Barion Pixel Skip to content
tooky toy

Elefántos toronyépítő játék – Tooky Toy

(1 vásárlói vélemény)

7.490 Ft

Egy jengaszerű, sok lehetőséget magában rejtő toronyépítő játék színes elefántokkal!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Elefántos toronyépítő játék

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk!

A játék tartalma:

  • 9 db sorszámozott kartonkártya
  • 36 db fából készült elefánt (6 elefánt 6 színben)
  • 1 db színes dobókocka

 

Játékismertető:

A Tooky Toy elefántos toronyépítője a Jenga típusú játékokhoz hasonló építős játék néhány extrával megspékelve. A gyártó érdekes módon nem mellékel szabályfüzetet a játékhoz, így igazából ránk, a kreativitásunkra van bízva, hogyan játszunk a játékkal, milyen játékmódokat találunk ki hozzá.

A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációkreativitássoralkotás, sorritmusszámfogalomszámoláskitartáskudarctűrésönbizalom

A legegyszerűbb módon úgy játszhatunk toronyépítőset, hogy választunk egy 4 elefántot ábrázoló kartonlapot, majd a megfelelő színű elefántokat ügyes szem-kéz koordinációval felhelyezzük rá. Ezután egy újabb kartonlap, majd ismét négy elefánt, s ezt folytatjuk addig, míg fel nem építettük a tornyunkat. Amint kész a torony, jöhet a jengaszerű ügyességi versengés. Dobjunk a kockával, és amilyen színűt dobunk, olyan elefántot húzzunk ki valahonnan a toronyból. Akinél ledől a torony, az elveszítette a játékot. Ilyenkor a gyermek kudarctűrő képessége segíti abban, hogy ne legyen nagyon csalódott, és legyen ereje, motivációja új játékot kezdeni. Győzelem esetén pedig az önbizalma erősödhet. A játék során az építés kitartást, az elefántok kihúzása pedig komoly koncentrációt igényel a gyermektől, hiszen egy rossz mozdulat és könnyedén ledőlhet a torony.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A kis fa elefántok egyszerűen cukik, jó kézbe venni, megmarkolni őket, biztonságosan lekerekítettek, a kartonlapok pedig kellően vastagok, nehéz elnyűni őket.
A játékkal az alapjátékon kívül számos más módon is játszhatunk:
– Lehet például már az építés során is használni a kockát, és amilyen színűt dobunk, olyan elefántot kell felrakni a toronyra. Ekkor persze előfordulhat, hogy olyat dobunk, amilyet nem lehet felrakni, mert éppen nincs olyan szín a legfelső kartonon. Ilyenkor eldönthetjük, hogyan játsszunk: jöjjön a másik, vagy dobjon még egyszer ugyanaz a játékos.
– Amint a játék dobozán is látható, az elefántokkal hatalmas falat is felépíthetünk, s mivel szimmetrikusak és egymáshoz tökéletesen illeszkednek, ezért a lábuknál összeforgatva őket akár hosszú sormintákat is kirakhatunk.
– A kartonlapok számozva is vannak, így számsorrendben is használhatjuk őket a torony építése során.
– 36 darab elefántunk van összesen, ezekkel számolós feladatokat is játszhatunk (pl. rakj ki egy sormintát úgy, hogy minden elefántból 4-et használsz fel).
Annyi lehetőséget rejt magában a Tooky Toy elefántos játéka, hogy még kisebb gyerekeket is sokáig leköt, könnyen elvannak vele szülői segítség nélkül is.

Ha tetszett az Elefántos toronyépítő játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek30 × 4 × 20 cm
Gyártó

Tooky Toy

Kategória

Építős játékok

Anyagösszetétel

Fa, Papír/Karton

Életkor

3+

Elefántos toronyépítő játék – Tooky Toy termékről 1 értékelés

  1. Mária

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: TT03