Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Geomakers Babylon jellegű építőjáték – Learning Resources

9.290 Ft

A retro Babylon játék megújult, minőségi verzióban a Learning Resources-től! Illeszd össze kreatívan!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Retro játékok
Életkor: 5+
Gyártó: Learning Resources
Cikkszám: LR01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Geomakers Babylon jellegű építőjáték

Játékismertető:

Ez a pálcikákból és gömbökből álló építőjáték a régi idők Babylon típusú játékához hasonlít, ám annál egy fokkal kifinomultabb designt és minőségibb anyaghasználatot kapott. A játék síkbeli és térbeli alakzatok megépítésére egyaránt remekül használható.

A készlet tartalma:

  • 10 db rövid pálcika (zöld)
  • 12 db közepes pálcika (kék)
  • 8 db hosszú pálcika (lila)
  • 12 db ívelt pálcika (kék)
  • 6 db piros gömb (8 lyukú)
  • 10 db narancssárga gömb (10 lyukú)

A pálcikák kissé rugalmasak, a gömbök tömörek, nem benyomhatóak. A különböző méretű pálcikák és az azokat összekötő kétfajta gömb rengeteg kombinációs lehetőséget kínál térbeli alakzatok létrehozására.

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációkreativitásrész-egész látásmódstratégiafeladattudat

A pálcikák golyókba dugása rendkívül jó finommotorikus gyakorlat a gyerekek számára, melynek során az erőadagolásra is figyelni kell, először óvatosan a lyukba kell illeszteni a pálcika végét, majd olyan erővel nyomni, hogy az stabilizálódjon és rögzüljön. Ennek a mozdulatsornak az ismétlése alaposan megdolgoztatja a szem-kéz koordinációt. Már egy egyszerű kocka létrehozása is fejlett rész-egész látásmódot kíván meg, talán ezért is ajánlja a gyártó 5 éves kortól a játékot. A játék egyik erőssége a térlátás trenírozása, folyamatosan értelmeznie kell a gyermeknek a golyók és pálcikák térbeli helyzetét.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Első ránézésre meglehetősen kis darabszámú készletnek tűnik a doboz tartalma, és valóban nem lehet belőle hatalmas építményeket készíteni, de valójában nem is ez a célja a játéknak, inkább kisebb térbeli alakzatok segítségével fejleszti a térlátást. Minél több időt töltünk a játékkal, annál jobban megértjük a benne rejlő lehetőségeket, ugyanis rengeteg alakzat összeállítható belőle. A színeknek komoly jelentősége van, a sárga golyók 45 fokonként tartalmaznak lyukakat, míg a pirosak 60 fokonként, így funkcionálisan különbözőek, időre van szükség, míg a gyermek megérti a két építőelem közti különbséget. A mellékelt játékleírás tartalmaz néhány alapvető térbeli formát, érdemes ezeket mindet végig építeni együtt, hogy gyakorlatot szerezzen a gyermek.

A Learning Resources Geomakers építőjátéka messze magasabb színvonalú, mint a régebbi Babylon típusú építőkészletek, a tömör golyók és a merev pálcikák jó minőségű műanyagból készültek. Bár darabszáma nem túl nagy (58 elem), így azonban rákényszeríti a gyermeket, hogy kreativitásának segítségével felfedezze a benne rejlő lehetőségeket és ne méretekben, hanem struktúrában gondolkodjon.

A játékot 5 éves kortól ajánljuk, s még egy felnőttnek is képes komoly kihívásokat tartogatni!

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett az Stem Geomakers építőjáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek20,5 × 21 × 5 cm
Cikkszám

LR01

Életkor

5+

Gyártó

Learning Resources

Anyagösszetétel

Műanyag

Kategória

Építős játékok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Geomakers Babylon jellegű építőjáték – Learning Resources” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük