Barion Pixel Skip to content
fauna játékok

Fa szivárvány játék – Fauna

(2 vásárlói vélemény)

12.920 Ft

A közkedvelt szivárvány játékok egy egyedülálló, magyar tervezésű, székelyföldi gyártású darabja, mely napocska és vízcseppek kiegészítést is kapott. Határtalan kreativitás a zseniális Faunától!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Fa szivárvány játék

Játékismertető:

A Fauna szivárványos fejlesztő játéka egy felhő formájú alaplapból áll, melybe kék színű, vízcsepp alakú formákat lehet beilleszteni, a tetején kiálló gumis kötéllel rögzített rúdra pedig a szivárvány íveit lehet ráhúzni.

Hat darab szivárványívet lehet egymásra felfűzni, majd a végén egy gömb alakú napocskával díszíteni a tornyot. A napocska egy sárga textil koronát is kapott, melyet a fagömbre lehet ráhúzni.

Az 5 darab különböző formájú vízcsepp alján (dobókocka szerűen) pöttyök vannak felfestve, sorrendben az elsőn 1 pötty, a második cseppen kettő és így tovább.

A játék mérete: 27,5 x 17 cm
A legnagyobb ív átmérője 23,5 cm, az ívek vastagsága 2 cm.
A játékot 3-6 éveseknek ajánljuk!

 

A fa szivárvány játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikanagymozgásszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációkreativitásrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszámfogalomfantázia

Mint az építős játékok általában, a Fauna szivárványos játéka is kiválóan segíti a szem-kéz koordináció és a finommotorikus készségek fejlődését. A formák helyükre vagy egymásra illesztése óvatos erőadagolást kíván a gyermektől, a térben való építkezés pedig a térbeli látásmódot hívja elő. A vízcseppek alján lévő pöttyök segítenek a gyermeknek helyes sorrendben beilleszteni őket a helyükre, mely az alapvető számfogalom kialakulását segíti.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Fauna fából készült szivárványa egy igazi sokoldalú játék, amint a képek is mutatják, számos játékvariáció áll a rendelkezésünkre, a fantáziánkat és kreativitásunkat használva magunk is kitalálhatunk építményeket. Az egyensúlyon alapuló, nehezebben felépíthető építmények komoly koncentrációt igényelnek a gyermektől az építés során, míg a szivárványt teljes egészében felhasználó játékmódokban a rész-egész látásmód fejlődhet. A szivárvány elemei kiválóan alkalmasak soralkotásra, a golyóval való gurítós versengések pedig a nagymozgást vonják be a játékba.

Elmesélhetjük gyermekünknek, hogyan születik a szivárvány, így új ismeretek megszerzésére, a szókincs bővítésére is alkalmas a játék.

A szivárványívek kézzel készültek, nem tökéletes félkör ívek, így egymásba illesztve őket előfordulhat, hogy feszülnek egymáson. Ettől nem kell megijedni, egyszerűen másik irányból feltéve (180 fokkal elforgatva) azokat, ismét egymáshoz simulnak az ívek.

Építhetünk az ívekből szivárványvirágot is, oly módon, hogy az íveket felfordítva helyezzük őket egymásra, majd az oldalukra egyensúlyozzuk a vízcseppeket, amik ezáltal virágszirmokká válnak. Nagyobb gyerekek vagy akár felnőttek a rúd segítsége nélkül is kipróbálhatják a szivárványvirág-forma építését, a cél, hogy az összes elemet felhasználják.

A kiálló rúd gumis kötéllel van rögzítve, mely oldalirányba teljesen ledönthető, ezáltal biztonságos, ha véletlenül nekiesne a gyermek, akkor a rúd nagy eséllyel eldől és nem okoz sérülést.

A vízcseppek a könnyebb megragadhatóság érdekében kiemelkednek a felhőformából, a teljes játék megemelésekor azonban nem hullanak darabjaira az elemek.

Ha éppen nem játszunk vele, gyönyörű dekorációként funkcionál a lakásban, a szoba egyik ékessége lehet.

 

Tudtad a Faunáról?

A Fauna fajátékok magyar tervezésű, székelyföldi gyártású termékek. A vállalkozás 1991 óta gyárt gazdag színvilágú, melegséget hordozó, fából készült játékokat: oktató és fejlesztő játékokat, 3D kirakókat, mozgó (gurulós, tologatós, húzogatós, rugós) játékokat és kellékeket lovagi játékokhoz. A kisgyerekeknek szánt játékaik egészen egyedi és nagyon gondos tervezésűek, különleges és egyben barátságos formavilágúak. Minden termékük alapanyaga fenntartható erdőgazdálkodásból származik, káros anyagoktól mentes, környezetbarát, megfelel az EU-s szabványoknak. A Fauna mára oly népszerű lett, hogy több európai országban is jelen van.

A játékpszichológia válogatott 100 játéka közül személyes kedvenceink a Fauna által gyártott játékok. Szeretjük a kedvesen-kerekített, egyedi faunás formákat, a többféle módon használható játékok sokoldalúságát, s emellett dekoratív szerepük sem elhanyagolható: vidámsággal, melegséggel töltik meg az otthont.

 

Ha tetszett a Szivárványjáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Méretek27 × 15 × 18 cm
Gyártó

Fauna

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Életkor

3-6 éves kor

Fa szivárvány játék – Fauna termékről 2 értékelés

  1. Anonim

  2. Waller Tiborné

    Szép, gyerekbarát. Azt kaptam , amit vártam.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük