Barion Pixel Skip to content
bigjigs játékok

Pöccintős bolhajáték fa dobozzal – BigJigs

(1 vásárlói vélemény)

6.490 Ft

Egy nagyszerű, klasszikus ügyességi játék, kiváló szórakozás az egész családnak!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Retro játékok
Életkor: 5+
Gyártó: BigJigs
Cikkszám: BI01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Bolhajáték fa dobozzal

A játék tartalma:

  • 1 db szétcsúsztatható fa henger (12 cm átmérőjű)
  • 6 féle színű műanyag korong, színenként 1db nagy (2cm) és 6 db kis korong (1.5 cm), összesen 42 db

 

Játékismertető:

A bolhajáték egy kisméretű dobozban érkezik, melyre később nem is lesz szükség, a fa tárolóhenger ugyanis nemcsak a játék része, hanem a tárolója is egyben. A henger középen szétcsúsztatható, belsejében 6 x 7 darab különböző színű korong lapul. Minden színhez tartozik 1 nagyobb korong és 6 kisebb. A nagy korongot kell kézbe venni és azzal „pöccinteni” a kis korongokat a fa henger tetején lévő kör alakú mezőbe.

A játék szabálya egyszerű, minden játékos választ egy színt és megpróbálja őket minél hamarabb a henger tetejébe juttatni. Ha nem sikerül a pöccintés és a korong nem talál a hengerbe, vissza kell helyeznie maga elé és újra próbálkozhat. Aki hamarabb bepöccinti mind a 6 db korongját, az nyer.

 

A bolhajáték által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációkoncentrációkitartáskudarctűrés

A kis korongok doboz tetejére pöccintése fejlett finommotorikát és szem-kéz koordinációt igényelnek, így elsősorban az 5-6 éves korosztály javasolható célközönségnek. A korong pöccintésének pillanatában a gyermeknek komoly koncentrációra és erőadagolásra van szüksége, hogy ténylegesen olyan irányba és olyan erővel repüljön a korong, ahogyan azt ő elképzelte. A játék segíti a térbeli látásmód fejlődését, hiszen a korongok repülését a háromdimenziós térben kell érzékelnie a gyermeknek. A sikeres pöccintések motivációs energiákat szabadítanak fel és ösztönzőleg hatnak a kitartásra. A sikertelen pöccintések ugyanakkor próbára teszik a gyermek kudarctűrő képességét és növekvő feszültségének kezelését.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Ez a játék egy kiváló ügyességi játék egy igényes megmunkálású ötletes dobozban, melyet jó kézbe venni. A műanyag korongok jó minőségűek, nem törnek el. A fa henger teteje és belseje kellemes bársony tapintású anyaggal lett befedve, olyan akárcsak egy ékszerdoboz.

Vidám családi szórakozást nyújt a bolhajáték, izgalmas, ha felnőtt és gyermek egymás ellen versenyez.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy ezt a játékot kemény talajon, pl. padlón kell játszani, mert ott lehet nagyokat pöccinteni, a valóságban viszont a műanyag korongok csak puha talajon, szőnyegen tudnak a levegőbe emelkedni. A legideálisabb felület a rövidszálas szőnyeg.

A játékszabályt kedvünkre alakíthatjuk, nem csak a fentebb említett gyorsasági alapon lehet játszani. Egy másik játékmód lehet, hogy mindenkinek sorban kell belőnie mind a 6 korongját középre (tehát nem időre), és számoljuk, hogy hány próbálkozás kellett a korongok sikeres célba éréséhez. A játékot értelemszerűen az nyeri, aki kevesebb próbálkozásból tudta mind a 6 korongot középre juttatni. Egy újabb játékalternatíva, hogy egyszerűen mindenkinek 6 lövési kísérlete van (1 pöccintés / korong) és a játékot az nyeri, aki a 6 korongból a legtöbbet tudta középre helyezni.

A pöccintést lehet egy kézzel, de akár két kézzel is végezni. Ha már mindenki nagyon profi a családban, lehet úgy is játszani, hogy mindenkinek a kevésbé ügyes kezével kell pöccintenie (pl. jobbkezesek bal kézzel). Egy másik nehezítés, hogy kijelölünk egy előre megbeszélt távolságot, s mindenkinek onnan kell pöccintenie (pl. cérnával egy kört rajzolunk a fahenger köré, s azon túlról szabad csak pöccinteni).

A korongok önmagukban is érdekesek lehetnek, kisebb gyerekekkel szortírozós játékot lehet játszani. Tegyük ki mind a 6 színből a nagyméretű korongot a gyermek elé, a többit pedig tartsuk magunknál. Kezdjük el egyesével odaadni a gyerkőcnek a korongokat, neki pedig a helyes színű koronghoz kell rakni a kezében lévő korongot, így 6 korongkupac fog képződni a szortírozás végére.

 

További tippek:

  • Utazáshoz is ideális kis méretének köszönhetően.
  • A játék felnőttek számára is kiváló időtöltés.
  • Nagyszülőkhöz elvinni és velük játszani is izgalmas lehet.
  • Vigyázzunk a korongokra, könnyen elkallódhatnak 🙂

Ha tetszett a Bolhajáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek12 × 12 × 4 cm
Életkor

5+

Gyártó

BigJigs

Kategória

Retro játékok

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag, Textil

Pöccintős bolhajáték fa dobozzal – BigJigs termékről 1 értékelés

  1. Gyöngyi

    A fa doboz kis csavarja leesett, amikor először kinyitottam a dobozt, de a játék ettől függetlenül jól működik. Régóta kerestem már ezt a játékot, örülök, hogy lehet kapni.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük