Barion Pixel Skip to content
mattel játékok

UNO Junior kártyajáték – Mattel

(1 vásárlói vélemény)

2.690 Ft

A remek UNO kártyajáték gyermekeknek szóló kiadása, ami már 3 éves kortól játszható!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

UNO Junior kártyajáték

Játékismertető:

Az UNO Junior a rendkívül népszerű UNO (Mattel) kártyajáték gyerekeknek szánt verziója. A kártyák közepére jól látható állatkákat rajzoltak, így a színek és számok mellett még az állatkák szerint is párosíthatóak a kártyák, olyan kisgyerek is tud játszani az UNO Juniorral, aki még nem tud számokat „olvasni”.

Háromféle nehézségi szintet is lehet alkalmazni a gyermek életkorától függően.

  1. szint: vegyük ki az összes akciókártyát a pakliból, így csak az egyszerű párosító kártyák maradnak, színre színt, számra számot, állatkára állatkát kell rakni
  2. szint: rakjunk néhány akciókártyát a paklihoz, olyanokat, amilyeneket már ért a kisgyerek (pl. színválasztó kártya, kimarad kártya)
  3. szint: a teljes paklival játszunk, beleértve a büntetőkártyákat is

A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

Az UNO Junior játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszínfelismeréskoncentrációlateralizációlogikaszámfogalomstratégiakudarctűrésönbizalomszabálykövetés

Az UNO legegyszerűbb játékmódja a színfelismerésre és a formafelismerésre támaszkodik, elég ha a gyermek megismeri a színeket és az állatokat. Később bevehetjük a számokat is a játékba, majd az akciókártyák hozzáadásával előhívhatunk olyan képességeket, mint például lateralizáció (visszafordító lap, jobb-bal kezem), komolyabb szinteken pedig már a logika és stratégia is („kimaradsz” lap, „húzz kettőt” lap). Az UNO a legtöbb társasjátékhoz hasonlóan győzelem esetén az önbizalom erősödéséhez járul hozzá, míg játékvesztés esetén a gyermek kudarctűrő képessége kerül megpróbáltatás alá.

 

Szeretnéd biztonságos tokban tárolni az UNO kártyapaklit? Nézd meg ezt a minőségi, vízálló, hordozható UNO kártyatartót:

UNO hordozható kártyatartó
UNO hordozható kártyatartó

 

UNO Junior játékszabály

A játék célja: megszabadulni minél gyorsabban a nálad lévő lapoktól.

A játék menete: keverd meg a paklit és ossz 5 lapot minden játékosnak. Készítsetek húzópaklit a megmaradt kártyákból, majd a legfelső kártyát megfordítva hozzatok létre egy dobópaklit. Annak, aki jön, meg kell néznie, van-e egyezés a kezében lévő kártyák és a legfelső lap között. Egyezhet a szín, a szám vagy az állatrajz is. Ha semmilyen egyezést nem találsz, húzz EGY lapot a húzópakliból (ha a húzott lap egyezik a pakli tetején lévő lappal, azonnal kijátszhatod). Amikor már csak egyetlen lap van a kezedben, kiáltsd azt, hogy „UNO!”. Ha megfeledkezel erről és valaki észreveszi, akkor két lapot kell felhúznod. A játék addig folytatódik, amíg valakinek el nem fogy az összes lapja, ő lesz a nyertes!

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Mattel jól optimalizálta az UNO játékot a gyerekek szintjére. A mellékelt hivatalos leírás magyar nyelven részletesen bemutatja az egyes nehézségi szinteket és a teljes játékszabályt.

A játékhoz ajánljuk a 100 játék kiegészítői között kapható kártyafogót vagy kártyatartó táblát is, melyek megkönnyítik a lapok kézben tartását:

kártyafogó gyerekeknek

kártyatartó tábla

Ha tetszett az UNO Junior játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek14,5 × 9 × 2 cm
Életkor

4-5 éves kor, 5-6 éves kor

Gyártó

Mattel

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Kategória

Sikerjátékok a közelmúltból

Játékosok száma

2-4

Játékidő

5-10 perc

UNO Junior kártyajáték – Mattel termékről 1 értékelés

  1. Molnár Melinda

    Nagyon szeretjük

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük