Barion Pixel Skip to content
fauna játékok

Elefánt család – 3D fa kirakó – Fauna

6.490 Ft

A színes elefántcsalád a Fauna fajátékok jelképe! Nem véletlen, ez a gyönyörű elefántos kirakó egy igazán egyedi, különleges fajáték!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Elefánt család – 3D fa kirakó – Fauna

Játékismertető:

A Fauna Elefánt családja egy teljes egészében kézzel készült fa 3D kirakó. A tíz kirakó darabból egy anya elefántot a borjával lehet kirakni. Minden darabja szépen csiszolt, lekerekített, különböző színnel festettek. A kirakó összeállítva stabilan megáll a lábán. Az elefánt a farkától az ormányáig 22.5 cm, magassága 16.5 cm, mélysége pedig 2.5 cm.

A játék fából készült és egészségre ártalmas festéket természetesen nem tartalmaz. Az apró részek miatt 3 éves kor alatti gyermeknek nem adható!

Az alábbi videó lépésről lépésre bemutatja, milyen alapossággal készül a Fauna elefánt családos 3D kirakója. Sok gondos kéz aprólékos munkája előzi meg a gyönyörű végeredményt!

 

Nézd meg, hogyan készül az elefánt család a Fauna műhelyében:

 

A 3D fa kirakó által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréslogikamemóriarész-egész látásmódönbizalom

A háromdimenziós kirakó kifejezetten a gyermek térlátását hivatott fejleszteni. A helyes összerakáshoz elengedhetetlen, hogy a gyermek a formafelismerés képességét alkalmazva jól azonosítsa az összeillesztés módját, azaz hogy pontosan hogyan kell egymásba rakni a darabkákat. A játék így fejlesztően hat a gyermek rész-egész látásmódjára, miközben alaposan megdolgoztatja a logikáját és a finommotorikus készségeket is, hiszen a fa kirakó darabkákat ügyesen kell forgatni, illeszteni, majd a megfelelően finom erővel a helyére nyomni.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Fauna kirakója három éves kortól adható a gyermeknek, a háromdimenziós alakzat kirakása azonban komplex feladat, így 4-5 éves kornál hamarabb nem nagyon várható el az önálló, segítség nélküli kirakás. A kicsiknek a összeillesztés élményét segíthetjük, ha egyesével adjuk a kezükbe a következő beillesztendő darabot, és esetleg még a helyes irányba is forgatjuk számukra, hogy nekik tényleg csak be kelljen süllyeszteni a megfelelő helyre. Egy idő után már a memória is szerepet kap, a gyermek emlékezni fog, hogy például milyen színű darab az elefánt lába, így a színfelismerés segítségével felgyorsulhat a különböző kirakódarabok beazonosítása. A kirakó darabkákat akár toronyépítéshez is használhatjuk. Az összeállított elefánt család – mikor épp nem játszunk vele – gyönyörű dísze lehet bármely gyerekszobának.

 

Tudtad a Faunáról?

A Fauna fajátékok magyar tervezésű, székelyföldi gyártású termékek. A vállalkozás 1991 óta gyárt gazdag színvilágú, melegséget hordozó, fából készült játékokat: oktató és fejlesztő játékokat, 3D kirakókat, mozgó (gurulós, tologatós, húzogatós, rugós) játékokat és kellékeket lovagi játékokhoz. A kisgyerekeknek szánt játékaik egészen egyedi és nagyon gondos tervezésűek, különleges és egyben barátságos formavilágúak. Minden termékük alapanyaga fenntartható erdőgazdálkodásból származik, káros anyagoktól mentes, környezetbarát, megfelel az EU-s szabványoknak. A Fauna mára oly népszerű lett, hogy több európai országban is jelen van.

A játékpszichológia válogatott 100 játéka közül személyes kedvenceink a Fauna által gyártott játékok. Szeretjük a kedvesen-kerekített, egyedi faunás formákat, a többféle módon használható játékok sokoldalúságát, s emellett dekoratív szerepük sem elhanyagolható: vidámsággal, melegséggel töltik meg az otthont.

 

Ha tetszett az Elefánt család fa kirakó leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek22,5 × 16,5 × 2,5 cm
Gyártó

Fauna

Anyagösszetétel

Fa

Kategória

Puzzle, kirakó

Életkor

3+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Elefánt család – 3D fa kirakó – Fauna” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük