Barion Pixel Skip to content
viga játékok

Táblás memóriajáték – Viga Toys

(2 vásárlói vélemény)

9.790 Ft

Memóriajáték egy kicsit másképpen! Válassz egy játéklapot és gyűjtsd össze a legtöbb korongot!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Értesítsünk, ha újra elérhető?

Táblás memóriajáték – Viga Toys

Játékismertető:

A Viga Toys újragondolta a memóriajátékokat és megalkotott egy táblás játékot, melyben a memóriánkat használva tudunk minél több korongot összegyűjteni. A játékhoz 5 darab kétoldalú lapot kapunk, így összesen tízféle játéktér áll a rendelkezésünkre. Válasszunk egyet, helyezzük be a táblába és már kezdhetjük is a játékot. A szabály egyszerű, ha a felemelt két korong alatt ugyanolyan kép szerepel, akkor megtarthatjuk a korongokat. A játékot az nyeri, aki a legtöbb korongot gyűjtötte.

A doboz mérete: 30 x 30 x 3,7 cm.

 

A táblás memóriajáték által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációmemóriamintázat felismerésrész-egész látásmódszókincskudarctűrésönbizalom

A kép alapú memóriajátékok közös jellemzője, hogy a formafelismerés és színfelismerés használatán keresztük trenírozzák a memóriát. Az egyes pozíciók memorizálása előhívja a rész-egész látásmódot is (persze csak síkban). A játék folyamatos koncentrációt igényel a játékosoktól, hiszen ha elkalandozik a figyelmünk, akkor gyorsan lemondhatunk a végső győzelemről. A játéklapokon rengeteg rajz található, melyek megnevezése a szókincs bővüléséhez is hozzájárul. Ahogyan a legtöbb társasjáték, ez a táblás memóriajáték is trenírozza a gyermek kudarctűrő képességét, s fejleszti az önbizalmát.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A klasszikus memóriajátékoknál a játéktér elemei folyton változnak, hiszen minden alkalommal máshogyan pakolhatjuk ki a memóriakártyákat az asztalra, szőnyegre. Ebben a játékban ellenben a játéktér adott, attól függően, melyik játéklapot helyezzük a táblára. Így néhány játék után már emlékezhetünk egyes képek pozíciójára, játékról játékra egyre magabiztosabban találjuk majd meg a párokat. Eleinte egy játék állhat egyetlen játéklap összes korongjának felszedéséből, ám ha már gyorsak és tapasztaltak vagyunk, játszhatunk hosszabb versenyeket is, oly módon, hogy például 5 vagy akár mind a 10 játéklap végigjátszása számítson egy játéknak, egy győzelemnek. Így idővel a családban az lesz a legügyesebb játékos, aki a legjobban ismeri a 10 játékteret, hiszen ő már tisztán a memóriáját használva tudja hatékonyan begyűjteni a korongokat.

A játékhoz mellékelt játéklapok között vannak könnyebben megjegyezhetők, ilyen például ahol állatokra vagy gyümölcsökre kell emlékeznünk, míg a nehezebb pályákon a formák, színek és mintázatok apró különbségei is számítanak!

A táblás memóriajátékot 3 éves kortól ajánljuk, nagyobb gyerekeknek is kiváló szórakozás, sőt még felnőttek számára is kihívást jelenthet!

 

Ha tetszett a Táblás memóriajáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek30 × 30 × 3,7 cm
Gyártó

Viga Toys

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Fa, Papír/Karton

Életkor

3+

Táblás memóriajáték – Viga Toys termékről 2 értékelés

  1. Ildikó Heisz

    Fejlesztésre tökéletes, sok variálási lehetőség

  2. Mária

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük