Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Mágneses kirakó – 12 figura – Djeco

(2 vásárlói vélemény)

7.790 Ft

Illeszd össze az állatkákat helyesen, vagy akár viccesen össze is keverheted őket. Mágneses hátoldaluknak köszönhetően a hűtőt is feldíszítheted velük!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Mágneses kirakó – 12 figura

Játékismertető:

A Djeco dzsungelállatos mágneses kirakó egy erős kartondobozban érkezik, mely oldalt mágneses zárású. A doboz belsejében 12 darab fa állatfigura van, mindegyik két részből illeszthető össze, azaz 24 kirakódarabból áll a készlet. A darabkák hátulja mágneses, fémes felületre könnyen feltapadnak (pl. hűtő). A figurák derekának szélessége minden esetben ugyanakkora, így bármely felsőtest bármely alsótesttel összeilleszthető. A gyermeknek meg kell találnia a helyes kombinációkat, minden állatka felső részéhez a saját lábát kell odaillesztenie. A színek is segítenek a párosításban, nagyjából minden állatnak megvan a saját színe, bár vannak hasonló figurák, például a pingvin és a koalamaci is fekete-fehér színezésű.

A kirakott figurák kb. 12 cm magasak.
A játékot 2-5 éveseknek ajánljuk!

 

A mágneses kirakó által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációsoralkotás, sorritmustestsémafeladattudatönbizalom

A Djeco mágneses kirakója – mint általában a puzzle jellegű játékok – segítik a gyermek szem-kéz koordinációjának fejlődését, a játék során rengeteg finom, helyes erőkifejtéssel végrehajtott kézmozdulatra van szükség. Az állatkák megkülönböztetésére a gyermek a formafelismerő képességét használja, kezdetleges módon a testséma is előhívódik a játékban. A 12 állatka kirakása a feladattudatot trenírozza, sikeres összerakásuk pedig az önbizalmat erősíti. A játék során a megfigyelőképesség is aktív szerepet kap, a nagyon hasonló alakú és színű állatkák esetén aktív koncentrációra van szükség, hogy ne keverje össze a gyermek a darabokat.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék bátran játszható már két éves kortól, a gyártó igazán minőségi munkát végzett, a fa kirakó szépen lekerekített élekkel rendelkezik, teljesen biztonságos. Az állatkák rajzai kifejezetten aranyosak, aki találkozott már a Djeco márkával, annak biztosan ismerősek lesznek a stílusjegyek. A játék szőnyegen, asztalon játszva remek elfoglaltság a kicsik számára, a mágneses hátlap igazából már csak egy extra, melynek segítségével például hűtőre is felpakolhatjuk az állatokat. A kirakó daraboknak csak a hátlapja mágneses, azaz nem tapad össze a két rész egymáshoz. A játék kis helyen is elfér, a doboza szépen kidolgozott, minőségi karton.

Kezdetben érdemes az összes állatkát kiraknunk a gyermeknek és megnevezni azokat, milyen színűek, hol élnek, mit szeretnek, mit esznek szívesen, hol találkozhattunk már velük (melyik mesében, állatkertben stb), s ezek után próbálkozni az összetartozó részek keresgélésével.

A játékkal sorozatokat is alkothatunk, például először tegyük ki egymás mellé az összes állat felső részét, a gyermek pedig találja meg a hozzájuk illő lábakat. Ezután kirakhatjuk a 12 lábat, melyhez a fejeket kell megkeresni. Majd játszhatunk úgy is, hogy felváltva helyezzük el őket (fej, láb, fej, láb …) és mindig a megfelelő részt kell megtalálnia a gyermeknek.

Az állatkák fejeinek és lábainak vicces összekeverése pedig a gyermek humorérzékét is előcsalogatja 🙂

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Mágneses kirakó leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek22 × 19 × 4 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Puzzle, kirakó

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag

Életkor

2-5 éves kor

Mágneses kirakó – 12 figura – Djeco termékről 2 értékelés

  1. Beáta

  2. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük