Barion Pixel Skip to content
ravensburger játékok

Lotti Karotti Deluxe társasjáték – Ravensburger

11.990 Ft

Érj fel a répához a leggyorsabban, de vigyázz, csapdák várnak rád!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Lotti Karotti Deluxe társasjáték

Játékismertető:

A doboz tartalma:

  • 1 db játékdomb mozgatható lyukakkal
  • 1 vakond
  • 1 felvonóhíd
  • 1 kapu
  • 1 forgó répa
  • 16 csillogó nyúl figura
  • 48 játékkártya
  • magyar nyelvű játékszabály

A Lotti Karotti Deluxe egy igazán vidám társasjáték, melynek elsődleges célja a szórakoztatás, kellemes időtöltés. A játék lényege, hogy a mi nyulacskáink érjenek fel elsőként a répához. Az odavezető út azonban csapdákkal van teli, a nyulacskák bármikor beleeshetnek a földön hirtelen megnyíló lyukakba!

Minden körben a soron következő játékosnak húznia kell egy kártyát, és annyit előre lépnie az általa választott nyuszival, amennyi a kártyán szerepel. Ha répát húzott, akkor el kell csavarnia a dombtetőn lévő répát, mely valahol megnyitja a földet és leesik egy nyuszi. Vagy mégsem. Az is lehet, hogy nem történik semmi, csupa kiszámíthatatlanság! Az lesz a győztes, akinek elsőként érnek fel a nyulacskái a tetőre.

A Deluxe kiadás játékszabálya ugyanaz, mint az eredeti Lotti Karotti díjnyertes társasjáték szabálya. A Deluxe változatban a gyártó bevezetett három újdonságot, melyek további kihívást illetve akadályt jelentenek a játékosoknak: egy vakondot, egy kaput és egy hidat!

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikastratégiaszámfogalomkudarctűrésszabálykövetésönbizalom

A Lotti Karotti nyuszikáinak léptetései során szükség van finommotorikus mozdulatokra, a nyulacskák könnyű műanyagból vannak, óvatosan kell mindig a talpukra helyezni őket. A répa elcsavarása során pedig ügyes erőadagolásra is szükség van. A játék során a gyerekeknek a szabályokat betartva kell játszaniuk, s minimális szinten az egyjegyű számokkal is tisztában kell lenniük, hogy mindig annyit tudjanak lépni, amennyit a kártya mutat. A nyuszik eltűnése és a játékból kiesése rossz érzés lehet, mely a gyermek kudarctűrő képességét teszi próbára, míg győzelem esetén az önbizalmuk erősödhet.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Ravensburger Lotti Karotti egy nagyon kellemes társasjáték, könnyen értelmezhető szabályokkal. A gyártó 4 – 10 éves korosztálynak ajánlja. A játék kezdetleges módon még stratégiát is igényel a gyerekektől, például el kell dönteniük, hogy egy játékban lévő nyuszival lépjenek tovább, vagy inkább egy új nyuszit indítsanak. Ennek ellenére a játékban elsősorban a szerencsefaktor dominál, melynek előnye, hogy gyerek-felnőtt hasonló esélyekkel játszhat, és a kisebbek is egyenrangú félként tudnak részt venni benne.

A játék kellemes és egyben izgalmas kikapcsolódás tud lenni, ideális társasjáték egy könnyed szülő-gyermek együttjátszás élményéhez!

 

Rövid bemutató videó: 

 

Ha tetszett a Lotti Karotti Deluxe játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek27 × 27 × 11 cm
Életkor

4-10 év

Gyártó

Ravensburger

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Kategória

Sikerjátékok a közelmúltból

Játékosok száma

2-4

Játékidő

20-30 perc

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lotti Karotti Deluxe társasjáték – Ravensburger” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük