Barion Pixel Skip to content
tickit játékok

Érzelmek fa táblák – TickiT

9.990 Ft

Egy sokoldalúan használható, fából készül, EQ fejlesztő tábla készlet a TickiT kínálatából.


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Érzelmek fa táblák – TickiT

Az Érzelmek fa táblák segítségével könnyedén bevezethetjük a gyerekeket az érzelmek felismerésének világába. A szépen megmunkált, lekerekített élekkel rendelkező táblák teljesen biztonságosak és ideális méretűek a kis kezek számára. Könnyű őket megfogni, forgatni, vizsgálgatni. Minden táblára egy gyermek fotója van nyomtatva. A képeken szereplő gyerekek különböző érzelmi állapotban, szituációban vannak lefotózva. A fotók magas minőségű, színes, élénk nyomatok, melyek könnyedén felkeltik a gyerekek figyelmét.

A TickiT Érzelmek fa táblák egy visszazárható karton dobozban érkezik, mely praktikus tárolója a készletnek, ugyanakkor a csomagban kapunk egy vászon zsákot is, melyben szintén tárolhatjuk a fa táblákat.

A teljes készlet 18 fa táblát tartalmaz, így 18 különböző érzelmi állapotot jelenít meg.

A készlet életkortól függetlenül használható. Kisgyerekek számára a fotók nézegetése, az érzelmek felfedezése és utánzása lehet izgalmas, míg nagyobb gyerekek számára az érzelmekről való beszélgetés elindításához, az érzelmek mélyebb átbeszéléséhez nyújt remek segítséget a készlet. Szeretettel ajánljuk otthonra és fejlesztőházak, intézmények számára egyaránt!

Egy tábla mérete 7 x 7 x 1.2 cm, a kartondoboz mérete 23 x 14,5 x 5 cm.

 

Tippek a készlet használatához:

  • Bevezető foglalkozásként vizsgáljuk meg az összes táblán látható fotót. Mit látunk, a szereplő vajon milyen érzelmi állapotban van? (Lehetnek olyan fotók, melyek nem teljesen egyértelműek, ekkor beszéljük át a lehetőségeket, melyik érzelem illik legjobban a képre.)
  • Válasszunk egy táblát és kezdjünk el beszélgetni a rajta látható érzelemről. Mikor szoktuk érezni azt, hogyan tudjuk felismerni, milyen mimika és testtartás tartozik hozzá?
  • Válasszunk egy táblát, majd a gyermek mesélje el, mikor érezte utoljára a képen látható módon magát?
  • Csoportosíthatjuk a táblákat: melyek a kellemes érzések/érzelmek, melyeket nem szeretjük érezni? Melyeket érezzük gyakran, melyeket ritkábban?
  • Válasszon a gyermek néhány táblát és próbálja meg kitalálni, miért viselkednek a képen látható módon a gyerekek? Vajon mi történt, hogy most így éreznek?
  • Emlékezzen vissza a gyermek egy általa választott mai eseményre, majd válassza ki azt a táblát, ami a legjobban leírja, hogy mit érzett akkor! Beszéljük át közösen, segítsünk a gyermeknek értelmezni az esemény és az érzelem kapcsolatát.
  • A táblák szerepjátékra is használhatóak. Húzzunk egy táblát, majd találjunk ki, esetleg improvizáljunk olyan jelenetet, amelyben megjelenik az adott érzelem.

 

Az Érzelmek fa táblák által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációbeszédkészségrugalmas gondolkodásegyüttműködésempátiakommunikációönbizalomszabálykövetés

A Tickit játékokhoz a fa fenntartható erdőgazdálkodásból származik. A kompozit faanyag igazoltan formaldehid mentes. A játékok színezéséhez vízalapú, károsanyagmentes festéket használnak.

 

360°-os nézet

A termék 360 fokos nézetéhez kattints a nagyító nyilakra majd az egérrel tudod forgatni!

További információk

Méretek7 × 7 × 1,2 cm
Anyagösszetétel

Fa

Életkor

18 hónapos kortól

Gyártó

TickiT

Kategória

Pszichoedukációs eszközök

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Érzelmek fa táblák – TickiT” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük