Barion Pixel Skip to content
melissa & doug játékok

Játék szerszámkészlet gyerekeknek – Melissa & Doug

9.490 Ft

Bújj bele egy dolgos ember bőrébe és szereld meg otthon, amit apa eddig nem szerelt meg!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Játék szerszámkészlet gyerekeknek

Játékismertető:

A Melissa&Doug játék szerszámkészlet kisebb gyerekeknek, elsősorban ovisoknak készült, három éves kortól használható. A szerszámok fából vannak, a hozzájuk tartozó övet tépőzár segítségével rögzíthetjük a gyermek derekára.

A játék tartalma: öv, kalapács, colostok, csavarhúzó, fűrész, fogó, csavarok, hozzájuk anyák. A készlet tartalmaz tépőzárral összetapasztható „fagerendákat” is, melyeket a fűrész segítségével tudunk „szétfűrészelni”. Ha végeztünk, a tépőzáras felületükkel újra összetapaszthatjuk őket. Az övbe bepakolható minden játékelem (kivéve az összetapasztható elemek), az övön lévő színes tépőzárak segítenek, minek hol van a helye. Az övre helyezhető névtáblára ráírhatjuk a gyermekünk nevét, így jól látható, hogyan hívják a kis ezermesterünket.

A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

A játék szerszámkészlet által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésmemóriaszámolásszókincsfantáziakommunikációönbizalom

A kalapács, fűrész használata segíti a gyermek szem-kéz koordinációjának fejlődését, a csavarozás pedig szuper lehetőséget biztosít a finom mozgások, csavaró mozdulatok és erőkifejtések készség szintű elsajátításához. Az öv használata előtérbe hozza a gyermek proprioceptív érzékelését, ekkor tapasztalja meg, hogy a derekán lévő öv különböző méretű tárolóiba nem is olyan egyszerű behelyezni a szerszámokat.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Otthon mindig akad valami szerelni/megjavítani való, így a gyerekek biztosan találkoznak olyan szituációval, mikor a szülőket vagy mesterembereket látják dolgozni. A legtöbb gyereket rabul ejti a szerelős munkák látványa, így természetesen ők is szeretnék kipróbálni magukat benne. Ez a fából készült készlet segít nekik ebben a hozzá tartozó biztonságos eszközök segítségével. A készlet segíti a különböző szerelős tevékenységek eljátszását, nem csak a képzelet szintjén, hanem a gyakorlatban is, például valódi csavarós, fűrészelős mozdulatok végzését teszi lehetővé, ezzel is segítve az ehhez kapcsolódó készségek begyakorlását.

A mellékelt öv használatával a gyermek igazi mesteremberré válhat. Kiváló móka fiúnak és lánynak egyaránt. A dolgok „megszerelése” során a gyermeknek erősödik az önbizalma, a szerepjáték során pedig a fantáziájára támaszkodik. Kis bemelegedés után hamar rájönnek a gyerekek, hogy a lakás tele van megszerelhető dolgokkal, így akár más tárgyakat is be tudnak vonni a játékba. Mint minden szerepjáték, a Melissa&Doug szerszámos készlete is remek lehetőséget teremt a szociális nézőpontváltás (most asztalos vagyok) gyakorlására és a kommunikációs képességek fejlesztésére. Az öv széles tapasszal rendelkezik, így kis és nagy gyerekre is könnyedén ráadható.

A játék szerszámos készlet lehetőséget ad további játékmódokra is:

  • Tegyük ki az összes szerszámot és kiegészítőt, kérjük meg a gyermeket, hogy számolja és nevezze meg őket.
  • Rakjunk ki néhány eszközt magunk elé, majd kérjük meg a gyermeket, hogy jegyezze meg őket és csukja be a szemét. Ezután vegyünk el egy eszközt, a gyerek pedig a memóriáját használva próbálja meg kitalálni, melyik hiányzik.
  • Versenyezzünk, ki tudja gyorsabban felvenni az övet és berakni az összes szerszámot a megfelelő helyre.
  • Használjuk a colostokot és mérjük meg a szerszámok és fadarabok hosszát, szélességét. Elmagyarázhatjuk a gyermeknek az incs és a centiméter közti különbséget is (a colostok két oldala kétféleképpen van festve).
  • Takarjuk le egy takaróval a szerszámokat, melyeket kitapogatva, a takaró alá nyúlva kell felismernie, megneveznie a gyermeknek (Most keresd meg, tapogasd ki, melyik lehet a csavarhúzó?)

 

Tudtad a Melissa & Doug-ról?

Melissa és Doug két valóban létező személy! Ők az alapítói ennek a rendkívül kreatív vállalatnak, mely már több mint 5000 különböző játékot adott a világnak. Történetük Doug apukájának garázsában indult, itt kezdték el gyártani első gyermekjátékaikat, melyek többnyire fából készült kirakók voltak. Ahogy nőtt a vállalkozás, úgy nőtt a család is, s a gyerekek aktív szerepet kaptak a játékok tesztelésében. Mára 6 gyermekes családdá váltak, bár Melissa szerint van egy hetedig gyereke is Doug személyében. Az összes játék a mai napig Melissa kezei alatt készül, a prototípust már egy általa vezetett csapat készíti el, s a gyártás csak alapos tesztelés után kezdődik. A játékportfólió végül kiegészült kreatív szettekkel, alkotást segítő eszközökkel is, mint például színező, rajzoló, matricázó, gyöngyfűző készletek.

Melissa és Doug koncepciója olyan játékok tervezése, melyek a mai túlhajszolt és túlstimulált környezetben lehetőséget teremtenek a gyerekeknek a képzeletük használatára és inspirálják őket, hogy saját maguk fedezzenek fel újabb és újabb lehetőségeket a játékokban.

A Játékpszichológia 100 játék válogatásában és a Kincsesláda kreatív eszközei között szép számmal képviselteti magát a Melissa & Doug márkája, nem véletlenül! Szeretjük benne, hogy versenyképes árakon kínál minőségi, masszív játékokat és eszközöket, melyek mindig kicsit többet nyújtanak, mint amire az ember számít, méretben, részletgazdagságban és funkcióban egyaránt.

 

Ha tetszett a szerszámkészlet leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek41 × 25,5 × 6,5 cm
Anyagösszetétel

Fa, Textil

Kategória

Szerepjátékok

Életkor

3-6 éves kor

Gyártó

Melissa and Doug

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Játék szerszámkészlet gyerekeknek – Melissa & Doug” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük