják először sorrendhelyesen kirakni a gyerekek a gyűrűpiramist, előtte általában nem képesek érzékelni és érteni a helyes sorrendet. Ennek ellenére már 1 éves kor előtt is érdemes próbálkozni egy-két gyűrű rúdra illesztésével, mert kiválóan fejleszti a szem-kéz koordinációt már ebben az életkorban is.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Az egyik legnépszerűbb fejlesztőjáték a gyűrűpiramis, a korai készségfejlesztés alapjátékai közé sorolható. Számos rúdra fűzhető játékot lehet kapni a hazai játékpiacon műanyagból vagy fából (ritkábban textilből) többféle ártartományban. A Wonderworld gyűrűpiramisa szerintünk azért a legjobb választás, mert kiváló minőségű fa játék, emellett teljesen biztonságos is. A legtöbb fából készült gyűrűpiramis fix alappal rendelkezik, a Wonderworld játéka azonban a legkisebb erőhatásra is kileng oldal irányba, így minimális az esélye, hogy balesetet okozzon, a rúd maga pedig kellően vastag, szépen megmunkált, lekerekített.

A színek megnevezésével (Ez itt a piros karika; Melyik a sárga?; Mi jön a zöld után? stb.) gyakorolhatjuk a gyermekkel a színfelismerést, az alap színek megismerését.
A kisebb-nagyobb fogalmak megértéséhez kezdetben elég lehet csak 2 elem, a legnagyobb és a legkisebb megmutatása, összehasonlítása a gyermeknek, ekkor meg lehet kérdezni tőle, melyik a nagyobb, majd azt segíteni felhúzni a rúdra. Egy idő után már ő maga fogja a legnagyobb elemet/elemeket kiválasztani.
Később a gyűrűket akár fordított sorrendben is ráteheti a gyermek a rúdra, kezdve a lila legkisebbel, zárva a piros legnagyobbal.
Rúd nélkül is lehet gyakorolni a gyűrűk egymásra helyezését, így nehezítve a feladaton később, mikor a rúdra húzás már nem okoz nehézséget.
A színes gyűrűket a földön egymás mellé helyezve pedig lehet sorozatot alkotni!
A játék színes elemei, akár az építőkockák, kreatív módon szabadon felhasználhatóak a gyermek által kitalált más játékokhoz.

Ha tetszett a Montessori torony / Gyűrűpiramis játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid videó a gyártótól:

További információk

Méretek10 × 10 × 20 cm
Gyártó

Wonderworld

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Életkor

1-3 éves kor

Montessori torony / Gyűrűpiramis – Wonderworld termékről 2 értékelés

  1. Anonim

  2. Máté Tóth

    Szép színes, formás, pozitív érzéseket kiváltó minőségi fajáték.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük